УДАРНА ВЕСТ! Ердоган рекао „НЕ“ „великој Албанији“!

UDARNA VEST! Erdogan rekao „NE“ „velikoj Albaniji“!

20 juna 2017

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan kaže da su ideje nekih o ujedinjenju Albanije, Makedonije i Kosova u „veliku Albaniju“ loša i neprihvatljiva za Tursku.

Kako je rekao, Turska glasno zagovara poštovanje suvereniteta i celovitosti zemalja na Balkanu.

„To su loše stvari. Eto, vidite šta se dešava na Bliskom istoku, u Iraku, Siriji… Ne želimo da se takve krize događaju na Balkanu. Postoje oni koji za Balkan pokušavaju skrojiti takve planove, ali im ne smemo dopustiti to. Mi zagovaramo poštovanje suvereniteta i celovitosti država i to se mora shvatiti. Zato se takve igre više ne smeju igrati ovde u Makedoniji, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Srbiji“, rekao je Erdogan u intervjuu za albansku mrežu Top Čenel.

Predsednik Turske je poručio da sve te zemlje treba da nastave svoj put kojim idu.

On je dodao da se različitosti u svakoj zemlji i društvu moraju prepoznati i iskoristiti kao bogatstvo, te istakao da takvo shvatanje stvari može pomoći Albaniji, Makedoniji, Bosni i Hercegovini i drugim zemljama koje imaju to bogatstvo.

KOMENTARI4 komentara

 1. Gojko says:

  Hahaha zavrnuo putin muda erdoganu sad moźe samo da ga duva ono smeće šiptarsko.Čim ameri odu iz bondstila a mislim da hoće brzo sledi završni čin srba, grka, crnogoraca( srba) i makedonaca sa tom stokom šiptarskom.

  • Dondon says:

   SADisti nikada nece otici iz Boundstila. Mogu otici, ali samo ukoliko ih oterano sa svoje teritorije. Dobrovoljno...nazalost NIKADA.

 2. hristina says:

  "Sultanova" novo-otomanska ideologija - zastitnik Balkana! Sta jos necemo cuti! Doduse, i nije mu lako. Ne moze na sve strane, Sirija, Irak, Katar, ... a u "kuci" mu se radja Kurdistan! Nazdravlje!

 3. Harry Neron says:

  Ređo se zaigrao u toj partiji šaha. I sada u svom očaju oče da kontrira svemu i svačemu ali još nije shvatio da se u to vreme na šahovskoj tabli promenio iz konja u piuna. BiH i albansko pitanje su u rukama Wašingtona direktno a Ređo je sa svojom politikom ispao iz igre kao posrednik.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *