Ублажите стрије

Ublažite strije

21 maja 2017

Bilo da su posledica naglog rasta, genetskih faktora, trudnoće ili stresa, strije zadaju muke mnogim damama. Ove neestetske, beličaste brazde najuočljivije su na stomaku, a mogu da se pojave i na bedrima, nadlakticama, zadnjici i grudima… Iako ne mogu potpuno da nestanu, mogu da se ublaže, i to uz pomoć krompira, maslinovog ulja, limunovog i soka od krastavca…

* Sok od krompira sadrži vitamine i minerale koji podstiču obnovu ćelija kože. Isecite krompir na deblje kriške pa nežno masirajte strije nekoliko minuta. Kada se osuši, isperite mlakom vodom.

* Svež limunov sok (ili mešavinu sa sokom od krastavca u srazmeri pola pola) nežno utrljajte na strije kružnim pokretima. Posle 10 minuta isperite toplom vodom.

* Toplo ekstradevičansko maslinovo ulje, bogato nutrijentima i antioksidansima, umasirajte na strije i ostavite da deluje. Potrebno je oko pola sata da koža apsorbuje vitamine A, D i E iz ulja i podstakne cirkulaciju.

Savet plus: Ako želite da vaša koža bude meka i elastična, redovno je hidrirajte pijući osam čaša vode dnevno. Izbegavajte kafu i gazirane sokove.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *