UDARAC ZA NEMAČKU VLAST: „Mercedes“ odbio da uvede sankcije Rusiji

UDARAC ZA NEMAČKU VLAST: „Mercedes“ odbio da uvede sankcije Rusiji

3 avgusta 2014

Mercedes827Nemačka automobilska industrija neće uvoditi sankcije Rusiji, rekao je direktor „Mercedesa“ Diter Zece, koji ne veruje da bi to dalo određene rezultate, već da bi sankcije samo usporile rast koji je svima potreban.

Samo „Mercedes“ je u prvih sest meseci povećao prodaju na ruskom trzistu za 40 odsto, a ukupna investicija većih nemačkih fabrika u Rusiji prelazi 10 milijardi evra u poslednjih pet godina, preneo je RTS.

Procene govore da bi, ukoliko trgovina sa Rusijom stane, oko pola miliona Nemaca ostalo bez posla.

Zece je na prezentaciji nove celokupne game dostavnih vozila izneo podatke da su Rusija i Juzna Amerika jedine zemlje gde se prodaja moze siriti, kao Kina, ali u kojoj da bi se prodao proizvod, morate imati zajedničku investiciju sa domaćim partnerom.

Prema njegovim rečima, rast ruskog tržišta u segmentu komercijalnih vozila je i rast evropskog tržišta.

„Sa argentinskom vladom postigli smo sporazum da otvorimo fabriku sa 1.500 zaposlenih, ali trazimo da nas automobil ima status domaćeg vozila i da na njegovo sklapanje ne plaćamo carinu i porez. Argentina će nam izaći u susret jer će to smanjiti nezaposlenost“, rekao je Zece za RTS.

Vilem Benzesen iz Korporacije „Dajmler“ takođe smatra da je najbolji način saradnje – razmena.

„Nama je potreban gas za proizvodnju, a Rusima gotovi proizvodi. U međuvremenu smo ipak otvorili fabriku u Rusiji zbog poreza i carine. Nas proizvod je 30 odsto jeftniji, a zaposlili smo, za pocetak, 600 radnika“, rekao je Benzesen.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *