УДАРАЈУ НА БЕОГРАД ПРЕКО ТИРАНЕ? Албанија у име Приштине може да тужи Србију (ВИДЕО)

UDARAJU NA BEOGRAD PREKO TIRANE? Albanija u ime Prištine može da tuži Srbiju (VIDEO)

21 aprila 2021

Najava Vjose Osmani da će tzv. Kosovo pokrenuti tužbu protiv Srbije „za genocid u periodu od 1998. do 1999. godine na Kosovu i Metohiji“, može biti ostvarena uz pomoć Albanije, poručio je advokat Tom Gaši. Gaši objašnjava da iako (tzv.) Kosovo nije član Ujedinjenih nacija, to neće pokolebati kosovske lidere u nameri da tuže Srbiju.– Ima indicija i da Albanija može da podnese određenu tužbu za genocid protiv Srbije. To je jedina mogućnost. (Tzv.) Kosovo je priznalo više od 115 država, ali s obzirom da je Albanija član Ujedinjenih nacija, ona ima pravo da podnese tužbu u ime (tzv.) Kosova pred Međunarodnim sudom, za zločine za vreme rata od 1998. do 1999. godine – navodi Gaši.

Prema njegovim rečima, sada sledi pronalaženje pravnih temelja za podnošenje tužbe. Gaši izražava očekivanje da će odluka suda biti u korist tzv. Kosova.

– Sada smo u situaciji kada će premijer i predsednica oformiti jednu ekipu pravnika i advokata koji će podneti tužbu protiv Srbije. Ovo nije prvi put da se Srbija tuži pred Međunarodnim sudom pravde za zločine počinjene na (tzv.) Kosovu, ranije je bila tužba Hrvatske, Bosne i Hercegovine i ovo će biti treća tužba koja će imati nekoliko pravnih prepreka, ali će sud rešiti slučaj u korist (tzv.) Kosova – kazao je Gaši.

On smatra da se „mora dokazati krivica Srbije“, uprkos tome što je prošlo više od 20 godina, od kada su, kako kaže, počinjeni zločini.

– Apsolutno nema zastarelosti za krivična dela za ratne zločine i za genocid, previše vremena je izgubljeno, ali Međunarodni sud ima pravo i odgovornost da prihvati ovu tužbu – zaključuje Gaši.

(Kosovo onlajn)

KOMENTARI5 komentara

 1. 1389 says:

  Šta je sa teroriziranjem Srba na Kosovu od 60' godina pa na dalje? Kako podneti tužbu za pobijene vojnike, policiju, civile, decu od strane Siftara na Kosovu?

  • bebal says:

   Koje vadio organe Srbima? Srbija odmah kontra tužbu, a ima zašto!

 2. Gardista says:

  Ima i Srbija ali Vucko nece jer je dobro placen.

 3. miliorad5 says:

  daj bre oni više neznaju de im dupe a de glava svi zajedno.Osim toga dolazi VELIKI zemljoters da ih počisti zajedno sa ustaškom kugom.Ovo sada što se grčka tresla ide pravo preko albanije na zagreb , to je stojeći sezmički talas koji pojačava amplitudu i rezonaicju tačno na tim udarnim tačkam +- 150 km.Izgleda da nešto ŽESTOKO nije uredu sa tektonikom a ove kurve sa zapada i iz UN ĆUTE o tome i zmajavaju narod sa praznim pričama.Koja crna tužba neće imato ko da tuži srbiju.

 4. Ivana says:

  Šta se čeka sa srpskim tužbama za genocid nad Srbima u Hrvatskoj, Bosni, Kosovu itd?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *