УБИЈЕНО ВИШЕ ОД 50 ФРАНЦУСКИХ ВОЈНИКА! Ловци на терористе постали лак плен, каплару није било спаса, погођен је снајпером!

UBIJENO VIŠE OD 50 FRANCUSKIH VOJNIKA! Lovci na teroriste postali lak plen, kaplaru nije bilo spasa, pogođen je snajperom!

26 septembra 2021

Ministarstvo odbrane Francuske saopštilo je da su militanti ubili francuskog vojnika u Maliju. Poginuli pripadnik službe identifikovan je kao kaplar Makime Blasko iz Sedmog bataljona Chasseurs Alpins, elitnih brdsko-pešadijskih snaga francuske vojske.U saopštenju, Ministarstvo oružanih snaga je navelo da je Balsco bio u delu jedinice raspoređene u šumovitom području blizu granice Malija sa Burkina Fasom u misiji da uđe u trag osumnjičenoj militantnoj grupi koju je ranije uočio dron.

Balsko je ubijen kada su militanti napali jedinicu iz neposredne blizine. Na njega je pucao snajperista. Prema saopštenju ministarstva, naoružani napadač koji je pucao u Blasca je ubijen. Francuska je izgubila više od 50 pripadnika vojske u Maliju od pokretanja operacije Barkhane za borbu protiv terorističkih grupa u regionu Sahel 2014. godine.

U julu je predsednik Emanuel Makron najavio da će operacija Barkhane biti okončana u prvom kvartalu 2022. godine. Jedno od najnovijih dostignuća francuske operacije protiv terorizma bilo je ubistvo Adnana Abu Valida al-Sahravija, vođe ISIS-a u Sahari. Vođa terorista ubijen je u avgustu prošle godine u malijskoj šumi Dangalous usled udara drona.

(Mediji)

KOMENTARI4 komentara

 1. persida says:

  Ko odredjuje ko su teroristi, a ko nisu????

 2. Hrvacki kralj Cmarislav says:

  Bravo, 1 vatikanska gamad manje

 3. Pendrek says:

  Zasluzeno su ubijeni, sta traze tamo?

 4. Beli Orao says:

  Samo dio su dobili od onog što su zaslužili !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *