УБИЦЕ С-300?! Израелци РАKЕТИРАЛИ Сирију НАЈНОВИЈИМ ПРОЈЕKТИЛОМ, Руси ИМАЈУ ОДГОВОР на СУПЕРСОНИЧНУ ЗВЕР

UBICE S-300?! Izraelci RAKETIRALI Siriju NAJNOVIJIM PROJEKTILOM, Rusi IMAJU ODGOVOR na SUPERSONIČNU ZVER

20 aprila 2019

Izrael je napravio nove supersonične rakete klase vazduh-zemlja „Rampage“ koje su, navodno, nedostupne za ruske komplekse S-300, navodi autor lista „Telepolis“ Florian Retcer.

Kako navodi Retcer, izraelska vojska je upotrebila nove rakete prošle nedelje, prilikom napada na sirijsku provinciju Hama.On je naglasio da se u Izraelu ove rakete smatraju posledicom raspoređivanja ruskih sistema u Siriji i, navodno, one mogu da „nadmudre“ ruski PVO.

On dodaje da je raketa „Rampage“ koju su napravile izraelske korporacije IMS (Israel Military Industries) i IAI (Israel Aerospace Industries) bila predstavljena u junu prošle godine. Dužina jedne rakete iznosi 4,5 metra, težina joj je 570 kilograma i ima domet 150 kilometara.

Kako se navodi, raketa je napravljena specijalno za napade na mete koje dobro štite sistemi PVO, kao i za pogađanje podzemnih bunkera. Osim toga, raketa ima dve bojeve glave.

Na kraju Retcer naglašava da će Rusija sada morati da stavi u funkciju S-400 koji se takođe nalaze u Siriji radi zaštite ruskih baza.

 

KOMENTARI13 komentara

 1. GO! says:

  Platforme sa kojih su lansirane nisu supersonične...

 2. Fantom iz Notre Dame ;-) says:

  Jevrejske bajke, ko i biblija.

  • Zoran says:

   Niej problem sto je bajka, nego sto neki misle da bajke ne vrede nista. Isto i ove rakete. Mozda zsu one bajke, ali nekom komlikuju zivot, ocigledno.

   • Fantom iz Notre Dame ;-) says:

    Putinu zapravo dobro dođe ove čarke kako bi i dalje Asad i Sirijci želeli da Rusi ostanu i brane ih, jer da je sve mirno Rusi u Siriji ne bi ni trebali da ostanu i možda bi se pokrenula ideja o povlačenju; ovako su potrebni a to i jeste Rusiji cilj-da OSTANU tamo. Tako to rade i Čemerikanci recimo u Afganistanu-malo-malo pa im bazu napadne neki bombaš i raznese im na desetine renđera, foka itd., ali oni na temelju "nestabilne situacije" tamo i dalje ostaju.

 3. samostalan says:

  Vazno je da Izrael radi sta hoce, a Putin ne sme da zucne.

  • Fantom iz Notre Dame ;-) says:

   Rezultat tog što Izrael radi je NULA, rezultat koji su Rusi postigli je zauzeta Sirija, baze Tartus i Latakija, stalni ostanak u Siriji i najbitnije-ONEMOGUĆAVANJE ZAPADA DA EKSPLOATIŠE SIRIJSKE ENERGENTE I TIME GUŠENJE NJIHOVIH EKONOMIJA.

 4. Gardista says:

  Love na mutno, dzukele su to.

 5. A akoM says:

  Za 1-2 godine će mnoge države+vojske)imati hipersonične rakete!

  • samostalan says:

   Imace, ali niko nece moci da ih upotrebi osim Izraela.

 6. A akoM says:

  ...a za hipersonične rakete neće biti dovoljne proturaketne,nego će trebati imati kompjuterizirane lasere,elektronske topove i ometače,neprobojne elektronske sfere,itd.A i toga će vjerovatno biti ubrzo!Ako već toga i nemaju!I tko zna čega još!

 7. A akoM says:

  Platforme s kojih su lansirane,nisu isto hipersonične.Ali,ne moraju ni biti!Može biti i običan sporovozni helikopter koji koristi konfiguraciju terena za prilaz od potrebnih 150km,i odatle samo na tren"izroni"i ispali bb hipersonične rakete ili proturakete,i onda ponovo"zaroni i nestane"!Pa nek ga spriječe-sruše s S-300 ili 400,ako mogu!

 8. teoretičar says:

  Koliko je meni poznato, Izraelci imaju izuzetno razvijenu tehnologiju i koješta još. Jedan od najsavršenijih programa elektronske pratnje objekata i proračuna kretanja je izraelska tehnologija. Ne samo programi nego i instrumenti, rakete i španat. Sve domaće. Made in Israel. Koriste je Amerikanci a verovatno i mnogi drugi koji su u stanju da je kupe. Mene uopšte ne iznenađuju iznenađenja koje pravi Izrael, ako su to iznenađenja. Mislim da svi "zainteresovani" ipak znaju i uzimaju u obzir Izraelske tehnološke mogućnosti. Dokazano, Rusi znaju i imaju uvek odgovor, mada tehnologija danas odskoči preko noći. Kada su Rusi prvi put ispalili kalibre, nije ih niko primetio ni na 100 metara osim ako ih video okom, ali tada nije verovao svojim očima. Ni Izrael ne može da se pohvali da ih je video. A tada ruski kalibri nisu leteli samo 150 km. Baćuške to odmah rade na hiljade km. Danas se moći velikih sila munjevito izjednačavaju. To i plaši Zapad. Moraće opet u mirovne procese jer će Kina, Rusija, Indija, Iran i Srbija uskoro moći da pariraju 100% na sve poteze Zapada. E, a onda opet sve u krug do nekog idiota koji će pritisne crveno dugme i da se us...I tako dalje. Sve u krug nakon 50 godina od atomskog rata, ako ga bude. Mada je asteroid koji je udario u Sibirski deo Rusije bio snažnijih od svih do danas napravljenih bombi, Rusi čuli tek nakon par godina da se nešto dogodilo a otišli da vide posle dvaes godina ko to nezakonito ulazi u Rusiju. I onda zasadili bagreme i topole da ponovo pošume region. Pa onda oživeli pacovi, pa gušteri pa komarci i na kraju pećinski ljudi. Tako ćemo i posle nuklearnog rata. Malo preživeti, malo više sačekati da nam izraste nova koža i kosa(kosa i ne treba - danas je popularno brijati sve dlake na ljudskom telu a pogotovo ženskom - ubijanje seksualnosti žene bez nuklearnog rata) i posle ćemo saditi bagreme. Ja sam voleo da jedem bagremovo cveće još pre sto godina, a vi ako niste nikad probali, trenirajte. Zlu ne trebalo.

 9. samostalan says:

  Oraspolozilo me to za bagrem, skoro sam zaplakao. Koliko lepih stvari oko nas, a mi raspravljamo o raketama i smrti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *