УДАР НА ПУТИНА: Спрема се велики протест у Москви за 1. март!

UDAR NA PUTINA: Sprema se veliki protest u Moskvi za 1. mart!

21 februara 2015

protest1423544Hakerska organizacija „KiberBerkut“ je objavila dokumente prepiske Andreja Revutckog, bliskog savetnika ukrajinskog premijera Arsenija Jacenjuka, i jednog od lidera ruske opozicione nevladine organizacije „Beli protest“, Nikolaja Ljaskina.

Iz te prepiske se vidi da je u pripremi „majdan za Putina“, odnosno, da Ljaskin dogovora sa savetnikom Jacenjuka na koji način otpočeti državni udar u Moskvi, te kako Kijev može pomoći u organizaciji cele stvari. KiberBerkut navodi da je prepiska vršena sa bliskim savetnikom Andreja Jacenjuka, politikologom i političkim aktivistom Andrejom Revutckim (revutskiy.andrey@gmail.com).

Plan je da se 1. marta 2015. godine napravi protest u Moskvi u kojem bi se izazvali sukobi sa policijom.

U prepisci se navodi i da je potrebno dovesti u Rusiju instruktore koji su obučavali „majdanovce“ u Kijevu, kao i da će biti dovoljno ljudi, jer će za učešće na protestima biti plaćano po 1.000 rubalja dnevno. Pored 1.000 rubalja dnevno biće obezbeđen i smeštaj, hrana i troškovi putovanja, navodi se u prepisci.

Afirmacija ljudi da izađu na protest 1. marta će dobrim delom biti vršena preko društvenih mreža, vidi se iz prepiske.

Ljaskin je tražio od Kijeva da pošalju iskusne ljude sa majdanskih protesta zbog toga što je potrebno što bolje organizovati ljude i rukovoditi sukobima sa policijom.

Stejt department je odvojio budžet od 5 milijardi dolara kojima finansira preko 10 hiljada organizacija u Rusiji, navodi sajt Rusdozor.Ru, navodeći kao izvor ranije pisanje ruskih medija, te zaključuje da je uticaj ogroman i da postoji ceo spektar faktora koji će biti uključen u pokušaj svrgavanja Putina sa vlasti po receptu „ulične revolucije“.

KOMENTARI5 komentara

 1. deda mraz says:

  Jedu govna petokolonasi,videli su u Ukrajini koliko ih Ameri mogu zastiti,ako krenu sa sranjima ima da ih Putinova patriotska omladina nauci pameti ali najbolje je da izadju i da se prebroje koliko ih ima i posle dva sata moraju se razici e ako to ne urade onda naravno policija ima pravo da ih nalupeta.Ove metode iz de vedesetih su zastarele i to je samo za debile.

 2. ARTILJERAC says:

  Neće moći , proćiće kao bos po trnju.

 3. Dunja says:

  Smejurija, nije ni za komentar, potpuna glupost...

 4. z-i says:

  Kod ovih Ukrajinca MASTA RADI SVASTA da naprve DRZAVNI UDAR u rusiji sa amerikanosima .SMESNO

 5. Nikola says:

  Onaj ko ne saradjuje sa policijom je drzavni i nacionalni neprijatelj, dakle legitimna meta bilo kakvog odgovora! Ukri dozovite se pameti i sami sebi pucajte u sljepoocincu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *