УДАРНА ВЕСТ! 100 руских падобранаца неутралисали 800 добро обучених милитаната у сукобу на аеродрому у Kазахстану

UDARNA VEST! 100 ruskih padobranaca neutralisali 800 dobro obučenih militanata u sukobu na aerodromu u Kazahstanu

11 januara 2022

Ruska vojska porazila je nadmoćne dobro obučene militantne snage na aerodromu Almati.

Ruska vojska, koja je stigla da počisti međunarodni aerodrom Almati, morala je da se suoči sa znatno nadmoćnijim neprijateljskim snagama.Prema zvaničnim podacima, u zauzimanju Međunarodnog aerodroma Almati učestvovalo je oko 800 militanata, dok je prvi avion ruske vojske, koji je u Kazahstan stigao u okviru pomoći ODKB, brojao svega stotinak ruskih padobranaca.

„Predsednik Kazahstana Kasim-Žomart Tokajev je čak rekao: „Ovi banditi i teroristi su dobro obučeni, dobro organizovani i kontrolisani iz posebnog centra. Neki od njih ne govore kazaški.” Bilo je najmanje šest talasa terorističkih napada.

U Alma-Ati ima 20.000 pobunjenika.” Od toga, 800 militanata je u nekom trenutku čak zauzelo međunarodni aerodrom Almati.

Nakon što je ruska vojska stigla u Kazahstan oko podneva, počela je da sprovodi sveobuhvatnu procenu situacije i oko 20:00 pokrenula svoj prvi razorni napad na militante, potpuno povrativši kontrolu nad Međunarodnim aerodromom Almati.

U celoj oblasti Almati mnogi razbojnici su ubijeni pokušavajući da pruže otpor, dok su ostali pobegli.

Nekoliko sati kasnije, militanti su takođe pokrenuli napad na jugu kazahstanske prestonice, pokušavajući da zauzmu TV toranj za otpor i postavljanje snajpera.

Ali ubrzo su militanti uništeni. Ruskoj vojsci je trebalo samo 48 sati da oslobodi veći deo Almatija od terorista“ , – prenosi publikacija „Sohu”, pozivajući se na zvanične podatke vlasti Kazahstana.

Poznato je da je ruska vojska uspela da pobedi terorističke snage za samo sat vremena i potpuno preuzme kontrolu nad međunarodnim aerodromom Almati, izbegavajući gubitke.Iako se detalji sukoba sa militantima ne navode, prema podacima iz inostranih izvora, ruska vojska je uspela ne samo da uspešno povrati kontrolu nad vazdušnom lukom koju su zauzeli radikali, već i da oslobodi ceo severoistočni deo Almatija.

Prema zvaničnim podacima, do danas su glavne snage ruske vojske koje su stigle u Kazahstan raspoređene u Nur-Sultanu (bivša Astana) i Almatiju.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. Kosovac says:

    Znam od koga su novinari dobili nalog da teroriste, isilovce, i ubice strane nato plaćenike nazivaju „radikali“.

  2. ko says:

    Mili Rusi, spasioci ljudskog roda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *