УДАРНА ВЕСТ – Дачић премијер Србије!

УДАРНА ВЕСТ – Дачић премијер Србије!

28 маја 2017

Премијер Србије Александар Вучић положиће заклетву пред Народном скупштином и 31. маја преузети дужност председника, а како сада ствари стоје, свечана инаугурација највероватније ће бити организована 24. јуна, сазнаје незванично „Блиц“.

Од 31. маја, па до обелодањивања имена новог премијера, добићемо и новог вршиоца дужности премијера, првог потпредседника Владе Ивицу Дачића.

Сценарио да се премијер Србије са чела Владе сели у кабинет председника Србије биће својеврсни преседан, а први пут ће се догоди као и да један сазив Скупштине бира две владе, па се поставља питање како ће све у пракси бити организовано.

Бивши судија Уставног суда Зоран Ивошевић каже да је једна од могућности и да Вучић поднесе оставку, али то није опција јер би то онда са собом повукло и пад Владе.

– Оставка премијера није потребна. Када Вучић изговори последњу реч председничке заклетве пред посланицима у Народној скупштини, од тог тренутка више не може да буде ни на једној другој јавној функцији, према члану 115 Устава Србије који одређује да председник не може обављати другу јавну функцију или професионалну делатност. Вучић као председник онда даје мандат новом премијеру да у року од 30 дана састави владу – објашњава Ивошевић.

Како закон налаже, када Вучић положи заклетву, Владу ће у име премијера до избора новог водити први потпредседник Владе Ивица Дачић.

– Ако се до 1. јула не изабере нова влада, онда не преостаје ништа друго него да се распишу нови избори. То се сасвим сигурно неће десити јер је већ најављено да ће 20 дана пре истека рока бити објављено име мандатара, а тај мандатар онда треба да оформи нову владу која ће добити верификацију од парламента – каже Ивошевић.

Премијер Александар Вучић је, када је говорио о инаугурацији, рекао да би волео, када буде свечана инаугурација, као председник да дочека и нове министре. Иначе, он највероватније неће дуго остати у кабинету на Андрићевом венцу, а врло вероватно је да се одатле пресели у Палату „Србија“, у Титов кабинет.

KOMENTARI9 коментара

 1. punca says:

  Dačić premijer Srbije!?s'tim je SRBIJA GOTOVA !

 2. Dondon says:

  Oa ovo po sluzbenoj duznosti...nije bas da ga jr Vucic imenovao. Medjutim ovo je ocekivano.

 3. miroslav says:

  Nista novo u zemlji Dembeliji. Ko god bio i dalje ce Srbija da tone. Sa ovakvima nista ne treba ocekivati drugo.

 4. Radikal says:

  Pa jedini on i moze da to odradi bolje od ostalih nemapojmovica.

 5. doka says:

  Дали је премијер или председник владе и президен тј.председник.Рекао је неки од српских краљева.Ласно је државу и земљу изгубити,ако језик изгубиш....не постојиш.Дали је овај народ суицидан народ,свестан или усуд.

 6. Janko says:

  Mi trebamo uspostaviti i cvrste veze sa Sj Korejom i Kimom. Nije zgorega nabaviti neku nuklearku jeftino a to bi i predsjedniku Kimu odgovaralo!

 7. Bogdanimv says:

  Доброго времени суток господа! Предлагаем Вашему вниманию изделия из стекла для дома и офиса.Наша организация ООО «СТЕКЛОЭЛИТ» работает 10 лет на рынке этой продукции в Беларуси.Стоит задача грамотно и недорого организовать офисное помещение в короткий срок? Возникли трудности с планировкой? Предлагаем оптимальное решение — современные офисные перегородки на заказ, которые позволят офис разделить по отделам или предоставить каждому сотруднику личное рабочее пространство для спокойной, уединенной работы. Более подробная информация размещена https://drive.google.com/file/d/1vmrY5GSwVaOZLTTZYDu9eRJGb7VqrLSr/view?usp=sharing От всей души Вам всех благ!

 8. WalterIsolo says:

  Цена: 83 000 рублей.шведская стенка, турник, брусья, кронштейн для подвески боксерской груши.В интернет-магазине спортивные комплексы для дачи и улицы представлены известными российскими брендами, хорошо зарекомендовавшими себя у конечных потребителей. Сюда стоит отнести: Готовые спортивные площадки. Деревянная детская площадка. Купить на складе:есть.Топ продаж площадок металлических:Наша компания уверенно развивает партнерскую сеть в Украине, России, Белоруссии и других странах СНГ и предлагает выгодные коммерческие условия для бизнес партнеров. Сотрудничество позволит минимизировать затраты и сроки перевозки, а также максимизировать полученную прибыль. Более детально на странице сотрудничество.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u