УДАРАЈУ НА БЕОГРАД ПРЕКО ТИРАНЕ? Албанија у име Приштине може да тужи Србију (ВИДЕО)

УДАРАЈУ НА БЕОГРАД ПРЕКО ТИРАНЕ? Албанија у име Приштине може да тужи Србију (ВИДЕО)

21 априла 2021

Најава Вјосе Османи да ће тзв. Косово покренути тужбу против Србије „за геноцид у периоду од 1998. до 1999. године на Косову и Метохији“, може бити остварена уз помоћ Албаније, поручио је адвокат Том Гаши. Гаши објашњава да иако (тзв.) Косово није члан Уједињених нација, то неће поколебати косовске лидере у намери да туже Србију.– Има индиција и да Албанија може да поднесе одређену тужбу за геноцид против Србије. То је једина могућност. (Тзв.) Косово је признало више од 115 држава, али с обзиром да је Албанија члан Уједињених нација, она има право да поднесе тужбу у име (тзв.) Косова пред Међународним судом, за злочине за време рата од 1998. до 1999. године – наводи Гаши.

Према његовим речима, сада следи проналажење правних темеља за подношење тужбе. Гаши изражава очекивање да ће одлука суда бити у корист тзв. Косова.

– Сада смо у ситуацији када ће премијер и председница оформити једну екипу правника и адвоката који ће поднети тужбу против Србије. Ово није први пут да се Србија тужи пред Међународним судом правде за злочине почињене на (тзв.) Косову, раније је била тужба Хрватске, Босне и Херцеговине и ово ће бити трећа тужба која ће имати неколико правних препрека, али ће суд решити случај у корист (тзв.) Косова – казао је Гаши.

Он сматра да се „мора доказати кривица Србије“, упркос томе што је прошло више од 20 година, од када су, како каже, почињени злочини.

– Апсолутно нема застарелости за кривична дела за ратне злочине и за геноцид, превише времена је изгубљено, али Међународни суд има право и одговорност да прихвати ову тужбу – закључује Гаши.

(Косово онлајн)

KOMENTARI5 коментара

 1. 1389 says:

  Šta je sa teroriziranjem Srba na Kosovu od 60' godina pa na dalje? Kako podneti tužbu za pobijene vojnike, policiju, civile, decu od strane Siftara na Kosovu?

  • bebal says:

   Koje vadio organe Srbima? Srbija odmah kontra tužbu, a ima zašto!

 2. Gardista says:

  Ima i Srbija ali Vucko nece jer je dobro placen.

 3. miliorad5 says:

  daj bre oni više neznaju de im dupe a de glava svi zajedno.Osim toga dolazi VELIKI zemljoters da ih počisti zajedno sa ustaškom kugom.Ovo sada što se grčka tresla ide pravo preko albanije na zagreb , to je stojeći sezmički talas koji pojačava amplitudu i rezonaicju tačno na tim udarnim tačkam +- 150 km.Izgleda da nešto ŽESTOKO nije uredu sa tektonikom a ove kurve sa zapada i iz UN ĆUTE o tome i zmajavaju narod sa praznim pričama.Koja crna tužba neće imato ko da tuži srbiju.

 4. Ivana says:

  Šta se čeka sa srpskim tužbama za genocid nad Srbima u Hrvatskoj, Bosni, Kosovu itd?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u