УДАРНА ВЕСТ! Албанци упали у ЦЕНТРАЛНУ СРБИЈУ

UDARNA VEST! Albanci upali u CENTRALNU SRBIJU

20 februara 2019

Kosovska policija prekršila je sporazum o kretanju u pograničnom pojasu i ilegalno ušla na teritoriju centralne Srbije gde je zaplenila jedan kamion sa robom, tvrdi vlasnik tog kamiona S. D. za portal „Kossev“.

Iz kosovske policije nema zvaničnog reagovanja na te navode, a u izveštaju tvrde da je kamion zaplenjen u Šarpelju, koji pripada rejonu Leposavića.

Kosovska policija je, naime, u četvrtak veče u mestu Šarpelj u opštini Leposavić „naišla“ na dva parkirana kamiona robe koja je iz pravca centralne Srbije ilegalno ušla na Kosovo. Međutim, vozač S. D. je za „Kossev“ ispričao drugačiju priču.Portparol Kfora Vinćenco Graso, u izjavi za „Kossev“ navodi:

„Prema našim informacijama, jedan kamion je bio na samoj administrativnoj pograničnoj liniji između barijera koje odvajaju Kosovo i Srbiju. Patrolu Kfora kontaktirala je kosovska pogranična policija, ali nije bila uključena u događaj. Kfor nema drugi kamion.“

Graso objašnjava da je administrativna pogranična linija u stvari linija na mapi, ali da je na samom terenu šira, tako da iako je kamion bio na liniji, to znači da je bio na terenu koji povezuje obe strane.

On sa druge strane nije imao saznanja o drugom kamionu, ali ni o pojavljivanju, odnosno ulozi Vojske Srbije u celom slučaju.

Prema rečima vlasnika kamiona, dva vozila, jedan sa stočnom hranom i jedan sa mlečnim proizvodima bila su parkirana u selu Mure, u opštini Raška na teritoriji centralne Srbije.

U trenutku kada je kosovska policija pronašla kamione, vozači nisu bili u blizini, a jedno vozilo je bilo zaključano, dok je drugo, u kojem je ostao ključ, kosovska policija zaplenila i odvela na carinski terminal u Mitrovici.

„Kosovska pogranična policija je ušla na teritoriju Srbije sigurno bar jedan kilometar. Odvezli su jedan kamion, drugi nisu mogli, jer je bio zaključan,“ objašnjava za „Kossev“ S. D. koji je o tome šta se desilo sa robom i vozilom saznao tek ujutru.

Prema saznanjima S. D, te večeri je umalo došlo i do bezbednosnog incidenta, jer Vojska Srbije se u nekom trenutku u toku noći uputila prema patroli kosovske pogranične policije.

Vojska Republike Srbije nije se oglasila ovim povodom.

„Sve vreme su čuvali i drugi kamion, sve dok nije srpska vojska krenula prema njima. Kada je krenula srpska vojska prema njima, oni su pozvali svoju komandu i rekli: ’Vojska ide prema nama, šta da radimo?‘. Rekli su im: ’Pa gde ste?‘, na šta su oni odgovorili da su poviše piramida (betonske bove kojima je obeležena administrativna granica). Oni su im rekli: ’Ko je vama rekao da budete tu, povlačite se odmah da vas ne bi pohapsili‘“, ispričao je S. D.

Kada je S. D. došao na lice mesta, kosovska policija se već, prema usmenim saznanjima koja ima, navodno po naredbi kapetana Fejzulaha Tare povukla na teritoriju Kosova gde su svi čekali Kfor da utvrdi gde je granica.

„Američki kontingent je došao, utvrdio koordinate da je granica tu kod piramida. Kfor je utvrdio da su oba kamiona bila u Republici Srbiji, rekli su da će danas doći komandant Gron i da će doći taj kapetan Tara s kojim sam se ja lično video na terenu i koji mi je usmeno priznao, pred ostalim pripadnicima, da je napravljen incident, da su prešli gore i da samo čeka zvanično, pismeno obrazloženje Kfora sa koordinatama da su oba kamiona na teritoriji Republike Srbije, što je Kfor odmah poslao njihovom štabu,“ objašnjava S. D.

„Kossev“ konstatuje da je u više navrata pokušao da dobije komentar kosovske policije na taj slučaj, ali se to nije dogodilo.

Kapetan Tara, koji je i predvodio akciju, naveo je tada da nije znao da su prešli na teritoriju centralne Srbije, a S. D. je drugi kamion odvezao dalje ka Kopaoniku.

Dodaje i da je u Raški prijavio krađu kamiona gde je u izjavi rekao da ima usmena saznanja da ga je odvezla kosovska policija.

S. D. je podsetio i na sporazum prema kojem pograničnim pojasom od 2 kilometra između Srbije i Kosova mogu da patroliraju samo srpska vojska i Kfor, te da se kosovska pogranična policija nije smela naći ni u toj zoni, piše „Kossev“.

(Sputnjik)

KOMENTARI13 komentara

 1. Rale says:

  I šta su uradili žandarmerija i vojska Srbije? ...povukli se dublje u teritoriju Srbije??? Šta reći a ne zaplakati nad ovako jadnom Srbijom...

 2. Velika Metla says:

  Daj,bre,šlihtari,pustite Sjrbe da žive "kao ceo normalan svet"!

 3. test01 says:

  nema drzave, sta da se drugo kaze...

  • Željko says:

   Znači granica Vam je susjedi kao švicarski sir!

   • Dani says:

    I tvoja glava je suplja kao svajcarski sir,pa eto zivis!!Bog te dao kao primer kako nazovi covek kao ti hoda na dve noge a glavu ima za cetri(IQ=sobna temparatura)...a sto se tice granica...pazi se ti onih glavoseca koji vam svakodnevno ulaze u zemlju,a sto se tice vase brace po oruzju i "zanatu"oni vam se slobodno secu kroz celu drzavu...verovatno prodaju "belo brasno"...a zene vam se lepe na tu bracu ko muve na ehem,ehem...znas vec nastavak ;))))))))))))))))))))))))

 4. Gardista says:

  Pipkaju polako dokle mogu.

 5. samostalan says:

  Sada ce Vucic i Lavrov uloziti protest.

 6. Baracuda says:

  Nama nije potrebna ni policija, a ni vojska....još malo će početi hapsiti i po Novom Sadu !

  • samostalan says:

   Upravo tako, kad ode Kosovo oticice i drugi delovi Srbije. Kad ostanemo bez icega otvoricemo novo poglavlje jevropskih manipulacija.

 7. pravda says:

  Srbija nema sta da trazi u EU ,ako udjemo u EU provescemo se kao prase u DZAMIJI.

 8. Roy says:

  Zamisli kljuc bio u kamionu. Kakav je to vozac koji ostavlja kljuc u kamionu dok on nije tu? Vozaca pritisnuti da sve prizna sa kim je bio u dogovoru pa ga onda umlatiti.

  • oko says:

   sve po naradenju vucica predsednika jugoslovena u srbijji

 9. Mi says:

  Nemoj da presecate presednika, kada budu u Beogradu, obavestite ga izađe sa buklijom da sačeka braću po ocu. Valjda će Mihajlovićka da umesi pogau da podrži "sretan događaj".....

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *