УДАРНА ВЕСТ – ЕУ одбила Америку! ВЕЛИКО „НЕ“ ЗА ВОЈНУ ИНТЕРВЕНЦИЈУ У ВЕНЕЦУЕЛИ

UDARNA VEST – EU odbila Ameriku! VELIKO „NE“ ZA VOJNU INTERVENCIJU U VENECUELI

12 marta 2019

Vojne akcije kako u Venecueli, tako i van nje su nedopustive, rekla je šefica diplomatije EU Federika Mogerini.

„Kriza koja pogađa Venecuelu ima političke i institucionalne uzroke. Njeno rešenje mora biti političko, mirno i demokratsko. To znači bez vojnih intervencija, unutrašnjih ili spoljnih, i takvo rešenje je prihvatljivo za nas“, rekla je Mogerinijeva.Ona je dodala da odluka o rešavanju problema u zemlji ne može i ne treba da bude nametnuta spolja.

„Verujemo da međunarodna inicijativa može da pomogne da se nađe miran i demokratski izlazak iz krize“, rekla je ona i dodala da je „zbog toga osnovana Međunarodna kontakt grupa evropskih i latinoameričkih zemalja, koja treba da pomogne u stvaranju uslova za politički proces koji bi doveo do slobodnih i poštenih predsedničkih izbora, u skladu sa međunarodnim standardima i Ustavom Venecuele“.

„Čak i kada ne postoji multilateralni okvir, mi moramo da radimo na njegovoj izgradnji ili ponovnoj izgradnji“, zaključila je Mogerinijeva.

Nešto ranije generalni sekretar SAD Majk Pompeo nije isključio mogućnost izvođenja vojne operacije u Venecueli.

Rusija je upozorila SAD da to ne radi, jer bi to bio katastrofalan scenario, izjavio je zamenik šefa diplomatije Rusije Sergej Rjabkov. Prema njegovim rečima, akcije Vašingtona prema Karakasu još više raspiruju krizu u Venecueli.

KOMENTARI2 komentara

  1. test01 says:

    haha Bacuska je rekao NE a klimava EU ne zna sta ce i gde ce! Sada dobijaju paske sa vise strana.

  2. Budi Bog s nama says:

    Kriza u Venecueli? Ma ko je samo napravi, pa će vojno da je rešava? U Venecueli ima nafte više nego u čitavom svetu zajedno, ali oni su glupi i njima to ne treba a ameriki treba jer je pametna? Bože me sačuvaj, aj da otimamo kao divlji, da dignemo rogove i puške pa u napad.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *