УДАРАЦ НА ЗАПАДНЕ ВРЕДНОСТИ: Мађарска законом забранила хомосексуалну пропаганду међу малолетницима

UDARAC NA ZAPADNE VREDNOSTI: Mađarska zakonom zabranila homoseksualnu propagandu među maloletnicima

20 juna 2021

MAĐARSKA je donela zakon o borbi protiv pedofilije koji i maloletnike štiti od homoseksualne propagande.Njen premijer Viktor Orban u jednom intervjuu je ovako povukao paralelu između homoseksualnosti i pedofilije:

„Mađarska je tolerantna, strpljiva zemlja što se tiče homoseksualnosti. Ali postoji crvena linija koja se ne sme preći: ostavite našu decu na miru!“

Novi zakon je pooštrio kažnjavanje za pedofiliju i pojačao zaštite dece, zabranjujući širenje homoseksualnosti među maloletnicima.

Mađarski zakon je pošao od toga da popularizacija rodnih promena i homoseksualnosti mogu škoditi maloletnicima u njihovom moralnom razvoju i oblikovanju rodnog identiteta.

U minuli ponedeljak je oko 10.000 ljudi protestovalo ispred parlamenta na budimpeštanskom trgu Košut, pod sloganom: „Prihvatanje umesto zakona o propagandi“.

Iza ovoga se krije nezadovoljstvo zabranom promovisanja pred maloletnicima homoseksualnosti i promene pola.

Pored ostalog, i time što zakon dozvoljava da samo organizacije koje odabere vlada Mađarske smeju da drže predavanja o takvim temama u školama.

A i time što reklame u kojima se homoseksualnost i promena pola predstavljaju kao nešto što je „samo po sebi cilj“, takođe više neće biti dostupne maloletnicima.

U Mađarskoj je prošle godine promena pola dobijenog rođenjem zabranjena zakonom, a ustav je dopunjen srečima: „Majka je žena, otac je muškarac“.

Ovo znači da istopolni parovi u Mađarskoj više nemaju pravo na usvajanje dece.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Petar says:

    Orban - Majstor! Samo napred!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *