УДАРНА ВЕСТ! АМЕРИКА У ПАНИЦИ – КИНА СЕ СПРЕМА ДА ПОШАЉЕ ВОЈСКУ У РУСИЈУ

UDARNA VEST! AMERIKA U PANICI – KINA SE SPREMA DA POŠALJE VOJSKU U RUSIJU

16 maja 2023

Sjedinjene Države su uznemirene vestima o namerama Kine da pošalje svoju vojsku u Rusiju. Ove podatke su objavili kineski novinari.

Odnosi između Rusije i Kine primetno su ojačali u poslednjih nekoliko godina, strane međusobno sarađuju ne samo u ekonomskoj i političkoj sferi, već i razmenjuju vojno iskustvo.Ono što se dešava kategorički ne odgovara SAD i njihovim saveznicima, koji rusko-kineski savez gledaju kao pretnju.

Prema analitičarima iz Kine, pre izvesnog vremena dogodio se važan događaj. Informacija koja je izazvala pravu pometnju u Beloj kući je da predstoji dolazak kineske vojske u Rusku Federaciju. Ovo prenosi NetEase.

„Uskoro će u Rusiji postojati neka vrsta kineske vojne ’desantne snage’“, rekli su analitičari NetEase.

Pre izvesnog vremena je najavljeno da će Kina poslati više od dvadeset visokih oficira u Rusiju na obuku na Vojnoj akademiji Generalštaba Oružanih snaga.

Vojni eksperti NetEase su primetili da ovaj potez ne sluti dobro za SAD.

Ova poseta je izuzetno važna za Kinu“, kažu analitičari.

Kina je napomenula da se oblaci i dalje skupljaju oko Tajvana i da postoji rizik da dođe do eskalacije u regionu.

Kao što se zna, Sjedinjene Države upumpavaju oružje u region, pretvarajući ga u novu Ukrajinu. U tom kontekstu, kineska strana je zainteresovana za proučavanje vojnog iskustva Ruske Federacije kako bi imala više opcija za odgovor na krizne situacije.

Činjenica da Kina šalje svoju vojsku u Rusiju je izuzetno loša vest za SAD.Očigledno je da se Peking sprema da zaoštri odnose sa Amerikancima i zato želi da proučava iskustvo Rusije u okviru ukrajinskog sukoba.

Ovo je loš znak za Vašington, znači da je Peking odlučan da uzvrati svojim protivnicima. Osim toga, dolazak kineske vojske u Rusku Federaciju potvrđuje da su odnosi Moskve i Pekinga zaista jaki.

Obe strane su spremne da pomognu jedna drugoj u borbi protiv zajedničkog neprijatelja – Sjedinjenih Država.

„Bajden i njegov tim su u potpunoj panici. Više od 20 visoko pozicioniranih kineskih vojnih lica sleće u Rusiju, kojoj je svakako drago što ima ovakvih gostiju“, rekli su stručnjaci NetEase.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI4 komentara

 1. Velika Metla says:

  Sila sa Istoka je uvek vraćala u vinklu poludeli zapad. I ovoga puta će. A i svakog puta će kada zapadni ludaci iskoče iz vinkle.

 2. Miroslav says:

  Nije u pitanju pešadija već tehnika ratovanja. Rusi su ušli u Ukrajinu kao Baletani a mogli bi izaći sa slomljenom kičmom. BlakRok je iza obe zaraćene strane tako da će i Rusi i Ukre izgubiti.

 3. persida says:

  Nema sanse da ce Kina slati ikave trupe u Rusiju, oni su pusikuri Amerike.

  • Apis carnica says:

   Treba samo 3 udarne divizije Severne koreje i mnogo kineskih jeftinih kamikaze drona..Odesu ne zabudim!!! Rusi če izdržat to, ima vremena da Kina otvori tajvansku frontu i dokusuri zapad...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *