Убиство у Куманову

Ubistvo u Kumanovu

28 jula 2015

Tan2015-5-10-103919744-0_620x0U Divljem naselju – Tode Mendol u Kumanovu, na severu Makedonije, oko 11:15 časova, ubijen je Riza R. (71), a njegov sin A. R. (29) teško je ranjen u pucnjavi koju je na njih otvorio zasada „neidentifikovani napadač – lice sa Kosova“, potvrđeno je u policijskoj upravi MUP-a u Kumanovu.

Makedonska policija traga za odbeglim ubicom, a dežurni hirurg Opšte bolnice u Kumanovu dr Stefan Trajanovski je potvrdio da je teško ranjeni pacijent A. R. sa „povredama od vatrenog oružja sa četiri prostrelne rane – dve u predelu gradnog koša i dve na gornjim ektremitetima, prosleđen u Urgentni centar u Skoplju“.

Prema pouzdanim saznanjima „Novosti“, iz izvora u Kumanovu, u ulici Tode Mendol broj 40, usred Divljeg naselja, pucnjava je „izbila zbog porodične rasprave“. Prema tvrdnjama suseda, „zbog neraščišćenih porodičnih odnosa, zet – poreklom sa Kosova, po povratku iz Švajcarske, gde je živeo, pucao je na tasta i šuraka“. Od zadobijenih rana na mestu je podlegao tast – Riza R. a šurak A. R. je veoma teško ranjen i za njegov život se bore lekari skopskog Urgentnog centra.

Podsetimo, u ovom naselju u Kumanovu je 9. i 10. maja u žestokom obračunu pripadnika MUP-a Makedonije i terorističke grupe albanske OVK, ubijeno je 10 terorista, a poginulo osam policajaca iz jedinica za specijalne operacije.

KOMENTARIJedan komentar

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *