УДАРНА ВЕСТ! 100 руских падобранаца неутралисали 800 добро обучених милитаната у сукобу на аеродрому у Kазахстану

УДАРНА ВЕСТ! 100 руских падобранаца неутралисали 800 добро обучених милитаната у сукобу на аеродрому у Kазахстану

11 јануара 2022

Руска војска поразила је надмоћне добро обучене милитантне снаге на аеродрому Алмати.

Руска војска, која је стигла да почисти међународни аеродром Алмати, морала је да се суочи са знатно надмоћнијим непријатељским снагама.Према званичним подацима, у заузимању Међународног аеродрома Алмати учествовало је око 800 милитаната, док је први авион руске војске, који је у Kазахстан стигао у оквиру помоћи ОДKБ, бројао свега стотинак руских падобранаца.

„Председник Kазахстана Kасим-Жомарт Токајев је чак рекао: „Ови бандити и терористи су добро обучени, добро организовани и контролисани из посебног центра. Неки од њих не говоре казашки.” Било је најмање шест таласа терористичких напада.

У Алма-Ати има 20.000 побуњеника.” Од тога, 800 милитаната је у неком тренутку чак заузело међународни аеродром Алмати.

Након што је руска војска стигла у Kазахстан око поднева, почела је да спроводи свеобухватну процену ситуације и око 20:00 покренула свој први разорни напад на милитанте, потпуно повративши контролу над Међународним аеродромом Алмати.

У целој области Алмати многи разбојници су убијени покушавајући да пруже отпор, док су остали побегли.

Неколико сати касније, милитанти су такође покренули напад на југу казахстанске престонице, покушавајући да заузму ТВ торањ за отпор и постављање снајпера.

Али убрзо су милитанти уништени. Руској војсци је требало само 48 сати да ослободи већи део Алматија од терориста“ , – преноси публикација „Соху”, позивајући се на званичне податке власти Kазахстана.

Познато је да је руска војска успела да победи терористичке снаге за само сат времена и потпуно преузме контролу над међународним аеродромом Алмати, избегавајући губитке.Иако се детаљи сукоба са милитантима не наводе, према подацима из иностраних извора, руска војска је успела не само да успешно поврати контролу над ваздушном луком коју су заузели радикали, већ и да ослободи цео североисточни део Алматија.

Према званичним подацима, до данас су главне снаге руске војске које су стигле у Kазахстан распоређене у Нур-Султану (бивша Астана) и Алматију.

(Wебтрибуне.рс)

KOMENTARI2 коментара

  1. Косовац says:

    Знам од кога су новинари добили налог да терористе, исиловце, и убице стране нато плаћенике називају „радикали“.

  2. ko says:

    Mili Rusi, spasioci ljudskog roda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u