УДАРНА ВЕСТ! ДОГОВОРИЛИ СЕ Русија и Кина! Следе контрамере на амерички ракетни систем ПРО

UDARNA VEST! DOGOVORILI SE Rusija i Kina! Slede kontramere na američki raketni sistem PRO

14 januara 2017

590278_2016-06-25t083426z-453407284-s1betlxfccaa-rtrmadp-3-china-russia_f

Moskva i Peking su se dogovorili o uvođenju daljih kontramera kao odgovor na dogovor između Vašingtona i Seula o razmeštanju sistema protivraketne odbrane THAAD na Korejskom poluostrvu.

Posle bilateralnih konsultacija o pitanjima bezbednosti Rusija i Kina su saopštile da nameravaju da uvedu kontramere sa ciljem zaštite interesa obeju zemalja, kao i uspostavljanja strateške ravnoteže u regionu, objavio je Reuters, pozivajući se na kinesku agenciju Sinhua.

Strane su takođe „potvrdile ozbiljnu zabrinutost” u vezi sa planovima SAD i Južne Koreje da razmeste sistem PRO i tražile su od njih da odustanu od ovih planova. Osim toga, Moskva i Peking su saopštili da planiraju da održe nove vojne manevre u oktobru 2017. godine.

U saopštenju se navodi da je situacija u rejonu Korejskog poluostrva i u Severnoj Aziji „komplikovana i osetljiva” i da zato sve zainteresovane strane treba da pokažu suzdržanost i da izbegavaju dejstva koja mogu dovesti do eskalacije napetosti, prenosi „Vzglяd”.

Sa ruske strane u konsultacijama je učestvovao zamenik ministra spoljnih poslova Igor Morgulov, a sa kineske pomoćnik ministra spoljnih poslova Kun Sjuanju.

Vašington i Seul su se u leto 2016. godine dogovorili o razmeštanju sistema THAAD u Koreji

(Ruska reč, vostok.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. darko says:

    AKO SE IMA MODERNO ORUZJE NECE NATO MOCI NAPASIT NITI MOZE SJ KOREJU NITI KINU VELIKU NITI RUSIJU. MODERNO ORUZJE JE SREDSTVO ODVRACANJA

  2. Bubamara says:

    Samo složno do pobede i vladavine svetom

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *