Ubijen odbornik u Kosovskoj Mitrovici

Ubijen odbornik u Kosovskoj Mitrovici

16 januara 2014

kosovska-mitrovica01_9Noćas, pola sata posle ponoći, hicima iz automatskog oružja, ubijen odbornik u Skupštini opštine Kosovska Mitrovica Dimitrije Janićijević.

Janićijević je ubijen ispred svoje kuće koja se nalazi u severnom delu Kosovske Mitrovice, u Ulici rudarske čete, a kako javlja dopisnik B92, u mitrovačku bolnicu dovezen je bez znakova života. U Janićijavića je, pošto izašao iz vozila pucalo za sada nepoznato lice, koje je najverovatnije ispalilo pet ili šest metaka iz automatskog oružja.

Motivi i počinilac ubistva zasad nisu poznati, a policija je blokirala deo grada u kom se ubistvo dogodilo. Očekuje se takođe, da policija danas saopšti više detalja o ovom ubistvu.

Njegovo telo je iz bolnice prebačeno na obdukciju u Prištinu.

Ubijeni Janićijević (35) je bio i kandidat za gradonačelnika opštine Severna Mitrovica na prethodnim lokalnim izborima na listi Samostalne liberalne stranke. Otac je troje dece, a četvrto je na putu.

On je, kako podseća Beta, više puta bio meta napada, jer je su u više navrata do sada ispod njegovih automobila postavljane eksplozivne naprave. Bio je vlasnik prodavnice „Forneti“.

Podsetimo, u Kosovskoj Mitrovici porasle su, ponovo, tenzije nakon što je Krstimir Pantić odbio da stupi na dužnost gradonačelnika Kosovske Mitrovice, nakon više pokušaja formiranja lokalnih organa vlasti i nakon dva kruga glasanja u tom gradu.

Neposredno pre lokalnih izbora na Kosovu, u Kosovskoj Mitrovici bilo je nekoliko incidenata u kojima su napadani odbornici različitih lista koje su učestvovale na izborima, za šta su Srbi optuživali jedni druge, kao i eksplozija podmetnutih bombi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *