УДАРНА ВЕСТ! Додик прекида сваку сарадњу унутар Председништва БиХ

UDARNA VEST! Dodik prekida svaku saradnju unutar Predsedništva BiH

23 januara 2019

Republika Srpska je ustavna kategorija i njeno ime ne može biti dovedeno u pitanje, poručio je danas predsednik SNSD-a i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik povodom najave SDA Bakira Izetbegovića da će pokrenuti inicijativu za promenu imena Republike Srpske.

„Republika Srpska je ustavna i međunarodno priznata i po oceni Venecijanske komisije iz 2005. godine“, naglasio je Dodik na vanrednoj konferenciji za novinare.Dodik je rekao da je inicijativa SDA postojala i ranije i da ju je pokrenuo Sulejman Tihić, ali ju je pod uticajem stranaca povukao. Ovog puta inicijativa nije pokrenuta samo pameću SDA, već nekih sa strane.

Dodik je upozorio da je inicijativa o promeni imena Republike Srpske istovremeno i poziv na razdruživanje tog srpskog entiteta od BiH.

Sve do rešenja ovog pitanja, Dodik je rekao da će prekinuti svaku saradnju unutar Predsedništva BiH i u razgovorima za formiranje Saveta ministara BiH.

Ova najava SDA je „kap koja preliva čašu, ovo je tačka preko koje neću preći“, poručio je Dodik i pozvao SDA da povuče saopštenja da bi se nastavio razgovor.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Bravo Dodo! Nema sa proverenim dušmanima nikakve saradnje!

  2. Branko says:

    Pravi potez! Zaigrao se Bakir.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *