УДАРНА ВЕСТ! ЕУ ПУЦА ПО ШАВОВИМА: Фрнацуска повукла амбасадора из Рима! ИТАЛИЈА ПРИЗНАЛА „ЖУТЕ ПРСЛУКЕ“

UDARNA VEST! EU PUCA PO ŠAVOVIMA: Frnacuska povukla ambasadora iz Rima! ITALIJA PRIZNALA „ŽUTE PRSLUKE“

7 februara 2019

Nakon što se Luiđi di Majo, zamenik premijera Italije, sastao sa predstavnicima pokreta „Žuti prsluci“, Francuska je odlučila da povuče svog ambasadora iz Rima.

Francuzi su pozvali svog ambasadora na konsultacije.

Francuska je ranije upozorila italijanskog zamenika premijera Luiđija di Maja da se ne meša u politiku te zemlje, pošto se sastao sa predstavnicima francuskih Žutih prsluka.„Ova nova provokacija je neprihvatljiva među susednim zemljama i partnerima u srcu Evropske unije“, rekao je francuski ministar inostranih poslova.

Di Majo, lider populističkog pokreta Pet zvezda, sastao se sa dvoje lidera antivladinog protesta u utorak.

Objavio je i fotografije sa liderima Žutih prsluka Kristofom Šelonsonom i Ingrid Luvevaser, koji vode listu Žutih prsluka za predstojeće izbore za Evropski parlament koji se održavaju u maju.

Sastanak je održan u Parizu.

Odnosi između Francuske i Italije su napeti od kada su pokret Pet zvezda i desničarske stranke došli na vlast u Italiji u junu 2018. godine.

Podsećamo, Di Majo je početkom januara, na blogu pokreta Pet zvezdica napisao „Žuti prsluci, ne posustajte“.

„Pokret Pet zvezdica je spreman da vam pruži potrebnu podršku. Kao i vi, i mi snažno osuđujemo one koji su izazvali nasilje na protestima, ali dobro znamo da je vaš pokret miroljubiv… „ naveo je tada Di Majo.

Podršku Žutim prslucima tada je pružio i italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini.

KOMENTARI8 komentara

 1. padre says:

  Neka ode sve u Karakas!

 2. vuk says:

  nesta mi tu nije jasno kad italija podrzava legitimne proteste u parizu onda je to mesaanje u unutrasnje stvari nazovi drzave francuske a kad frabcuska prizna nekog anonimusa kraj zivog predsednika venecuele madura onda je to po njima legitimno KO JE BRE OVDE LUD ovaj svet lagano klizi u veliki rat daj boze da pobede oni normalni

 3. petrovgrad says:

  Jednom kada se prekši poredak, onda teško sprečiti domino efekat.Kad su priznali samoproglašeno Kosovo u samoproglašenog predsednika Venecuele, bilo je sve u redu. Sada kada im Italijani zaboli nož u leđa, vrište kao damjanov zelenko.

  • doktrina soka says:

   Misle suge da nemaju slabu tacku.Ajde Makronu,mali Napoleonu, u obdaniste,u Venecueli bi da mesas pekmez a tebe niko da ne cacka.Kosovo ce vam doci glave,zaratiti cete u Evropi,samo vam sada nece proci Srbi su krivi.

 4. PRVA LINIJA says:

  POCEO JE DZEMPER DA SE PARA... JOS MALO... JOS SAMO MALO DA IZDRZIMO...

 5. samostalan says:

  Zivela Italija, dole Francuska.

 6. milorad says:

  italijani im nisu zabili nož u ledja , ovo je odgovor na mešanje francuske u untrašnje stvari italije i pokušaj finansijskih mahinacija koje bi italijane opljačkale do gole kože , baš kao i grke.Koalicija sa zapada je ostala bez para,sada je krenulo šišanje ovaca koje su u toru držali ti vukovi baš za ovakve potrebe.Samo italijani neće da budu ovca i tu je problem.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *