УДАРНА ВЕСТ! Бивши амерички званичници планирају да створе ТРЕЋУ СТРАНКУ У САД

UDARNA VEST! Bivši američki zvaničnici planiraju da stvore TREĆU STRANKU U SAD

29 jula 2022

On Nov. 6, 2018, a student fills out midterm election ballot and register his/her vote at the Newell Smith Residence Hall at the University of Wisconsin-Madison, one of several official polling places for UW-Madison students living on campus. (Photo by Jeff Miller / UW-Madison)

Bivši članovi Republikanske i Demokratske partije Sjedinjenih Država najavili su stvaranje nove frakcije, prenosi Rojters.

Bivši zvaničnici tako žele da apeluju na glasače koji su razočarani dvopartijskim sistemom SAD. Nova frakcija će biti formirana spajanjem tri političke snage: Pokreta za obnovu Amerike, Partije napred i Pokreta Služimo Americi.Desetine bivših zvaničnika Republikanske i Demokratske partije najavili su u sredu formiranje nove nacionalne političke treće stranke kako bi se obratili milionima glasača za koje kažu da su zaprepašćeni onim što vide kao američki nefunkcionalni dvopartijski sistem.

Strankom će kopredsedavati bivši predsednički kandidat demokrata Endrju Jang i bivša republikanska guvernerka Nju Džersija Kristin Vitman. Nova Stranka biće domaćin serije događaja na jesen u 20 američkih gradova.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI17 komentara

 1. Milutin says:

  Znači Amerika se neće podeliti na dve države već na više njih. Jer ipak dve partije ne mogu da fizički objedine svoje glasače u dve celine. Otud treća koja će stvarati neprincipijelne koalicije sa prve dve u cilju prostornog objedinjavanja teritorija.

  • persida says:

   Ne moze ni Amerika bez Dacica. Valja sa nekim beskicmenjakom praviti koaliciju, kao sto je u Kanadi Trido pravio sa onim turbandzijom.

 2. Rista Bre says:

  Znači, sada su došli do zaključka da je vreme da uzmu još više para od "članarina i donacija" naroda i naivnih tajkuna, a onda da budu izabrani za valog neke skupštine, senata, kongresa, dume, rade, centralnog komiteta ili kako vam volja, kao i u Srbiji I NASTAVE SVE ISTO! Promena politike jedne države nikada nije bila moguća bez velikih lomova i stradanja, pa čak i revolucija. Francuska je svoju zadnju potpunu promenu politike sprovela sečenjem glave Marije Antoanete(ako se dobro sećam) i cele kraljevske svite na giljotini, a "Alons enfants de la Patria" je odvela u smrt nebrojeno Francuza. Francuzi i danas pevaju sa suzama svoju himnu. Rusija je imala dve promene u zadnjih 100 godina, jedna je bila krvava revolucija a druga bankrot, propast ekonomije i glad kao posledica krvave revolucije. I Rusi pevaju svoju himnu kroz suze. Kina je zadnju promenu imala takođe kroz krvavu revoluciju, pala i pocepala se nekako čudno na dva dela. Ne znam da li Kinezi plaču ili se smeju kada pevaju svoju himnu. Indijci su zahvaljujući Gandiju, tek posle teških kolonijalni stradanja, iscrpljeni i izgladneli uspeli da izađu sa stotinama miliona na ulice gradova Indije i najzad dobiju samostalnost, a ko zna koliko je gladnih Indijaca pomrlo u tim teškim marševima i tako to. Kada su videli koliko zombija su napravili u Indiji, Britanci seli u kočije i jednostavno očli, odnoseći Kohinor kao poklon svojoj kraljici. Indijci i danas traže da im se Kohinor vrati, a Britanci im se i danas smeju. Nemam pojma da li Indijci pevaju himnu. Ja ne pevam Srpsku himnu, prvo zato što čekam da vidim hoće li se još koji put promeniti za moga života a najviše zato što su je politički korektni ljudi našminkali. Znači, to u Americi, a najavilo se još pre desetak godina, neće biti revolucija nego imaju para i dovoljno stanovnika da ih upregnu u novu stranku, gurnu im ruke u džepove i nekako se izbore za valog i počnu da pričaju po Senatu i Kongresu kao i naši Obradovići, Vukadinovići, Dimitri i slični po Skupštini, ali redovno izglasavaju zakone kao da su jedna stranka.

  • Kosovac says:

   @ Rista Bre, …..Znam zašto ne pevaš Srpsku himnu. Zbog onog stiha „SRPSKE ZEMLJE Bože čuvaj“. Sećam se koliko ti je samo zasmetao „Srpski svet“, a sećam se i ono „Bože“ ti je smetalo zato što se to podrazumeva Bog Otac, Isus Hristos, i Sveti Duh. ………………..I sam znaš kada sorošoidi (koje toliko žestoko braniš i pokrivaš) čuju „Srpske zemlje Bože čuvaj“, ili „Srpski svet“, dobiju napad paranoje, cure im bale kao persideru, počinju da gube kontrolu, i postaju opasni po okolinu.

   • Željko says:

    @Kosovac Kakao da tu Vašu himnu pjeva Mađar iz Vojvodine, Hrvat iz Vojvodine, Albanac iz Preševa, Bujanovca, Bošnjaci iz Sandžaka jer to nije i njihova himna? Ima izroda i tu ministar Vaš Franjo (Vanja) Udovičić, vaterpolist Filipović, itd.!

    • Kosovac says:

     @ Željko, …..Ja sam govorio o Risti, nisam govorio o Mađarima i ovim polu-nacijama koje si spomenuo uz Mađare. Čak i tebe ne bih terao da pevaš srpsku himnu, iako i ti živiš na srpskoj zemlji, Bosna i Hercegovina Svetog Save dedovina.

   • persida says:

    Ne ljutite se na Kosovca, cova je polusipos koji bi da na silu bude Srbin. Poznat slucaj iz psihijatrije.

 3. Rista Bre says:

  Sve što naši vodiči stotina Srpskih i nesrpskih stranaka pričaju i obećavaju pre izbora, pričaće i vodiči nove američke stranke. Drugim rečima, politički korektne manipulacije. Mrziće se javno, a na valogu će se dogovarati tajno. Nema brale, uređenje demokratske Srbije je neodoljivi mamac i objašnjenje kako postaviti što više "sposobnih i izuzetnih" na jedan valog. A Američki valog je jedan od najzahvalnijih i najvećih na svetu. Srpski je tek mikro u odnosu na njega, ali nama za naše patriotiste sasvim dovoljno. Niko se ne buni. Možda malo tužnije pričaju, ali to sve zato što ne mogu da dočekaju najvažniji deo poslaničkog posla, aj da ne budem uvek pakostan, poslaničku menzu. Bilo bi lepo da vidimo šta jedu, ali kada bolje razmislim bolje ne! Ima da se raspadnemo od muke ako vidimo a sve nešto mislim da bi nam pokazali kako naši jadni poslanici jedu pasulj bez ništa, pa još i da zaplačemo od tuge. Ali dobro, moramo hraniti naše političare kad tako teško rade a nije ni čudo, sedeći jadni godinama i mučeći se da skrpe neke nove visoko intelektualne i srceparajuće politički korektne misli, polako nabacuju kile ni krivi ni dužni. Teško brate mili. Eto, to se sada kao sprema i u Ameriku. Vidla žaba...A ha. I Amerika počela da kopira tuđa dostignuća i verovatno se više neće buniti što je Kina kopirala sve američke mudrosti. Svako kopira ono što misli da mu treba.

  • Gagi says:

   Rista Bre... Pohvalno Dr Risto, veoma kvalitetan komentar - najzad. U pravu si kada tvrdis da se politicki sistemi jedino fundamentalno mogu promeniti puskom. Takodje si u pravu da kauboji sada traze izlaznu strategiju jer im je robovlasnicka prevara i pljacka naroda dostigla kulminaciju. Sada ce da naprave politicku poparu kao ovi ovde kolonizatorski komunisti. Falsifikovace identitet i decenijama ce se lazno predstavljati, svaki komunista ce po nalogu otici nekim "svojim" novim putem. Kao sto vidimo, na kraju ce svi tim putevima stici na jedno zborno mesto a dobro se zna "Da svi putevi vode u Rim". Nijedna nova partija bilo gde u svetu, nece preispitati opravdanost ogromnih kapitala koje pojedinci poseduju i kako su taj kapital stvorili. Nisu valjda ludi i blesavi da preispituju sami sebe jer su te lopine obicno "nosioci" i "savest" naroda i drustva. Mislim da intimno, svi ovi komunisticki kapitalisti preziru Putina, samo mudro cute. Razbio im je vecnu koncepciju besplatnog zivota, nikakvog efekta nece biti sto radnici u stamparijama novca rade u tri smene. Njihov pokvareni mentalni sklop dozivljava krah bas kao i stampana moneta i besplatni zivot. Kao sto svakodnevno primecujemo na medijima,nekadasnji noseci stubovi titine okupatorske politike, danas izgibose za Srbijom. Tesko li je narodu kada o njemu brinu zivotni profiteri i takve ljudske moralne gromade. Ako neko ima vremena, neka prouci rodoslove danasnjih "nosioca drustva". Tada ce mu biti veoma jasna danasnja uloga ovih sektaskih nastavljaca svojih porodicnih prethodnika koji su zbog OVAKVE "srecnije" buducnosti steljali narod po Srbiji. Inace, vec smo svedoci rusenja jednog globalnog prevarantskog sistema. Mnoge drzave koje nisu pod direktnim uticajem i kontrolom zapadnih ljudozdera,svoju drzavnu sustinu i korist ce potraziti u BRIKS-u. Tada UN nece imati nikakvu ulogu na razne vazne svetske odluke, samim tim i politicki uticaj ovih zapadnih ljudozderskih zemalja ce biti nevazan i marginalan. U nekim danima koji su pred nama, ocekujem fundamentalne svetske promene, to ce se svakako odraziti i kod nas. Predvidjam da oko necemo moci da otvorimo od pohvala i svrstavanja ovih dobosara i hijena prema "svojoj bratskoj" Rusiji. Naravno, velika vecina njih ce biti iz ovih nenarodnih organizacija koje narod besplatno hrani hlebom, mora da se zivi i dalje jer zivot "nema alternativu". Bice veoma interesantno kada komunisticki kapitalisti, vlasnici ogromnih nekretnina na zapadu, pocnu da nam ponovo drze predavanja o Srpskom patriotizmu i moralu. Cine to doduse i danas - usta ne zatvaraju.

   • persida says:

    Kada treba opravdati samaranje zena i dece, tu je Kosovac da to opravda. Ali, kada treba u boj sa Siposima, Kosovac pise intimizirajuce komenatare. Sve bi dao da sedne Risti u krilo, ali ga ovaj ne prima.

   • RASPUCHIN says:

    Oba Ristina i Vaš komentar su toliko dobri da se tu nema šta dodati.

 4. padre says:

  Udarna vest, do mog! Sakupili se oni,koje su odrezali od državnih jasli!

 5. Čudoser iz Nazareta says:

  Da,da, i to će se zvati Demokratsko-republikanska stranka 😜

 6. persida says:

  Reciklazi metuzalema nikad kraja.

 7. Duca says:

  Što reče Zoran Radmilovć "ma daj"

 8. Zunzara says:

  Sad će ANS Američka Napredna Stranka. Pa oni su iza nas a ja mislio oni su ispred.

 9. Super says:

  Ništa od njih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *