Ubio tri ćerke, dobio tri doživotne robije

Ubio tri ćerke, dobio tri doživotne robije

17 jula 2013

Aron ŠafhauzenOtac (35) koji je pri zdravoj svesti ubio tri ćerke dobio je tri doživotne robije bez mogućnosti dobijanja uslovne kazne, saznaju svetski mediji, a prenosi “Blic“. Sudija Okruga Sen Kroa, Hauard Kameron, izjavio je da su životi Amare (11), Sofi (8) i Sesilije (5) svaki za sebe toliko važni da Aron Šafhauzen mora da odsluži uzastopne kazne za svaku od njih. “Na svako od ove dece treba gledati kao na posebnu devojku. Objediniti ova tri slučaja značilo bi umanjiti ono što se tim devojčicama dogodilo“, rekao je sudija.

Aron i njegova supruga Džesika bili su razvedeni.

U tužbi je navedeno da je Džesika, koja se nije nalazila u kući u trenutku ubistva, rekla policiji da je Aron nazvao dva sata nakon što je došao da vidi devojčice i rekao joj: “Možeš sada da dođeš kući jer sam ubio decu”. Džesika na suđenju nije progovorila ni reč, ali je njena sestra, Meri Elizabet Stoc, nazvala Šafhauzena “zlobnom kukavicom” koji bi “trebalo da istruli u paklu”.

“Aron Šafhauzen, čovek čija je genetika stvorila i oblikovala ove devojčice… postao je tama, utvara i čudovište koje se krije ispod kreveta. Bio je toliko zao da je iskoristio njihovu bezuslovnu ljubav i primakao im se dovoljno blizu kako bi mogao da ih ubije. Njihova poslednja uspomena jeste da je njihov otac surovi ubica“, rekla je Meri.

Meri Elizabet je takođe izjavila da bi se Aron osvetio njoj i njenoj porodici ukoliko bi dobio uslovnu kaznu.

Šafhauzen je sve vreme sedeo bez vidljivih emocija na licu, izbegavao direktan kontakt očima i gotovo nečujno rekao “ne” kada ga je sudija upitao da li ima nešto da izjavi. Njegov advokat, Džon Kučinski, naglasio je da njegov klijent pati od “retkog mentalnog oboljenja” nekoga ko je “izvršio retko katatimno ubistvo” (prati ga intenzivno stanje budnosti nervnog sistema i osećaj besa).

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *