Ударна флота НАТО-а ушла у Баренцово море, РУСКА ФЛОТА ИХ У СТОПУ ПРАТИ

Udarna flota NATO-a ušla u Barencovo more, RUSKA FLOTA IH U STOPU PRATI

4 maja 2020

Severna flota Rusije prati dejstva udarne grupe brodova NATO-a, koji su 4. maja ušli u vode Barencovog mora, saopštio je Nacionalni centar za rukovođenje odbranom Rusije.

„Snage i sredstva Severne flote počele su da prate akcije udarne grupe brodova pomorskih snaga NATO-a, u čijem sastavu su razarači protivraketne odbrane: ’Porter‘, ’Donald Kuk‘, ’Franklin Ruzvelt‘ američke mornarice i fregata ’Kent‘ Ratne mornarice Velike Britanije, koje su u 7 časova (6 časova po srednjoevropskom vremenu) 4. maja ove godine ušle u vode Barencovog mora“, navodi se u saopštenju.​Ranije je američka mornarica saopštila da su četiri američka broda i jedan britanski brod ušli u Barencovo more kako bi zajedno izveli operacije pomorskog obezbeđenja u teškim uslovima iznad arktičkog kruga.

​Američki razarači „Porter“ i „Donald Kuk“ naoružani su krstarećim raketama „Tomahavk“ i sistemom protivraketne odbrane „Idžis“. Brodovi su trajno raspoređeni u Evropi u španskoj vojnoj bazi u Roti. Zajedno sa kopnenim bazama PRO „Idžis“ u Poljskoj i Rumuniji, ti razarači su deo programa izgradnje evropskog faznog adaptivnog sistema za protivraketnu odbranu.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Popaj says:

    Rusi ih u stopu prate, što drugačije znači da ih ganjaju, vidi se da plove haotično u panici, jer sa samo par Ruskih torpeda otišle bi milijarde milijardi na dno kod čika Barenca, i usput par desetina hiljada mornara koji su došli tu na letovanje. "Draga, dok se mi na palubi sunčamo, Rusi su svuda oko nas." Prebukirana sezona.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *