УДАРНА ВЕСТ! Америка најавила инвазију на Венецуелу! ЕВО ШТА КАЖЕ РУСИЈА

UDARNA VEST! Amerika najavila invaziju na Venecuelu! EVO ŠTA KAŽE RUSIJA

3 februara 2019

Rusija će moguće slanje američke vojske u Venecuelu smatrati aktom strane agresije, izjavio je član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Anton Morozov.

„U skladu sa međunarodnim pravom, ako se to dogodi, to će se smatrati aktom strane agresije, jer, kao što znate, postoje samo dva razloga za legitiman boravak stranih trupa na teritoriji suverene države“, rekao je Morozov za Sputnjik.Poslanik je objasnio da je jedan od osnova za legitiman boravak vojnog kontingenta na teritoriji suverene države odluka Saveta bezbednosti UN, a drugi — poziv aktuelnog šefa države.

„Koliko ja shvatam, malo je verovatno da će Maduro pozvati američke trupe na svoju teritoriju, a opozicioni lider nema ovlašćenja da donosi takve odluke. Zbog toga će, ako se to dogodi, to biti tragična odluka koja će dovesti do velikih žrtava među civilnim stanovništvom i opet će Amerika izgledati kao agitator i agresor“, zaključio je Morozov.

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država Donald Tramp potvrdio je u intervjuu za televiziju Si-Bi-Es da kao jednu od opcija razmatra mogućnost slanja vojske u Venecuelu.

(Sputnjik)

KOMENTARI16 komentara

 1. Pera says:

  opet će Amerika izgledati kao agitator i agresor“ ? amerika ne izgleda kao agresor, ona jeste cionisticka, demonska, zombirana agresorska sila.

  • Dražen Jovan Petrović says:

   Ovo što brlja Morozov je bezvezna politika.Ameri tuku,udaraju i otimaju,a Rusi pričaju priče o nekakvom međunarodnom pravu.Sila Boga ne moli.Ameri imaju silu,a Rusi prodaju prazne priče za malu djecu.

   • Slobodanka says:

    Dva ruska strateška bombardera Tu-160, dva "bela labuda", doleteli su desetog decembra prošle godine u Venecuelu da bi tamo učestvovali u vojnoj vežbi. To je bila demonstracija sile jer ti avioni imaju veliki domet, mogu da nose i nuklearne rakete i prelaze razdaljinu veću od 12.000 km bez punjenja rezervoara. Možda je ta "poruka" razlog zašto Amerikanci igraju prvenstveno na podržavanje opozicije unutar Venecuele sa namerom da ona preuzme i vlast predsednika zemlje. Predsednik zemlje rukovodi vojskom Venecuele! ZATO GOLOGUZI LUTAK HUAN POSTADE V.D. PREDSEDNIK I NASTOJI DA ŠTO PRE VRBUJE VOJSKU VENECUELE. Predsednik zemlje ima uticaj, pita se, s kim će Venecuela vojno saradjivati.

    • Joca says:

     Prijatelju moj,ma kakva dva aviona,ja jesam za Rusiju i Venecuelu,ali SAD,ih ima oko 13000.Smešno je nešto pričati,na tu temu.

     • Slobodanka says:

      Ne govorim o ukupnom broju aviona, nego o najboljim ruskim strateškim avionima "beli labud" koji su sleteli u Karakas 10.decembra prošle godine kad nije bilo ovakvih tenzija, ali jeste to bilo samo 4 dana nakon susreta Madura i Putina u Moskvi. Već tada 0 decembra to je bilo upozorenje za SAD da ne smeju vojno da napadnu Venecuelu. Zato sada gledamo pokušaj smene vlasti u Karakasu i naravno pokušaj da američka marioneta na miran način preuzme pod svoju kontrolu Vojsku Venecuele. Ako bi uspelo, onda "beli labudi" ne bi imali kome da doleću, a ni ostalo. Prete ratom, ali iz Kolumbije koristeći prvenstveno kolumbijce kao proksi Vojsku. Prete prvenstveno psihološki da bi podstakli strah i izdaju u Vojsci i da bi obezbedili odlazak Madura.

    • Joca says:

     Rusija ne može tu ni prići.Ameri ne bi dozvolili,jer smatraju to njihovim dvorištem.

   • Slobodanka says:

    Mesec dana kasnije od doleta dva ruska "bela labuda" u Venecuelu, dana 11.01.2019.godine Nikolas Maduro je položio zakletvu za drugi šetogodišnji predsednički mandat. ... Zatim 23.01.2019.godine Predsednik opozicionog parlamenta Venecuele Huan Gvaido položio je zakletvu na ulici pred hiljadama svojih pristalica koji su se okupili u Karakasu. samoproglasivši se za predsednika. „Zaklinjem se da ću preuzeti ovlašćenja izvršne vlasti zemlje kao predsednik Venecuele“, rekao je on tada. ... Zatim slede međunarodna Tviter priznanja "gologuzana za predsednika države Venecuele". Već 25.01. SAD na sednici SB UN predlažu da taj organ prizna opozicionog lidera Huana Gvaida kao prelaznog predsednika Venecuele. To je praktično bio predlog državnog udara posredstvom SB UN, a stvar je u tome da samo NAROD Venecuele može da odredi ko je predsednik Venecuele.

 2. Velika Metla says:

  Spremite vi njima jedan "domaćinski" doček,pa se batalite međunarodnog prava! Na pravo se pozivati treba u mirnim situacijama,a u situaciji u kakvu Venecuelu gura naci-amerika nije mirna niti normalna,pa se zato i ne može očekivati ništa drugo nego da im date po leđima,kao u Siriji i onda u Vijetnamu! Oderite ih od batina!

 3. Vojna i ojdesve says:

  Samo napred. Takav je zhivot.

 4. Vesko says:

  Maduro, ako je pametan, treba odmah na te prijetnje da pozove Rusiju i Kinu da dodu sa svojim armadama tamo!! Svako oklevanje i neodlucnost moze biti fatalna za Venecuelu!

  • Velika Metla says:

   Vesko,nije Maduro postupio po kineskom modelu! Kad su bili počeli da ruše vlast u Kini,mimo Skupštine,vojska je rafalima oplela po demonstrantima i završila posao! Lajale zapadnjačke lajalice nekoliko dana po medijima,kao seoske prekoplotuše,i to je bio kraj! Kakva opozicija i bakrači? Pa u toj istoj naci-americi opozicija ne postoji! Iz prostog razloga što je protivzakonito buniti se protiv države na ulici,van državnih institucija,Parlamenta ili Skupštine! Imate izbore pa se tu borite za vlast,a ne po ulicama! Opozicija postoji SAMO u onim državama koje su okupirane od naci-amerike! Dve se pljačkaške "družine",demokrate i republikanci,smenjuju na vlasti,i terorišu svakoga koga mogu,i pljačkaju koga mogu!

 5. Baracuda says:

  Kako onda ojasniti "legitimni" boravak na KiM ????

 6. padre says:

  Ne samo da će izgledati!

 7. Nostalgicar says:

  ¸Znaci samo verbalno ce osuditi kao agresiju, posmatrati bombardovanje i ne uciniti nista? Zasto odma sada ne posalju dio svoje vojske u Venecuelu, to bi mozda Amero zlocince odvratilo od bombardovanja, barem zasad? Zar je istina uzrecica - blago onima koji imaju Rusiju za saveznika...

 8. samostalan says:

  Opet ruske fraze, bla bla...

 9. Kulak says:

  Opet ono rusko:MI MISLIMO DA TO NIJE DOBRO.Ruska politika se opet pretvara u cirkus.Umesto da zaprete agresoru,oni daju izjave koje podsećaju na cirkus.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *