УДАРНА ВЕСТ! Досад најоштрије писмо АМЕРИКЕ ШИПТАРИМА!

UDARNA VEST! Dosad najoštrije pismo AMERIKE ŠIPTARIMA!

12 februara 2019

Trojica visokih kosovskih zvaničnika, predsednik Hašim Tači, premijer Ramuš Haradinaj i predsednik parlamenta Kadri Veselji primili su oštro pismo SAD, sa zahtevom za ukidanje takse na srpske proizvode, prenosi RTS pozivajući se na prištinske medije.

Pismo su potpisala trojica visokih američkih zvaničnika Bele kuće, Stejt departmenta i Ministarstva odbrane.

U pismu se poziva na poštovanje žrtvovanja američke države i američkih vojnika za Kosovo.

Lideri u Prištini su upozoreni da će, ako ne ukinu taksu, uslediti šire „sankcije“.

Mediji navode da imaju potvrdu američke ambasade u Prištini da je pismo poslato.

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj je ranije ponovio da neće povući odluku o taksi na srpske proizvode, sve dok ne budu regulisani odnosi Beograda i Prištine, bez obzira na međunarodne pritiske.

(Sputnjik)

KOMENTARI10 komentara

 1. Rale says:

  ...a onda je mrmot zavio čokolaa.....

 2. Velika Metla says:

  Je li ono degenerisano finče,Ahtisari,nosilo koverat šlihtarima? Ili možda onaj Stijepović iz "dukljanistana? Ili su obojica samo s različitom sadržinom?

 3. Milan says:

  Pismo nosi datum 11 februar 2019 i potpisali su ga: zamenik pomoćnika državnog sekretara za evropska i evroazijska pitanja Metju Palmer, zamenica pomoćnika sekretara odbrane Laura Kuper i glavni direktor za evropska pitanja Nacionalnog saveta bezbednosti SAD, Džon Ert. Prevod i original tog pisma vidi se u ovom tekstu: "Novo pismo SAD Kosovu: Neverovatno da Kosovo tako olako ignoriše naše savete" 12. februara 2019.

  • test01 says:

   Sve je to sarena laza - kada USA nesto hoce onda se teroristi pozovu na hitan raport u konzulat USA ili u bazu Bondstil iz koje nece ni izaci ako ameri nemaju garanciju da ce sve izvrsiti do zadnje tacke i to trceci. Ovo je samo LAZ koja se plasira Srbima - CILJ se zna, da nateraju Srbiju da se odrekne svoje teritorije i zuri im se posto je i vucicu dogorila sveca i znaju da ne mogu da ga spasu jer se narod budi !!!

   • Milan says:

    Šta su zapravo hteli? Njihov cilj više nije samo taj jedan da nam konačno i de jure oduzmu KIM! Sada je veoma važno i najverovatnije na prvom mestu da Srbiju i Srpsku uvuku u NATO ili da nam smeste da smo neodgovorni i neposlušni te da tako nameste NATO kontrolu na celom prostoru Srbije. To šta su zapravo hteli je važno pitanje gledajući šta su sve radili nekoliko meseci unazad - malo Tači malo Haradinaj malo ostali. Sada SAD I NATO neće se usuditi da izvrše direktan napad na Srbiju, mislim na ovu krnju Srbiju bez KIM, ali mogu indirektno da nas provociraju, napadaju, uvlače u konflikt rukama njihovih šiptarskih vazala-slugu sa Kosova. Američki i NATO jastrebovi moguće je da su nas provocirali prethodnih nekoliko meseci sa ciljem da Srbiju uvuku u konflikt sa KFOR-om tojest sa NATO-om. Napravili su nekoliko povoda za to na severu Kosova. Sećamo se kako su upali i u Severnu Mitrovicu i u Leposavić i Gazivode, tada se Tači demonstrativno vozao po tom jezeru, hapsili su naše ljude u Mitrovici i maltretirali su zaposleno osoblje u Gazivodama, itd., a tek sada Stoltenberg izjavljuje da kosovske oružane snage ne smeju da idu na sever Kosova. Zašto je Jens dosad ćutao, da li su čekali da upadnemo u zamku?

 4. Milan says:

  Kao što je predsednik Tramp napisao u njegovom pismu iz decembra 2018. godine, ovo je prilika da se budućnost Kosova, kao stabilne, uspešne i bezbedne zemlje, unapredi putem normalizacije odnosa sa Srbijom i preduzimanjem ključnog koraka ka integraciji u evroatlantske institucije. Od tada smo izrazili našu zabrinutost da bi određene akcije, uključujući nametanje taksi na srpske i bosanske proizvode, mogle da ugroze ovaj cilj. Ove akcije podrivaju sposobnost Sjedinjenih Država da nastave da sarađuju sa vama na širokom spektru zajedničkih ciljeva. ... Nakon što su naši zahtevi za suspenziju taksi bili zanemareni, odlučili smo da preduzmemo korake kako bi pokazali našu zabrinutost, uzimajući u obzir i naše bezbednosno partnerstvo. Za početak, odlučili smo da otkažemo planirano putovanje komandanta Nacionalne garde Ajove, generala Ora na Kosovo. Njegova poseta je trebalo da se fokusira na bilateralnu bezbednosnu saradnju. S obzirom na beskorisnu akciju koju je poduzela vaša vlada, ne bi bilo prikladno da dođe do takve posete. Pažljivo ćemo razmotriti druge aspekte naše saradnje i preispitati da li i njih takođe treba ograničiti. ... Kosovo nema boljeg prijatelja od SAD. Radili smo mnogo godina na postizanju budućnosti u kojoj ljudi na Kosovu mogu da žive onako kako izaberu, u miru. Borba Kosova za slobodu obuzela je maštu Amerikanaca. Hiljade diplomata i vojnika SAD su se lično založili u pokušajima da se za Kosovo izgradi budućnost. Neverovatno je da posle svega što smo zajedno ostvarili, Kosovo tako olako ignoriše naše savete. SAD su spremne da pomognu i podrže Kosovo u postizanju sveobuhvatnog sporazuma o normalizaciji odnosa sa Srbijom, koji se bazira na međusobnom priznanju, koji je trajan, koji može biti sproveden i koji donosi korist obema stranama. U poslednjih dvadeset godina, ovaj cilj je bio neostvariv. Iako je to i dalje teško, ovo je put kojim treba poći kako bismo postigli bezbednu i prosperitetnu budućnost. Naša namera je da osiguramo da Srbija i Kosovo deluju na odgovoran način kako bi proces dijaloga ponovo otpočeo. Prvi korak ka ovom putu je suspenzija odluke o taksama. Dok to ne učinite, ne možemo naše odnose vratiti na prethodni, zavidni nivo.

 5. Baracuda says:

  Ovo je sve bla bla ! Da bilo ko iz SAD-a nazove telefonom retardirane, nebi bilo ni taksi ni vojske ! Niko me ne može uvjeriti da Haradinaj ne sluša amerikance ! Inače ide ponovo na sud, pa u zatvor doživotno, znaju o njemu i ostalima svako krvno zrnce !

 6. Gardista says:

  Dzabe piskaraju Trampovci kad duboka drzava namiguje Handaramandaru i ekipici.

 7. milorad2 says:

  ONI su videli da je eksperiment propao i sad ih svrbe prsti za srpskim zlatom koje NEĆE moći da iskopaju dokle god se igraju sa šiptarima a VREME prolazi, TIK TAK,očigledno je da je i druga stran došla u posed kredibilnih informacija o kosovskom podzemlju, sada če da bude veselo:)

 8. milorad2 says:

  P.S treba da se spremimo za rat i da prihvatimo PUNU rusku vojnu pomoć , samo nuklearni kišobran rusije može da nas spase od pohlepe ekipe sa zapada, oni će pustiti šiptare u toalet i povući vodu ali ne zbog nas nego zbog sebe šiptarska mafija se mnogo meša u njihovu unutrašnju politiku a to je OPASNO i zato su rešili da im sabiju rogove.To u šiptarskom slučaju znači anhilaciju jer drugog način sa njima nema. Ali to ne znači da nas neće napasti jer jedina solucija u njihovim očima za kosovo je TOTALNA KONTROLA i POSEDOVANJE tog parčeta NAŠE ZEMLJE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *