УДАРИЛИ У РУСКИ ЗИД: Џихадистичка офанзива на Алепо завршена и пре него што је почела!

UDARILI U RUSKI ZID: Džihadistička ofanziva na Alepo završena i pre nego što je počela!

26 oktobra 2016

alepo-bomba-jt

Džihadistička koalicija Džejš al Fatah pokrenula je treću ofanzivu na Alepo od kada je zatvoren obruč oko istočnog dela grada.

Najsnažniji napad dogodio se na prostoru nedavno oslobođene PVO baze na južnim obodima grada.

Ipak, kako navodi sirijska agencija Al Masdar, ofanziva je završena i pre nego što je počela, jer su ruske vazduhoplovne snage i sirijska artiljerija neprestanom paljbom sprečile džihadističke snage da, osim granatiranja, krenu u bilo kakav ozbiljniji napad.

Kako navode vojni izvori, nakon burnog dana i večeri, noć je na ovom delu fronta prilično mirna i čuje se samo sporadična pucnjava.

Sa druge strane, na severoistoku grada 102. brigada Republikanske garde i borci palestinskog Liva al Kudsa, nakon žestokih borbi sa džihadistima, ušli su u četvrt Ard al Hamra, nanevši pritom teške gubitke protivniku.

Ulaskom u Ard al Hamru, sirijske snage sada se nalaze na samo korak od distrikta Hanano i planine Badro, koji se smatraju severnim vratima istočnog dela Alepa, u kom je utvrđen centar džihadističkih snaga.

Takođe, na zapadnoj strani fronta, u gradskoj četvrti Bustan Paša, borci Sirijske armije uspeli su tokom dana da oslobode nekoliko gradskih blokova, čime su obeležili završetak kratkog humanitarnog primirja koje je bilo na snazi u Alepu.

Kurdske snage koje drže deo teritorije na severu grada, pokušale su da iskoriste ponovno zahuktavanje borbi i prošire svoj deo grada na račun džihadista, ali su njihovi napadi odbijeni.

Da podsetimo, džihadisti Džejš al Fataha prikupili su 12.000 boraca za treću ofanzivu na Alepo koja je trebalo da otpočne danas, a tokom dana su žestokom artiljerijskom paljbom gađani položaji Sirijske armije na jugu grada. Pretpostavlja se da će deo ovih jedinica biti preusmeren i na Kastelo put na severozapadu Alepa.

(Pravda)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Kosovac says:

    Na jednoj strani se bore Palestinci, Kurdi, Iračani, Sirijci i Rusi, a na drugoj strani neki Džihadisti, Turci, Francuzi, Englezi, USA. Za sve ove navedene znam, ali ovi Džihadisti kao da su došli iz svemira – ne znam ni koja su nacija, od kuda pa sada oni prijatelji Francuza……. A vidi se da još od krstaških ratova, ovi Evropljani i Amerikanci imaju neku veliku potrebu da ubijaju ove zaostale na Istoku. Možda im je to neko zadovoljstvo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *