УДАРНА ВЕСТ! ЕУ НЕ ЖЕЛИ РУСКУ ВАКЦИНУ

UDARNA VEST! EU NE ŽELI RUSKU VAKCINU

10 februara 2021

Ruska vakcina protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u ovoj fazi nije deo strategije vakcinacije Evropske unije, ali članice EU moći će da je kupe samostalno ukoliko je odobri regulator, rekao je predstavnik Evropske komisije na brifingu u Briselu.

„’Da li će ‘Sputnjik Ve’ biti deo strategije vakcinacije ili neće – o tome države-članice EU i Evropska komisija uvek mogu razgovarati“, rekao je zvaničnik.Prema njegovim rečima, jedan od kriterijuma prilikom izbora vakcine za centralizovanu kupovinu u EU je postojanje proizvodnih pogona na teritoriji EU, što treba da olakša Evropljanima pristup vakcini i da svede na minimum rizike od prekida isporuka.

Trenutno su na tržištu EU odobrene vakcine kompanije „Fajzer/Biontek“, „Moderna“ i „Astra zeneka“. Evropska komisija je takođe sklopila ugovor sa kompanijama „Džonson i Džonson“, „Sanofi GSK“, „Kjurvak“ o isporuci vakcina EU.

Prethodno je saopšteno da je Ruski fond za direktne investicije podneo zahtev za registraciju ruske vakcine „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) u Evropskoj uniji 29. januara i postoji potvrda da je Brisel primio zahtev. Ističe se da od Evropske agencije za lekove zavisi kojom brzinom će zahtev biti odobren.

Podsetimo, ugledni naučni časopisu „Lanset“ saopštio je da je „Sputnjik Ve“ (Sputnik V) sigurna i efikasna vakcina koja pruža potpunu zaštitu od teških slučajeva bolesti kovid 19. Nakon višemesečnih istraživanja ruskih imunologa u kojima je učestvovalo 19.866 dobrovoljaca završena je treća faza kliničkih ispitivanja koja je potvrdila efikasnost vakcine od 91,6 odsto.

KOMENTARI6 komentara

 1. Gardista says:

  Bice odobrena kad prodje zaraza

 2. Kulak says:

  EU je već leš.Pogledajte hrvate.Otkad su ušli u EU survali su se u demografski,ekonomski i moralni sunovrat.Što dalje od njih.

 3. Milan Dog says:

  Slobodna konkurencija na nacisticko- fasisticki zapadnjacki nacin. Ausvajs,ausvajs, gestapo-stozer :-)))

 4. test01 says:

  EU je cedo vladara iz senke (satanista) i samo jedna vakcinacija je za njih prihvatljiva: mRNA od Moderna i Fajzera (aka Kil-Bill and company). Plan im je da nastave da vakcinisu sve ljude svaku godinu i da nam ubrizgavaju sta im padne na pamet i tako utamane 6 milijardi ljudi. Istovremeno im vakcine sluze ca pracenje i kontrolu naroda (aka digitalni pasosi i potvrde o vakcinaciji).

 5. Pedja says:

  To vam samo govori da ljudski zivoti znace mnogo manje od politickog prepucavanja. Umjesto da spase stotine, mozda i hiljade zivota oni narodu uskracuju dostupnu vakcinu cekajuci ne ruske i ne kineske da im stignu. Ko doceka taj ce i preziveti, a vi sto lipsete do tad koga briga, preca je anit ruska politika.

 6. persida says:

  Pa, da ovi u Evropi nesto znaju, sami bi napravili vakcinu. Njima je sladje da svi pocrkaju, nego da uzmu rusku vakcinu. Bolest uma i bolest duse, sta drugo.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *