УДАРНА ВЕСТ: Американци БОМБАРДУЈУ Сирију! ЗАПАД ЋУТИ

UDARNA VEST: Amerikanci BOMBARDUJU Siriju! ZAPAD ĆUTI

13 oktobra 2018

Američka avijacija danas je bombardovala Deir ez Zor, i pritom su koristili zabranjene bombe sa belim fosforom.

Beli fosfor izaziva izuzetno teške opekotine, koje se šire telom.

Prošlog meseca isto ovakvo bombardovanje koje su izveli američki avioni je pokrenulo velike požare u Deir ez Zoru.

KOMENTARI11 komentara

 1. Lektor says:

  Samo jedna greška u naslovu. Trebalo bi ovako: UDARNA VEST: Amerikanci BOMBARDUJU Siriju! ZAŠTO RUSI ĆUTE ???

  • Milan says:

   Mač se okreće. Ne ćute Rusi. Zašto najpre ne proveriš kako reaguju? Rusi danas kažu da ako se ove informacije pokažu tačne da će ih prijaviti OZHO - medjunarodnoj organizaciji za zabranu hemijskog oružja. Utisak je da najpre vodiće sve nevojne oblike borbe protiv američkog prisustva istočno od Eufrata. Iz sirijskih medija znam da oni konstantno reaguju, bilo je ranije još sličnih vesti. Trenutno i odmah ne verujem da će ovde aktivirati S-300, ali kasnije moguće je i to. Pitanje je samo kada? Dakle vode i rat nerava. ... Sada mogu da Amerikancima vrate milo za drago za sve ranije režirane optužbe kako su snage SAA koristile hemijsko oružje protiv civila. To isto je moguće dokazati tek bilo kojoj stranoj vojsci koja je prisutna u Siriji, pa još koja je tu stigla nepozvana? Naravno i optužiti je za to i pred medjunarodnom javnošću i objaviti po svim medijima. Miriše na ovo: Mora se najpre dobiti medijski rat da bi se izvršilo ocrnjivanje (nama poznato kao demonizacija) onog ko će do kraja dobiti batine i biti najuren. Eto otprilike tako se mač okreće. ... Inače trenutno ovu teritoriju ne planiraju da osvoje snage SAA. Ali kasnije? i kada? Samo jednu teritoriju drže snage SAA istočno od Eufrata kod grada Deir ez Zor u čemu su im dosta pomagali i Ruska vojska i ruski dobrovoljci, a to je puno severnije od ovog mesta. Jedno vreme krajem prošle godine Rusija jeste dejstvovala sa svojom avijacijom baš ovde istočno od Eufrata i blizu Iraka u periodu dok su postojale šanse da kopnene snage SAA osvoje istočni deo te pokrajine, a posle više ne. Kasnije je iračka avijacija ponekad bombardovala isto ovu oblast i sad skoro Iran je sa teritorije Irana ispalio u Hadžin balističke rakete.

 2. Nina says:

  Gađali su unutrašnjost pokrajine Deir ez Zor, onaj istočnije deo uz reku Eufrat gde se u nekoliko naselja još uvek bore protiv terorista ISIS, nadomak iračke granice. Informacije o bombardovanju prenela je sirijska novinska agencija (SANA), pozivajući se na lokalne izvore. SANA navodi da su udari izvedeni "pod izgovorom borbe protiv Islamske države.". Naglašavaju da hoće stradaju civili i još da Američka koalicija koristi bombe koje su zabranjene. Nema informacija o civilnim žrtvama. Američka koalicija zasad nije dala nikakve zvanične komentare u vezi sa ovim.

 3. Bobe says:

  Pa de su s-300, što rekoste malo pre!??

  • doktrina soka says:

   gde je video, adresa?

  • dr.Paki says:

   Reč je o pojasu teritorije na istočnoj obali Eufrata nadomak granice sa Irakom gde cu teroristi Islamske države koji u svojim rukama drže nekoliko naselja i Kurdi koji ih napadaju.

  • Deda Micko says:

   Naredio Natanjahu da se Rusi opet ponize. Rusija nije nikakva sila jer ne koristi ono sto ima. Hajde, objasni to srpskim rusofilima? Nemoguca misija. Putin I Tramp rade za Izrael 24 sata dnevno.

  • Miraš says:

   Bobe, Sirijski kišobran sa novopristiglim S-300 ne pokriva ovu oblast. Ne pokriva ni veliki grad Deir ez Zor, ni sva ostala mesta uz Eufrat na ovoj nama bližoj zapadnoj strani te reke pa sve do Al Bukamala tj. do iračke granice. Ne pokriva ni poznatu stanicu T2 koja je u pravcu Zapada i još više je udaljena od reke Eufrat a bliža je srednjoj Siriji. Sirijski kišobran ovakav kakav je pokriva zapadni deo Sirije i verovatno značajne središnje delove Sirije, a ove najistočnije zasad NE. Tek kad ovo proradi u potpunosti što su uneli, rok je 20 oktobar pa kasnije unošenjem još sistema S-300 može da bude obuhvaćena i ova oblast. ... Zašto se ne interesujete malo više? Zašto ja mogu da pronadjem ove podatke i da ih razumem, a zašto to isto ti ne možeš? Aha, nemaš potrebe za tim jer na prvom mestu ti je optuživanje Rusije. Gori ste od naci-ukro elemenata.

 4. petrovgrad says:

  U svetu mora postojati dežurni policajac ili svet ode u propast. To da će Rusi bombardovati Ameriku i Amerika Rusiju do toga nikada neće doći. Najače oružje sa kojim Ameriza sada drže svet u šaci jeste papir ili lažni dolari. Rusija za sada radi da se oslobodi od tih lažnjaka, to će potrajati još 5-7 godina. Dolar je zlo, umesto da Rusi trguju sa Amerima putem trampe za tehniku, a ovi im uvaquju lažnjeke.

 5. Milivoj Trbojevic says:

  Amerikanci su Svetski Policajci u Svetu

 6. Zoja says:

  Putin i Tramp sarađuju... Bombarduje se ISIS :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *