УБИЦА СРБА ПОРУЧУЈЕ: Србија мора у ЕУ!

UBICA SRBA PORUČUJE: Srbija mora u EU!

20 februara 2016

Javier_Solana 43Bivši generalni sekretar NATO i nekadašnji visoki predstavnik za spoljnu politiku i bezbednost Evropske unije, španski socijalista Havijer Solana, rekao je da Hrvatska ima „užasnu, nacionalističku“ vlast, a da su što bolji odnosi Hrvatske i Srbije preduslov stabilnosti u tom delu Evrope, prenosi Hina.

„Međunarodna zajednica nije izgubila interesovanje za taj deo Evrope. Stabilnost se onde može osigurati jedino što boljim odnosima Hrvatske i Srbije ali Hrvatska ima užasnu, nacionalističku, patriotsku vlast koja nije daleko od one u Mađarskoj“, izjavio je sedamdesettrogodišnji Solana u Diplomatskoj školi u Madridu na konferenciji „Mišljenja o međunarodnoj situaciji“.

 

Sada imamo Hrvatsku u EU, a Srbiju izvan nje. Nemačka je uvek favorizirala Hrvatsku zbog tradicionalnih odnosa i katoličanstva, a Srbija je zanemarivana. Srbija mora postati deo EU, ne želimo takvu Srbiju preko koje bi Rusija ušla u Evropu“, izjavio je Solana pred diplomatima iz brojnih zemalja. Solana, član Socijalističke radničke stranke Španije (PSOE), bio je generalni sekretar NATO od 1995. do 1999. te visoki predstavnik za zajedničku spoljnu i bezbednosnu politiku EU od 1999. do 2009. „Iz rata u bivšoj Jugoslaviji naučili smo da je potrebno preventivno delovati. Odgode su pogubne. Potrebno je biti sposoban uvesti policiju i sudije, a ne samo vojsku kako se ne bi lomile granice“, rekao je Solana koji je bio ministar spoljnih poslova Španije od 1992. do 1995. „Sada u BiH imamo Republiku Srpsku te onaj drugi deo gdje žive Bošnjaci, Arapi i ostali“, dodao je Solana.

On je rekao da su „bitke ukopane u srcima tamošnjih naroda“. Španija je jedna od pet zemalja EU koja nije priznala Kosovo. „Na Kosovu stvari nisu ispale dobro. Granica između Srbije i Kosova je nelegalna, no ipak je to granica, ali Srbija je spremna da razgovara. Takođe treba imati na umu i Albaniju koja je teška zemlja“, rekao je Solana. „Treba da obnovimo odnose s Rusijom. Nije lako zaboraviti ono što je Rusija napravila s Krimom no trebamo obnoviti odnose“, rekao je Solana. Kako je rekao „dobro je što Nemačka želi da razgovara o tome, ači je problem nova poljska vlada koja je teška i antiruska“, dodao je Solana.

KOMENTARI6 komentara

 1. marko says:

  NEVEROVATNO KAKO SRPOKI GRADANIN MISLI MORAMO BITI U EU IAKO JE KRIZA U EU BIT CEM ODEO PORODICE I GRCKA JE DEO I BUGARSKA I RUMUNIJA.ZASTO NEAMJU 2000 EVRA PLATU, TAKODER UBEDENA SU NEKI POLITICARI USRBIJ II GRADANI TRZISTE JE PRISTUNO ALI SRPKIH PREDZUETIKA I KOMPANIJA NEMA VELIKIH U EU NITI BANAKA TAKODER ODREDENE ZEMLJE NE DAJU TI ZEMLJU SIRENJE KOMPANIJAMA JER KONKURENICJA NE TRAZI DRUGOG. NEMA TU TRZISTA PUNO KAKO SE MISLI.BREND NEMACA I AUSTRIJANACA NECE SRBIJA PRECI NIIT NAMETNUTI

 2. Uf says:

  Ova psina još živa i još laje na Srbe !!!

 3. ANTI-NATO PROTEST says:

  DANAS VELIKI ANTI-NATO PROTEST: Srbija ustaje protiv sporazuma sa NATO alijansom,BEOGRAD – Danas ispred zgrade Predsedništva na Andrićevom vencu u Beogradu, u 13 časova, počeće veliki anti-NATO protest. - Na protest su pozvale gotovo sve opozicione snage PATRIOTSKOG BLOKA, a očekuje se prisustvo velikog broja ljudi. Podsećamo, Skupština Srbije je usvojila odluku o potpisivanju novog sporazuma sa NATO alijansom, a predsednik Srbije, Tomislav Nikolić, potpisao je Zakon o potvrđivanju sporazuma između Srbije i NATO-a. Opozicija ovaj sporazum označava kao veleizdaju, Vučić i Nikolić tvrde da sporazum nikako ne narušava interese Srbije i vojnu neutralnost Srbije.

 4. Gordan says:

  Srbija nije vaša prćija pa da se sa njom igrate "tamo-vamo", i "uslovi do uslova", gosn Solana. Vi ne shvatate da je EU na ivici raspada, i da je zapadni ekonomski sistem u zavisnosti od posrnule američke ekonomije. Vi čak ne shvatate ni smisao evro-kontinentalne unijalnosti, kao proces, ili tok! Znate, euroAzija je buduċnost, a euroAzijski brik, ili denar , realnost! Nije nemoguće ostvariti interes državnosti Jevrejskih finansijskih magnata(bolja ponuda od dogovora "Rotšild–Britanija(1917.)"), te uspostaviti novu federativnost u Izraelskoj državi(autonomija Palestini tipa Vojvodine), i uvrstiti novi sistem finansijskih institucija u euroAziji, gosn Solana, uz postojeći uspon trenutnih!!! Činjenica je da će mnoge EU članice stvoriti sliku nove realnosti, i duh te realnosti će vašu EU svrstati na nivo tipa nekadašnjeg "beneluxa(+ nekolicina)"!!! Zašto bi Srbija išla u EU i "NATO", kada se stvara jedno bolje od vašeg ??? Good bye, mister Solana...

 5. Madalina says:

  Spaniards Nije print la Kosmet, a zasto li bogati??? ZATO sto BASKI" hoce da se ocepe. Bracuske nemoze te nikada ni odvoji ti jedino je to uspeo Djuki, TutunoBeracu,KozaNostri

 6. Donna says:

  Sad treba I ovaj da crkne. Boutros je pre par dana Ima Boga!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *