УДАРИЛИ У РУСКИ ЗИД: Џихадистичка офанзива на Алепо завршена и пре него што је почела!

УДАРИЛИ У РУСКИ ЗИД: Џихадистичка офанзива на Алепо завршена и пре него што је почела!

26 октобра 2016

alepo-bomba-jt

Џихадистичка коалиција Џејш ал Фатах покренула је трећу офанзиву на Алепо од када је затворен обруч око источног дела града.

Најснажнији напад догодио се на простору недавно ослобођене ПВО базе на јужним ободима града.

Ипак, како наводи сиријска агенција Ал Масдар, офанзива је завршена и пре него што је почела, јер су руске ваздухопловне снаге и сиријска артиљерија непрестаном паљбом спречиле џихадистичке снаге да, осим гранатирања, крену у било какав озбиљнији напад.

Како наводе војни извори, након бурног дана и вечери, ноћ је на овом делу фронта прилично мирна и чује се само спорадична пуцњава.

Са друге стране, на североистоку града 102. бригада Републиканске гарде и борци палестинског Лива ал Кудса, након жестоких борби са џихадистима, ушли су у четврт Ард ал Хамра, наневши притом тешке губитке противнику.

Уласком у Ард ал Хамру, сиријске снаге сада се налазе на само корак од дистрикта Ханано и планине Бадро, који се сматрају северним вратима источног дела Алепа, у ком је утврђен центар џихадистичких снага.

Такође, на западној страни фронта, у градској четврти Бустан Паша, борци Сиријске армије успели су током дана да ослободе неколико градских блокова, чиме су обележили завршетак кратког хуманитарног примирја које је било на снази у Алепу.

Курдске снаге које држе део територије на северу града, покушале су да искористе поновно захуктавање борби и прошире свој део града на рачун џихадиста, али су њихови напади одбијени.

Да подсетимо, џихадисти Џејш ал Фатаха прикупили су 12.000 бораца за трећу офанзиву на Алепо која је требало да отпочне данас, а током дана су жестоком артиљеријском паљбом гађани положаји Сиријске армије на југу града. Претпоставља се да ће део ових јединица бити преусмерен и на Кастело пут на северозападу Алепа.

(Правда)

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Kosovac says:

    На једној страни се боре Палестинци, Курди, Ирачани, Сиријци и Руси, а на другој страни неки Џихадисти, Турци, Французи, Енглези, УСА. За све ове наведене знам, али ови Џихадисти као да су дошли из свемира – не знам ни која су нација, од куда па сада они пријатељи Француза……. А види се да још од крсташких ратова, ови Европљани и Американци имају неку велику потребу да убијају ове заостале на Истоку. Можда им је то неко задовољство.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u