УДАРИ РУСКЕ ВОЈСКЕ и армија ДНР и ЛНР по целом украјинском „донбаском фронту“

UDARI RUSKE VOJSKE i armija DNR i LNR po celom ukrajinskom „donbaskom frontu“

13 maja 2022

POČEO je konačno široki i koordinirani udar ruske vojske i jedinica Donjecke i Luganske Republike na ukrajinski „donbaski front“. Borbe se vode duž cele linije fronta.

Počeo je napad ruske vojske i boraca LNR na grad Severodonjeck (preko 100.000 stanovnika). Ukrajinski garnizon u Limanu već je potpuno okružen.Procene su da će se ukrajinske jedinice koje brane Lisičansk i Severodonjeck biti u „kotlu“ kroz 5-7 dana.

Rusi pod vatrom artiljerije drže put Soledar-Lisičansk, pa Ukrajinci ostahju bez dotura municije i hrane.

Već dva dana traje prodor na sever i severozapad snaga koje su izbacile Ukrajince iz Popasne sa opkoljavanjem jedinica kijevskog režima koje drže Svetlodarsk. Tu će se, po svemu sudeći, formirati novi „kotao“.

Tim pre što je ruska vojska je zauzela Toškovku i počinje opkoljavanje važnog manjeg grada Zolotoe (oko 14.000 stanovnika).

Treći, verovatno najveći i najznačajniji „kotao“, formiraće se oko Slavjanska i Kramatorska. Nakon što budu uništene (ili se predaju) ukrajinske jedinice oko Severodonjecka i Lisičanska.

Vruće će za koji dan za Ukrajince postati i na jugu. Ruski bombarderi i rakete intenzivno razaraju vojne ciljeve oko Nikolajeva i Odese.

Ukrajinski Generalštab je objavio da Rusi sa desne strane Dnjepra – na teritoriji Hersonske oblasti – koncentrišu „tehniku za postavljanje pontonskih mostova“.

KOMENTARI3 komentara

  1. Pakao Azovstala says:

    Bezobrazni Rusi...al nije to narod, narod je dobar, nego pojedinci 🤪😜🤪😜🤪😜🤪😜

  2. persida says:

    Ma, vazno je da su Ameri, Britanci i Izraelci dobri ljudi. Za ostale cemo lako.

  3. Kulak says:

    Odessa Mama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *