УДАРНА ВЕСТ! Европска комисија истражује како је „Хипо“ банка одобрила Чеди и Ружици 21,8 милиона евра кредита! СПИСАК СВИХ СУМЊИВИХ КРЕДИТА!

UDARNA VEST! Evropska komisija istražuje kako je „Hipo“ banka odobrila Čedi i Ružici 21,8 miliona evra kredita! SPISAK SVIH SUMNJIVIH KREDITA!

5 juna 2017

Robne rezerve Srbije su do te mere opljačkane, da u slučaju neke vanredne situacije hrane ne bi bilo ni za sedam dana. Da bi se ovo ostvarilo morali su da budu podmićeni domaći političari, a sredstva za to je obezbedila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) i to ne iz sopstvenih fondova, već sa računa drugih banaka koje bi tako upropašćene zatim kupovala za male pare.

Izvlačenje kapitala iz Srbije nije najveći problem koji muči ovu državu, iako je najatraktivniji kako za javnost, tako isto i za istražne organe (koji se ponekad prave kao da vode istragu, mada se u suštini ništa ne dešava). Daleko veći problem, na koji malo ko obraća pažnju, jeste činjenica da se uporedo sa odlivom novca sprovodi kontinuirano uništavanje ne samo srpske privrede, već i same sposobnosti države da preživi.

Posle pljačkaškog pohoda prvih privatizacionih kupaca, „Fidelinka“ iz Subotice u julu 2010. ulazi u stečaj. Zahtev za pokretanje stečajnog postupka podnela je AIK banka AD iz Niša zbog duga od 692 miliona dinara. Ova banka je danas u većinskom vlasništvu preduzeća koje pripada Miodragu Kostiću, mada se smatra da je ista situacija bila i ranije, ali Narodna banka Srbije tada nije htela da istražuje ko je sve vlasnik različitih firmi sa liste akcionara i da tako još tada utvrdi kako se radi o povezanim licima iz „MK Holdinga“. Zato može da se smatra da je i u trenutku kada je „Fidelinka“ gurnuta u stečaj, glavnu reč u banci vodio kadar Miodraga Kostića.

Pomenuti dug je uz malo dobre volje mogao da se otplati, ali je „Fidelinka“ morala da ode u stečaj, kako bi se olakšalo ono što je i do tada rađeno: čerupanje ne samo njene imovine, već i državnih rezervi.

Da je kriza sa vraćanjem duga AIK banci bila veštački izazvana, vidi se iz toga da je ubrzo zatim „Fidelinka“ dobila kredit od „Hypo Alpe Adria“ banke iz Beograda u visini od 6,8 miliona evra, a što bi bilo više nego dovoljno da se isplati AIK banka. Ovaj novac je, međutim, samo formalno dat subotičkom preduzeću, ali je u stvarnosti otišao u džepove Čedomira Jovanovića, odnosno njegovih firmi koje su u to vreme pod zakupom držale mlin, pekaru, silose i robnu marku „Fidelinke“.

Pomenuti kredit je obuhvaćen istragom koja se vodi protiv bankarske grupe „Hypo Alpe Adria“ iz Klagenfurta u Austriji, i to upravo zato što ne postoje nikakve realne garancije za ovoliku sumu pozajmljenog novca.

Postoji jedna, ali nenaplativa garancija, a to je usmeno obećanje menadžmenta „Victoria Group“ AD iz Beograda. Da postoji naplativa garancija, „Hypo“ banka bi, pošto „Fidelinka“ nema sopstvenih sredstava, dug naplatila od žiranta. Uvidom u registar Narodne banke Srbije može da se vidi kako „Victoria“ poslednje tri godine nije bila predmet prinudne naplate.

U stvarnosti je menadžment „Victoria Group“ sugerisao „Hypo Alpe Adria banci“ da odobri pomenuti kredit Jovanoviću, budući da novac nije bio namenjen samo njemu, već i Ružici Đinđić, sa kojom je predsednik LDP-a u srdačnim ličnim, ali i poslovnim vezama.

Upravo u to vreme je u „Victoria Group“ ulazio novi suvlasnik koji je otkupljivao vlasničke udele od Stanka Popovića, preduzimača iz Šapca preko koga je poslovao Zoran Đinđić, a posle njegovog ubistva Ružica Đinđić.

Odmah posle osvajanja vlasti pučem od 5. oktobra 2000. Đinđić je odlučio da preuzme kontrolu nad veoma perspektivnim preduzećem „Sojaprotein“ AD iz Bečeja. Za njegov račun to je uz pomoć ljudi iz crnih džipova, sa fantomkama na glavi i bejzbol palicama u ruci odradio Popović i to preko preduzeća „Victoria“.

Upravo u vreme kada je „Fidelinki“ odobren sumnjivi kredit, Popović je svoj udeo u „Victoria Group“ (koji je držao u ime Ružice Đinđić) prodao Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD). Umesto da novac za otkup plati sa svog računa, EBRD je tražio od „Hypo Alpe Adria banke“ iz Beograda da odobri dva sumnjiva kredita ukupne vrednosti od 21,8 miliona evra. Jedan je već pomenuti, dat Čedomiru Jovanoviću, dok je drugi u visini od 15 miliona isplaćen „Sojaproteinu“ koji je u većinskom vlasništvu „Victoria Group“. Obavešteni tvrde kako je od celokupne sume Ružici Đinđić isplaćeno 20 miliona evra, dok je ostatak otišao Popoviću i Jovanoviću kao nagrada za njihov trud. Jovanović će kasnije, početkom 2014, dobiti još 150 miliona dinara iz Fonda za razvoj i to po ličnom nalogu Aleksandra Vučića.

Novac nije bila jedina nagrada data udovici pokojnog premijera Srbije.

„Fidelinka“ je značajna i po tome što u njenim silosima stoje rezerve žita iz Republičkih robnih rezervi. Ovo žito može, pod određenim uslovima i uz odobrenje Direkcije za robne rezerve, da bude pozajmljeno trećem licu. Pozajmica se vrši tako što zajmoprimalac polaže naplativu garanciju neke banke ili gotovinu u visini vrednosti uzetog žita. U slučaju da pozajmljenu robu ne vrati do dogovorenog roka, data garancija mu se oduzima i od nje se kupuje žito na slobodnom tržištu.

Kod Ružice Đinđić, ali i kod još nekih tajkuna, političara i njihovih supruga, pravljen je izuzetak. Udovica premijera Đinđića je za preuzeto žito priložila menicu koja nije imala pokriće. Žito nikada nije vraćeno, a menica nikada nije naplaćena.

Iz „Fidelinke“ se žito robnih rezervi iznosilo kontinuirano. Jelena Jovanović, Čedina supruga i direktorka firme „Agroposlovi“, koja je u zakupu držala „Fidelinkine“ silose, bila je krajem 2015. privedena zbog ovih pljački, ali je odmah bila i puštena na slobodu, a istraga je završila u ćorsokaku. Obavešteni tvrde da je njeno privođenje bilo opomena njenom suprugu da ispuni data obećanja. O kojim se obećanjima radi videće se uskoro u Skupštini Srbije.

Vozači i dežurni na kapijama „Fidelinke“ tvrde kako su u iznošenju žita učestvovali i kamioni „MK Komerca“ kojima je za tu priliku cirada okrenuta naopako (unutrašnja strana je stavljana prema spolja), kako prolaznici ne bi videli o čijim se vozilima radi. Po izjavama vozača, žito je zatim odvoženo na Kosovo i predavano preduzećima iz ove samoproklamovane republike.

Čak i da se neki državni organ interesovao za ovaj šverc, od očevidaca ne bi dobio nikakvu informaciju, jer su svi zaplašeni. EBRD, koja stoji iza svih ovih dešavanja, deluje kao klasična mafijaška organizacija koja posebno potencira „omertu“ – zavet ćutanja.

Većina zaposlenih u silosima „Fidelinke“ zna da isti imaju dupla dna, pomoću kojih se efikasnije potkradaju Robne rezerve.

Samo jedan od radnika, zaposlen na silosima „Mala Bosna“, bio je spreman da o tome progovori i završio je kao žrtva ni do danas rasvetljenog navodnog nesrećnog slučaja.

Evropska komisija u Briselu je prihvatila da u okviru istrage sumnjivih kredita „Hypo Alpe Adria“ banke istraži i dešavanja u „Fidelinci“. Istražitelji na terenu su, međutim, imali problema da nađu za razgovor spremnog insajdera. Nekadašnji direktor „Agroposlova“, preduzeća koje pripada Čedomiru Jovanoviću, čije ime je redakciji poznato, ali ga iz razumljivih razloga ne objavljujemo, predao je na prvom sastanku istražiteljima prvorazredne informacije, ali se nikada više nije pojavio. Ubistvo iz „Male Bosne“ bila je efikasna opomena svima.

Primarni interes domaćih tajkuna i političara je da preko ovakvih i sličnih poslova zarade još neki milion evra. Interes EBRD-a, sa druge strane, jeste da potpuno uništi i srpsku poljoprivredu i robne rezerve, koje su svedene na pokrivanje potreba za najviše do sedam dana. Ova banka je ne samo vlasnik 22,54586 odsto akcija „Victoria Group“, koja poseduje 50,93814 odsto „Sojaproteina“, već je i suvlasnik švajcarske kompanije „Agri Holding AG“, koja je jedan od vlasnika „MK Group“, holdinga koji preko svoje ćerke – firme „Sunoko“ d.o.o. ima 83,96264 odsto akcija „AIK banke“, a koja je pokrenula stečaj „Fidelinke“. EBRD je zajedno sa američkim investicionim fondom „Advent“ krajem oktobra 2014. preuzela do bankrota dovedeni „Hypo Alpe Adria Holding“ za Jugoistočnu Evropu, pa samim tim i istoimenu banku u Beogradu.

Lista sumnjivih kredita „Hypo Alpe Adria banke“

Od kredita dodeljivanih preko Hipo Alpe Adria Bank International AG Klagenfurt, pod istragom su krediti dodeljivani sledećim pravnim i fizičkim licima: Skiper Hoteli doo 158,4 miliona evra; Borik dd 64 miliona evra; Punta Skala doo 129,6 miliona evra; Consultants doo Sarajevo 27,2 miliona evra; Hoteli Novi doo 32,6 miliona evra; Consultants Grupa doo 124,4 miliona evra; Grupa Jadranski Luksuzni Hoteli 38,9 miliona evra; Euro Mall doo 24,6 miliona evra; Mediteran Ulaganja doo 8,4 miliona evra; Hvar Građenje 13,4 miliona evra; Petar Matić 7,5 miliona evra; Hoteli Novi dd 13,4 miliona evra; PZ ulaganja doo 10,4 miliona evra; Lijanovići doo Široki Brijeg 5,2 miliona evra; Aple Adria Projekat doo 18,8 miliona evra; Istrabenz 7,1 miliona evra; Vile Alberi doo 13,7 miliona evra; DONA trgovina doo 9,3 miliona evra; Farma Senkovac dd 5,4 miliona evra; Velok doo 6,1 miliona evra; Hitkomerc doo 4,3 miliona evra; Stella Gradnja doo 3.7 miliona evra; Jadranski razvoj doo 1,5 miliona evra; Molteh doo 9,3 miliona evra; Hotel Split dd 33,6 miliona evra; Duga Uvala projekat doo 6,3 miliona evra; Amfora Maris doo 5,4 miliona evra; Civitas Nova dd 2 miliona evra; Vladimir Zagorec 700 hiljada evra; Hotel Miramare doo 9,9 miliona evra; Hoteli Punat dd 2,2 miliona evra; Trgovački centar Okovi doo 4,3 miliona evra; Argentum doo 5 miliona evra; Naronaplast doo 3,1 milion evra; Green Vater doo 1,8 miliona evra; Splonum dd Sanski Most 2.3 miliona evra; Rezidencija Skiper doo 58,6 miliona evra; Nautica Hotels & Resorts doo 18,8 miliona evra; Agroholding doo 23,6 miliona evra; Auro doo 21,2 miliona evra; Fabrika oplemenjenih folija dd 6,4 miliona evra; MN Lokomotiva 2,2 miliona evra; Impregnacija Holz doo Vitez 5,5 milijuna evra; Auro Benz doo 2,7 miliona evra; Audio vizuelne Atrakcije c / o Jasna Šuntić 1,3 miliona evra; Auro doo Laktaši 200 hiljada evra; ZZ Poljoprivreda doo Ljubuški 600 hiljada evra; Blok 67 Associates doo 140,9 miliona evra; Helios Poslovni Park Zagreb doo 85,7 miliona evra; Sojaprotein ad 61,9 miliona evra; Ušće Tover doo 60,1 miliona evra; Plodine dd 57,4 miliona evra; Brodospas dd 55,4 miliona evra; Aluflekpack doo 54,6 miliona evra; Grand Hotel Lav doo 52 miliona evra; Poslovni sitem Mercator dd 47,6 miliona evra; Delta Agrar doo 36,4 miliona evra; Pivovarna Laško dd 35 miliona evra; Neva Kerum doo 34,9 miliona evra; AB Maris Tours doo 31,6 miliona evra; Mejaši doo 31,4 miliona evra; Tehnika dd 27,9 miliona evra; Gruppo MB doo 26,6 miliona evra; Euroiachting doo 25,2 miliona evra; Bigova Bai doo Kotor 22,9 miliona evra; Istrabenz Hoteli Portorož doo 22 miliona evra; Dioki Hodling AG 20,5 miliona evra; Dina Petrokemija dd 18,2 miliona evra; Delta Maki doo 18,1 miliona evra; Nautilus doo 18 miliona evra; Osijek Koteks dd 18 miliona evra; Europapress Holding doo 17,6 miliona evra; Maestraltours doo 17,4 mulijuna evra; Podravka dd 16,3 miliona evra; Dioki Organska Petrokemija dd 15,3 miliona evra; Darija doo 14 miliona evra; Zavala Invest doo 13,8 miliona evra; Tulipan Grupa doo 13 miliona evra; Adrial doo 12,9 miliona evra; Adrial doo 12,9 miliona evra; Graditelj Invest doo 12,9 miliona evra; Tim 90 dd 12,2 miliona evra; Brodomerkur dd 12,1 million euraOrnial Novi doo 11,7 miliona evra; Saponia dd Osijek 11,6 miliona evra; MOF doo 11,4 miliona evra; Hoteli A doo (Safir doo) 11,4 miliona evra; Finvest Corp dd 11 miliona evra; Kepol Terminal doo 10,7 miliona evra; Plac Projekat doo 10,7 miliona evra; Liburnija Shipping Co Limited 10,4 miliona evra; Euroline doo 10 miliona evra; Delta Real Estate doo Beograd 9,7 miliona evra; TLM Tvornica lakih metal add 8 miliona evra; Fiumen Maritime ltd 7,9 miliona evra; Bacal Aplha doo 6,5 miliona evra; Hircus doo 6 miliona evra; Maraska dd 6 miliona evra; Porto Mariccio Marina doo 5,5 milijuna eura; Aeternum doo 5,4 miliona evra; Adriatic dd 4,7 miliona evra; Delta Automoto doo 4,6 miliona evra; Perol doo 3,4 miliona evra; USB Hotel doo 3.2 miliona evra; Maestral Inženjering doo Budva 3 miliona evra; Tehno doo 2,7 miliona evra; Cubus Luk Projektovanje doo 2.4 miliona evra; Kepol Plast doo 1,9 miliona vozila evra; Mapas Široki Brijeg 200 hiljada evra; PTT saobraćaja Srbija Beograd 68,5 miliona evra; Riviera Poreč dd 30,9 miliona evra; Agrokor dd 30,2 miliona evra; Ivica Todorić 28 miliona evra; Dubrovnik Babin Kuk dd 24,1 miliona evra; Pantomarket doo 20,5 miliona evra; TM Immo doo 18,4 miliona evra; Mali Maj doo 13,1 miliona evra; HTP Korali ad 11,5 miliona evra; Top Nekretnine doo 7,9 miliona evra; Peškera Imperijal doo 5,2 miliona evra; Carsten Dalmuth Nekretnine doo 5 miliona evra; Lipovac doo 4,1 milion evra; Marina Dalmacija doo 3,8 miliona evra; Marina Borik doo 3,5 miliona evra; Projekat Odra Centar doo 2,8 miliona evra; Projekat Bibinje doo 2.4 miliona evra; Rabac dd 2 miliona evra.

HRVATSKA – Na listi sumnjivih kredita dodeljivanih preko Hipo Alpe Adria Bank dd Zagreb u Hrvatskoj našli su se: Hoteli Novi doo 71,6 miliona evra; Hotel Ekcelsior dd 5.600.000 evra Euro M doo 8,5 miliona evra; Egzedra doo 5,6 miliona evra; Audio vizuelne Atrakcije doo 2.3 miliona evra; Nova Đakovčanka doo 4,2 miliona evra; GP & Partners Energana doo 3,4 miliona evra; Bela kuća doo 3,3 miliona evra; KIO Keramika doo 3,4 miliona evra; Đakovština dd 10 miliona evra; Alikuantum ulaganja doo 4,6 miliona evra; Željezara Split dd 2 miliona evra; Goran Štrok 900 hiljada evra; Auro Card doo 1.6 miliona evra; Kemoboja Plus doo 1,5 miliona evra; Consultants Grupa doo 600 hiljada evra; Cavarusic doo 600 hiljada evra; Caste Gradnja doo 3 miliona evra; Izgradnja doo 4,3 miliona evra; Vinka dd 13,2 miliona evra; MEG doo 2 miliona evra; Grič Petrol doo 1.6 miliona evra; Termotehničke instalacije doo 2.4 miliona evra; Livade doo i stečaju 1,3 miliona evra; Drava International doo 7,5 miliona evra; Dimar doo 1,5 miliona evra; Retabl doo 4 miliona evra; Emanita doo u stečaju 1,7 miliona evra; Mladika doo 1,9 miliona vozila evra; PAN Papirna industrija doo 30,8 miliona evra; Meldete doo 2.3 miliona evra; Klobučar doo 2.6 miliona evra; Daruvarska pivara doo 2,2 miliona evra; Alpos dd 600 hiljada evra; Glas Istre doo 2.6 miliona evra; Rast Građenje doo 1.2 miliona evra; Mikena doo za ugostiteljstvo 2 miliona evra; Simplek doo 1.6 miliona evra; Marijan Filipović 1,4 miliona evra; Monter Projekat doo 4,2 miliona evra; IGM Tounj dd 1,1 miliona evra; Smuđ invest doo 1.2 miliona evra; Heres doo 1,3 miliona evra; Stan doo 1,3 miliona evra; Meteor dd 1.2 miliona evra; Slavona doo 2,2 miliona evra; Opeka doo 2.6 miliona evra; ABN Fabrika ulja doo 3,4 miliona evra; Poljoprerada dd 2,2 miliona evra; Paner Produkt doo 1.2 miliona evra; Metalprodukt doo u stečaju 2,8 miliona evra; Panonija dd u stečaju 3 miliona evra; Stella Gradnja doo 1.2 miliona evra; Adrial doo 1,7 miliona evra; Mustafa Delalić 100 hiljada evra; Hoteli Punat dd 1.2 miliona evra; Krajčin doo 100 hiljada evra; MBM Gradnja doo 100 hiljada evra; Novi Žitar doo 6,1 miliona evra; TLM dd 8,2 miliona evra; Farma Senkovac dd 4,4 miliona evra; Agroslavonija 3 miliona evra; Osječka fabrika kože dd u stečaju 2.4 miliona evra; Požeško slavonska županija 8,1 miliona evra; Air Adriatic doo 1,5 miliona evra; MIO metalska industrija dd 4,2 miliona evra; Podravsko gospodarstvo doo 5,7 miliona evra; MGT doo 3,6 miliona evra; Hitkomerc doo 2,8 miliona evra; Auto Otok doo 1,4 miliona evra; Optimum Famus doo 1,1 miliona evra; Pavušin doo 6,2 miliona evra; Otokar Keršovani doo 800 hiljada evra; Alcro doo 1.6 miliona evra; Census doo 17,8 miliona evra; Erdutski vinogradi doo 10,3 miliona Tip evra; Hana Podgorac doo 1,4 miliona evra; TIM sport doo 1.2 miliona evra; Poljoprivredno preduzeće Orahovica dd 5,5 milijuna evra; PETROKOV Dubrovnik doo 600 hiljada evra; Capetic 600 hiljada evra; Zadom Zagreb doo 600 hiljada evra; CCS ulaganja doo 26,4 miliona evra; Herbos dd 6,9 miliona evra; Razvitak doo 4,1 milion evra; Paralela doo 3,8 miliona evra; KT Tehnogradnja doo 3,5 miliona evra; Adriadrvo doo 2,1 milion evra; Sveti Rok doo 2,5 miliona evra; Vendicija doo 2.3 miliona evra; Scat-ing doo 1,7 miliona evra; Zlathariakom doo 1,5 miliona evra; GFK 91 doo 1,4 miliona evra; GP & Partners – Industrija skroba doo 500 hiljada evra; Fost Novi doo 1,3 miliona evra; Finvest Corp 7 miliona evra; Austrograd doo 15,1 miliona evra; Umag Gradnja doo 400 hiljada evra; Promet doo milion evra; Bože Krce 100 hiljada evra; Osijek Koteks dd 36,8 miliona evra; Konstruktor inženjering dd 30 miliona evra; Viadukt dd 28,5 miliona evra; Agrokor dd 24,1 miliona evra; Pevec Zagreb doo 23,4 miliona evra; Graditelj Invest doo 21,9 miliona evra; DINA Petrokemija dd 15,7 miliona evra; Europapress Holding doo 14,5 miliona evra; Gruber doo 12,6 miliona evra; Arenaturist dd 12,3 miliona evra; Dubrovnik Babib Kuk dd 12,1 million kuna; Plodine dd 11,7 miliona; Coning Inženjering dd 11,4 miliona; Aluflekpack doo 11,2 miliona; Natura Agro doo 11 miliona kuna; Meteor Privatno partnerstvo ALFA 11 miliona kuna; Plamen International doo Požega 10,3 miliona Tip kuna; DIOKI dd 9,9 miliona; Konzum dd 9,7 miliona; Transadria 9,2 miliona; Euirocable Group dd 9,1 miliona; Saponia dd 8,4 miliona; Meteor Grupa doo 8,1 miliona; Metalska industrioja Varaždin dd 7,5 miliona; Kerum doo 6,6 miliona; Magma dd 6,3 miliona; Tadić Ana – Marić B.A.U. Trgovački zanat 4,6 miliona kuna; Brodomerkur dd 4 miliona; Kandit Premijer doo 3,9 miliona; Maraska dd 3,8 miliona kuna; EUROVOĆE zadruga 3.7 miliona evra; Safir doo 3.7 miliona evra; GMC Group doo 3,5 miliona evra; Koestlin fabrika keksa i vafla dd 3,3 miliona evra; IPK Kandit dd 2,8 miliona evra; Meteor PP doo 2,7 miliona evra; Mehanika doo 2.4 miliona evra; Hospitalija dd 2,2 miliona evra; Kon-Gra Nedelišće 2,1 milion evra; Osimpek 2 miliona evra; Euroline doo 1,7 miliona evra; Bavaria Adria doo 1,4 miliona evra; Sportski Grad TPN doo 1,4 miliona evra; GMC doo 1,4 miliona evra; Podravina doo 1,3 miliona evra; Zakup doo 1.2 miliona evra; Istra auto dd 1.2 miliona evra; Bavaria Pivo 1,1 miliona evra; United Europe Ulaganja doo milion evra; IPK Zavod dd milion evra; Argentum Stil doo 800 hiljada evra; Autoline doo 700 hiljada evra; Produktivno zajedništvo doo 700 hiljada evra; Tim 91 doo 600 hiljada evra; Ninoslav Pavić 400 hiljada evra; Podravka dd 300 hiljada evra; Tonika Građenje doo 200 hiljada evra; Demuth Koncept doo 200 hiljada evra; Darko Pozarić 200 hiljada evra; Tim 91 dd 100 hiljada evra; Kepol Terminal doo 100 hiljada evra; Brodosplit Brodogradilište doo 111,2 miliona evra; 3. Maj Brodogradilište dd 26,4 miliona evra; Feroimpek doo 15,1 miliona evra; Tehnika dd 13,7 miliona evra; Tehnika SPV doo 11,1 miliona evra; Biljemerkant doo 10,7 miliona evra; Lana – Karlovačka štamparija dd 10,1 miliona evra; Slavonija Slad doo 5,2 miliona evra; M San Grupa dd 3 miliona evra; Grad Pag Gradsko poglavarstvo 2,1 milion evra; Plodovi Fructus doo 1.6 miliona evra; Gradite najpovoljnije doo 1,7 miliona evra; Ministarstvo regionalnog razvoja 1.6 miliona evra; Marina Dalmacija doo 1,3 miliona evra; Profesoflek Gradnja 1,3 miliona evra; Županijska uprava za ceste Varaždin 1,2 miliona evra.

Na listi sumnjivih kredita našli su se i pojedini krediti dodeljivani preko firme ćerke Hipo banke, Hipo Leasinga Hrvatska: Civitas Nova dd 19,9 miliona evra; Dohel doo za usluge 56,6 miliona evra; Auto centar Čulak doo 10,8 miliona evra; Urba Zapad doo 26,6 miliona evra; Urba Jug doo 22,7 miliona evra; Poiel doo 16 miliona evra; NCP nautički centar Prgin 5,2 miliona evra; FRS doo za ekonomske usluge 16,7 miliona evra; Jadranska trgovina doo 4,1 milion evra; Hoto kuće doo 18,1 miliona evra; Avenija projekat doo 10,2 miliona evra; Kapital Konsalting doo 26 miliona evra; Tenis doo 3,3 miliona evra; BB nekretnine doo 23,3 miliona evra; PM Lignum obrt za proizvodnju 11,3 miliona evra; Moreuz doo za trgovinu i usluge 5,1 milion evra; Nautica hotels & resorts doo 8,3 miliona evra; Centar Otok doo 6,9 miliona evra; RO RO Projekat% 2B Hrisaor 6,3 miliona evra; Cadis Grupa doo za građenje 2 miliona evra; Alpe Adriatic Građevinarstvo doo 7,4 miliona evra; Zadom Zagreb doo za trgovinu 6 miliona evra; Margiana doo 2.6 miliona evra; Špansko projekat doo 5,4 miliona evra; Magma distribucija doo 26,8 miliona evra; Graditelj Invest doo 100 hiljada evra; Grafika Gulan obrt 3.2 miliona evra; Biona doo 2.4 miliona evra; Konstruktor inženjering dd 900 hiljada evra; RK International doo 4,4 miliona evra; Nova Color dd 7.600.000 evra; Bijant doo 1.6 miliona evra; PAN papirna industrija 4,1 milion evra; Jadranska trgovina doo 300 hiljada evra; Zovko Zagreb doo 900 hiljada evra; Dunavska plovidba Vukovar doo 1,4 miliona evra; Lanterna proprietas doo 3.2 miliona evra; Panonija dd u stečaju 2,2 miliona evra; Alodis Art doo 3,6 miliona evra; Pejak Nekretnine doo 1,8 miliona evra; Zelena Jabuka doo 2,1 milion evra; Istra projekat doo 1,8 miliona evra; Adriadrvo doo 800 hiljada evra; Zovko Zagorje doo 5,4 miliona evra; Audio vizuelne Atrakcije doo c / o Jasna Šuntić 100 hiljada evra; Sakum Zagreb doo 7,6 miliona evra; ABN fabrika ulja doo u stečaju 2,1 milion evra; Novi Prag doo 1,3 miliona evra; Basium projekat doo 1,7 miliona evra; Eurobenz doo milion evra; Farma Senkovac dd 100 hiljada evra; Hana Podgorač doo 100 hiljada evra; Air Adriatic doo 4,5 miliona evra; Dona Trgovine doo za proizvodnju 7,2 miliona evra; Emanita doo u stečaju milion evra; M & F graditeljstvo doo 2,8 miliona evra; Olimpia doo 1,3 miliona evra; Merece doo 700 hiljada evra; Hoto Grupa doo 32 miliona evra; Konzum dd 25,5 miliona evra; Dekaokto doo 20,1 miliona evra; Bramgrad projekat doo 9,5 miliona evra; Adria Vind Pover doo 5,5 milijuna eura; Agrokor dd 3,8 miliona evra; Magma dd 2.6 miliona evra; KIO keramika doo 2.3 miliona evra; Tibra doo 2,1 milion evra; Agro Promes doo 1,9 miliona vozila evra; Atlas dd 1,4 miliona evra; Herbos doo 900 hiljada evra; Aluflekpack 900 hiljada evra; Eurodom doo 700 hiljada evra; Heres doo 500 hiljada evra; Saponia dd Osijek 400 hiljada evra; Tulipan grupa doo 200 hiljada evra; Tim 90 dd 100 hiljada evra; Plodine dd 46 miliona evra; Dalekovod dd 26,6 miliona evra; Opatovina projekat doo 18,9 miliona evra; Triglav Osiguranje dd 7,8 miliona evra; Istra Auto dd 6,6 miliona evra; Eko Slavonija doo 4,8 miliona evra; Zadom-Nova doo 2,9 miliona evra; Jakpen Projekat doo 2.4 miliona evra; Auto Otok doo 1,4 miliona evra; Marina Dalmacija 600 hiljada evra; Plodovi Fructus doo 300 hiljada evra; Smuđ Invest doo 200 hiljada evra.

SRBIJA – Preko Hipo banke u Srbiji dodeljeni su sledeći sumnjivi krediti koji su sada pod istragom CSI Hipo istražnog tima: Mosaic Catering doo 3,3 miliona evra; Zekstra Grupa – Zekstra doo 6,7 miliona evra; Akcionarsko društvo Ikarbus milion evra; Vinoprodukt Coka doo 3,1 milion evra; Eurolukpetrol – ELP 8 doo 1,9 miliona vozila evra; Habit Pharm ad 3,4 miliona evra; EL Tim 6 miliona evra; Global Steel Holdings Ltd 2,2 miliona evra; Constructing Team doo 2 miliona evra; Eurolukpetrol ELP 5 miliona evra; Magnoinvest doo 4,2 miliona evra; Rodić M & B trgovina na veliko i malo 2,1 milion evra; Lofolen doo 1,5 miliona evra; Eurolukpetrol ELP 7 doo 2.6 miliona evra; MVM Motors doo 1,5 miliona evra; Moser doo 3,4 miliona evra; Fidelinka kompanija ad 6,8 miliona evra; Dijamata ABC komerc doo 1,1 miliona evra; Park Invest Jug doo 1,7 miliona evra; Alfa Partners 1,4 miliona evra; Duga sistem doo 1.2 miliona evra; VMV doo 2,1 milion evra; Simpec doo 1,3 miliona evra; MN Specijalna vozila ad 2,5 miliona evra; Srbijagas javno preduzeće 22,8 miliona evra; Sojaprotein 15 miliona evra; TH MV Consalting doo 3,9 miliona evra; Delta Matic doo Niš 3,8 miliona evra; MK Group doo 3 miliona evra; Petrobart 2.4 miliona evra; Jolli Travel Beograd 1,1 miliona evra; Delta Real Estate doo 900 hiljada evra; Adriatica Net doo 600 hiljada evra; Delta Sport 200 hiljada evra; Agroindustrijska komercijalna 17 miliona evra; Naftna industrija Srbije ad 14,6 miliona evra; Alpos Trading doo 6,8 miliona evra; Fabrika ulja Banat 6,6 miliona evra; Tržni centar NS doo Novi Sad 5,4 miliona evra; Vojvodinaput – Bačkaput ad 4,9 miliona evra; Farmakom 4,5 miliona evra; Alpod fabrika doo Aleksinac 4,4 miliona evra; Fabrika maziva FAM as Kruševac 3.7 miliona evra; Preduzeće za puteve Niš ad Niš 3.2 miliona evra; Sremput ad Ruma 2,8 miliona evra; Preduzeće za puteve Vranje ad 2,5 miliona evra; Miroslav Bogičević 1,9 miliona vozila evra; Zastava promet arena motors ad Kragujevac 1.6 miliona evra; Uniprom metali doo 1,5 miliona evra; Trebic sunce doo 1,1 miliona evra; Veterinarski zavod Zemun milion evra; Verano Motors doo 9,7 miliona evra; Marsol doo 8,5 miliona evra; Invej doo 6,4 miliona evra; Gift Shop 37,2 Randes Cafe doo3.2 miliona evra; MBO inženjering doo 2,1 milion evra; Gioia doo 1,5 miliona evra; MVM Motors doo Novi Sad 1,4 miliona evra; Zastava promet – Arena motors ad Kragujevac milion evra; Jamnica doo 100 hiljada evra; Privredna banka Beograd ad Beograd 10,2 miliona evra; Aleksandar Gradnja doo Novi Sad 9,4 miliona evra; Jugodrvo Holding ad 8,7 miliona evra; Vitro Group doo Beograd 4,4 miliona evra; Faring doo 3,9 miliona evra; Idea doo 2,9 miliona evra; Unigroup doo Beograd 2,1 milion evra; Frikom ad 1,8 miliona evra; Saputnik ad Niš 1,5 miliona evra; ACF Alfa doo Šimanovci 1,5 miliona evra; Spectator avant doo 1.2 miliona evra; Dijamant ad Zrenjanin 1,1 miliona evra; Kikindski mlin ad 300 hiljada evra. Pod istragom su i krediti koje je u Srbiji dodeljivala ćerka firma Hipo grupe, Hipo Leasing Srbija, i to: Koncern Srboekport doo Beograd 7,5 miliona evra; Neopet doo 900 hiljada evra; Srboekport Transport doo 5,4 miliona evra; Airfield doo 2.4 miliona evra; Fidelinka Pekara doo Subotica 1,7 miliona evra; Euro Kop Compani doo 8 miliona evra; Cvrčak doo Beograd – Zemun 2.4 miliona evra; Agroživ ad u stečaju 1,5 miliona evra; Rodić M & B Transport doo 2 miliona evra; Vinoprodukt Coka 100 hiljada evra; Strela Obrenovac asp 1.2 miliona evra; Asta att Holding doo Novi Sad 1,1 miliona evra; ZIMPA ad UB 1,4 miliona evra; Rodić M & B Trgovina 800 hiljada evra; Irva doo 3,5 miliona evra; Nacionalni taki 800 hiljada evra; Lasta ad 6,3 miliona evra; Gioia doo 4,5 miliona evra; Koncern Farmakom MB Šabac 4,5 miliona evra; Air Pink doo Beograd 4,1 milion evra; Zajača ad Loznica 2,9 miliona evra; Koncern Farmakom doo Šabac 2,1 milion evra; Srem Ekpres ad 1,8 miliona evra; Mag Medica 1.2 miliona evra; Guca ad 1.2 miliona evra; Pink International 600 hiljada evra; Europark doo 5,1 milion evra; Sto posto doo 4,1 milion evra; Vino Župa ad Aleksandrovac 3,8 miliona evra; Farmakom Mlekara Šabac 1,9 miliona vozila evra; Galeb Group doo 1,7 miliona evra; Europolis doo 1.2 miliona evra; Grossoptik 700 hiljada evra; Vitro group 600 hiljada evra; Preduzeće za puteve Niš 500 hiljada evra; Trend car att Holding 100 hiljada evra.

CRNA GORA – Na listi sumnjivih kredita, koji su pod istragom a dodeljivani su preko Hipo banke u Crnoj Gori, našli su se: Adriatic Investments doo 5,7 miliona evra; Eies Abroad Montenegro doo 5,1 milion evra; Vektra Montenegro doo 8,2 miliona evra; Ivan Kurtović doo 5 miliona evra; Timinvest ekport – import doo 3 miliona evra; Vel inženjering doo 3 miliona evra; Vamak invest Montenegro doo 4,1 milion evra; Montcarton doo Podgorica 2,5 miliona evra; Vila Park Podgorica 3,6 miliona evra; Orbis doo 4,7 miliona evra; SOA invest doo 3,4 miliona evra; Elektronik M doo Budva 2,2 miliona evra; MV-2 doo Kotor 5,6 miliona evra; Good Location Properties doo 5,2 miliona evra; MR inženjering Podgorica 3.7 miliona evra; Global Invest doo 2,7 miliona evra; Celebic doo 3 miliona evra; GEM Developments 3,9 miliona evra; Bono modo invest milion evra; Estate of the art doo 2,1 milion evra; Konstanta doo 2,5 miliona evra; Grand Beach Resort 1.6 miliona evra; Mont Roial doo 1.2 miliona evra; Trezor Opštine Bijelo polje milion evra; KIA Montenegro doo 2.3 miliona evra; AD Astra doo 5,2 miliona evra; GP cetinje doo 2.6 miliona evra; V Morgan doo 2 miliona evra; Kipetrol doo 7,9 miliona evra; Imobilia 7,7 miliona evra; VTE desalinizacija morske vode doo 5,6 miliona evra; Global Montenegro 5,5 milijuna evra; Pioneer Investment 5,1 milion evra; Bemak doo 5 miliona evra; Mtel 5 miliona evra; Secondo Porto 4,9 miliona evra; nepoznatom primaocu isplaćeno 4,8 miliona evra; Lipa doo 4,5 miliona evra; LR Development doo 4,2 miliona evra; MBD Invest 3,5 miliona evra; Mira Group poslovni sistem doo 2,8 miliona evra; Uniprom doo 2.6 miliona evra; Sterling management doo 2.4 miliona evra; Garmin doo Danilovgrad 1,8 miliona evra; Jastreb Kodre 1,5 miliona evra; Gemak doo Podgorica 1,3 miliona evra; Olimpia doo Budva 1,1 miliona evra; TOB CO doo milion evra; Barikton doo milion evra; Kući Berane 800 hiljada evra; Pantomarket doo 400 hiljada evra. Istražni tim CSI Hipo istražiti će i sumnjive kredite dodeljene preko Hipo Leasinga u Crnoj Gori: PLF Consulting doo 8,3 miliona evra; RI-Build doo 2.3 miliona evra; Lugovi doo 2,2 miliona evra; Trans Adria doo 1,7 miliona evra; Inpek ad 5,1 milion evra; Rudnik uglja ad 7,5 miliona evra; Genek doo 8 miliona evra; Hertog Chickens doo 3,5 miliona evra; Olimpia doo 2.3 miliona evra; Lipa doo 2 miliona evra; Delić Zefa 1,4 miliona evra; Željeznički prevoz Crne Gore ad 1.2 miliona evra; Celebic doo 1,1 miliona evra; Cevna Komerc doo 16,3 miliona evra; Carine doo Podgorica 8,4 miliona evra; Secondo Porto doo 6,6 miliona evra; Uniprom doo 5,5 milijuna eura; Delta Maki doo 5,1 milion evra; Jastreb doo 5 miliona evra; Budva Investment doo 3,6 miliona evra; Mont Build doo 2 miliona evra; Montenegro Premier doo 1,9 miliona vozila evra; Pet Estate doo 1,9 miliona vozila evra; Bemak doo 700 hiljada evra.

BOSNA I HERCEGOVINA – U Bosni i Hercegovini pod istragom su se našli sumnjivi krediti dodeljivani preko Hipo banke Mostar i Hipo Alpe Adria Bank ad Banja Luka: Unis fabrika cijevi ad 15,2 miliona evra; Farmland ad Nova Topola 6,3 miliona evra; OKI doo 2,7 miliona evra; Inga ad 3,5 miliona evra; Neimarstvo ad 1,4 miliona evra; Brdo Promet doo Banja Luka 3,1 milion evra; Svisslion Industrija alata ad 3 miliona evra; Aleksandrija doo 1,9 miliona vozila evra; Intelios doo 2.6 miliona evra; Živadin Vukojičić 3,6 miliona evra; Banjalučka pivara ad 13,6 miliona evra; Borja ADI 1,9 miliona vozila evra; Jović doo 2,8 miliona evra; Nov Produkt doo 2,8 miliona evra; Prodek Agro doo 1,8 miliona evra; Dukat doo 3,3 miliona evra; Jovanić građevinski inžinjering 1,3 miliona evra; Trgoprodaja ad 2.4 miliona evra; Birac fabrika glinice ad 3.2 miliona evra; B & B Vučko doo Pale 5 miliona evra; Peti Neplan doo 2.3 miliona evra; Lijanovići doo Široki Brijeg 4,8 miliona evra; Novotek ad 1,3 miliona evra; Janjos doo 4,8 miliona evra; Italproject doo Brčko 2,7 miliona evra; Impregnacija Holtz doo Vitez 300 hiljada evra; Brčko Market doo 800 hiljada evra; Tropic doo 17,5 miliona evra; BAU Commerce doo 10,5 miliona evra; Parma Trend doo 9 miliona evra; Vitaminka ad 8,6 miliona evra; Agroimpek doo 8,3 miliona evra; Tomašević doo Sarajevo Lukavica 7,3 miliona evra; Natura Vita doo 7,2 miliona evra; Venera doo 5,2 miliona evra; Vukelić DI doo 4,2 miliona evra; Milka Agro doo 3,9 miliona evra; Malbašić Compani doo 2.4 miliona evra; Vitinka ad 2.4 miliona evra; MC Milan doo 1,9 miliona vozila evra; Kastanea Komerc doo 1,7 miliona evra; Automobilski centar doo 1.6 miliona evra; Sinecoop doo 1,5 miliona evra; Holstein Repro centar doo 900 hiljada evra; Milka zemljoradnička zadruga 800 hiljada evra; Fond zdravstvenog osiguranja RS Banja Luka 7,7 miliona evra; Grad Banja Luka Budžet grada 6,6 miliona evra; Toplana ad Banja Luka 6,4 miliona evra; Casamassima doo 1,7 miliona evra; Lijanovići Group 20 miliona evra; Ivo Kesten / Hotel Vitez / TR Kesten 6 miliona evra; Brigo invest doo Banovići 3.2 miliona evra; Unimar doo Posušje 3.2 miliona evra; AA Kapital Brokers Brokerage Compani dd Bihać 1,8 miliona evra; Vranica dd Sarajevo 4,9 miliona evra; Dita dd Tuzla / Lora doo Sarajevo 7,1 miliona evra; Eurohaus doo Sarajevo 2,2 miliona evra; Mlin Pšenica doo Brčko 1,5 miliona evra; Sa Dundee Group doo Sarajevo 4,1 milion evra; Ekpo Trade doo Kiseljak 3,3 miliona evra; Vert doo Sarajevo 1,3 miliona evra; Barpeh doo Čitluk 8,2 miliona evra; Semberka ad Janja 3,5 miliona evra; Konjuh dd Živinice 2,9 miliona evra; Primus doo Maglaj 1,3 miliona evra; Avio Ekpress doo Sarajevo milion evra; Setro doo / Barit doo / Stanić Invest doo Kreševo 9,3 miliona evra; TMTI Trade doo Grude 2 miliona evra; Jas-Commerce doo Livno 1.6 miliona evra; Dragan Čolić / Damir Čolić 1,7 miliona evra; Tehnomerc doo Sarajevo 1,4 miliona evra; PKB dd Sarajevo 1,5 miliona evra; Metalmerc doo Kiseljak 1,3 miliona evra; Fugen doo Sarajevo milion evra; Mija doo Čitluk 1,9 miliona vozila evra; Konfekcija Borac dd 1,3 miliona evra; Montis doo Sarajevo 2 miliona evra; Data Project Electronics doo Sarajevo 7 miliona evra; OKI doo Sarajevo 16,7 miliona evra; Braća Mulić Compani doo Sarajevo 7,8 miliona evra; ALPIKO doo Tuzla 2,5 miliona evra; Sarabon dd Sarajevo 2.3 miliona evra; Stanić Trade / Anto Stanić / SAS grupa; Farmland ad Nova Topola milion evra; Ferotom doo Kiseljak 7,3 miliona evra; FIS doo Vitez 12 miliona evra; Energoinvest Termoaparati dd Sarajevo 3.2 miliona evra; JP B & H Airlines doo Sarajevo 3,8 miliona evra; Energoinvest dd Sarajevo 6,1 miliona evra; Omega doo Živinice 6,7 miliona evra; Accom Herc doo Mostar 1,5 miliona evra; Bobita Co doo Čitluk / Bob Pro doo 7,4 miliona evra; Visoka doo Grude 2 miliona evra; Džananović doo Zenica 14,6 miliona evra; Union Foods 8,6 miliona evra; BH Servis doo 7,5 miliona evra; Aluminijum doo Mostar 7,1 miliona evra; EU Pal doo Kiseljak 6 miliona evra; NTV Haiat doo Sarajevo 4,8 miliona evra; Malagić doo Živinice 4,4 miliona evra; Hepok Vinarija Ljubuški doo 3,8 miliona evra; Polic Grupa 3,8 miliona evra; Dallas BH doo Sarajevo 3,6 miliona evra; Adnan Alijagić 2,2 miliona evra; Banjalučka pivara ad 2 miliona evra; Matković doo Livno 1,9 miliona vozila evra; MI Dušići doo Posušje 1,3 miliona evra; palace Group doo 15,6 miliona evra; ZU SP Centar za srce 11,2 miliona evra; M Rozić doo Mostar 7,7 miliona evra. Osim navedenih kredita, u Bosni i Hercegovini su pod istragom i sumnjivi krediti dodeljeni preko Hipo Leasing BiH, i to firmama: Autokuća Lijanovići / Mi farmer / Auto Lijanovići 8,7 miliona evra; Eko Ing doo / Servis Eko / Lopaclija Famili 3,4 miliona evra; Impregnacija Holtz doo 1,5 miliona evra; Deltra doo Ljubuški 1,5 miliona evra; Green Vater doo 1,7 miliona evra; Stiromal / Spionum 2 miliona evra; Neimarstvo ad 1,5 miliona evra; Moto Nautica doo 600 hiljada evra; Sprind / Vegafruit / Sarajevska Pivara 15,1 miliona evra; JP B & H Airlines doo 10,7 miliona evra; Vitales Nova Bila / Vitales Bihać 10,5 miliona evra; NBI Ćurić doo 9,3 miliona evra; Tibra Pacific doo 7,8 miliona evra; MIMS / Unioninvest Plastika 7,2 miliona evra; Konstruktor Neretva 4,9 miliona evra; Zenicatrans / Zovko Oil / MZ Kamion / Krivaja Žepče 3,9 miliona evra; Unis Energetika doo 3.2 miliona evra; Vila Promet doo 700 hiljada evra; Iuhor Kompani 100 hiljada evra; Konzum doo Sarajevo / Sarajevski Kiseljak / Zvijezda doo 1,1 miliona evra.

SLOVENIJA – Od sumnjivih kredita koje je dodeljivala Hipo banka u Sloveniji pod istragom su se našli sledeći krediti: Vegrad doo 41,8 miliona evra; Alpos dd 4,9 miliona evra; Modri I doo 1,8 miliona evra; Bičam Ltd 2.4 miliona evra; Epic doo Postojna 2.6 miliona evra; MIP dd u stečaju 3,5 miliona evra; Lukulske naložbe doo 1,9 miliona vozila evra; Remek International doo 3,3 miliona evra; Istrabenz 44,2 miliona evra; Betonal doo Trebnje 6,1 miliona evra; Lucija doo 1,5 miliona evra; Gradis Celje dd 1.6 miliona evra; Termika doo Ljubljana 1,8 miliona evra; Istrabenz holdinška družva dd 14 miliona evra; Livar dd 4,3 miliona evra; Urbano KC doo 4,1 milion evra; Sana investicije doo 18,5 miliona evra; Ivartnik SGD doo 2.3 miliona evra; BGS doo 2,7 miliona evra; Acroni doo 41,4 miliona evra; Poteza naložbe 40,9 miliona evra; Engrotuš dd 40,6 miliona evra; Petrol dd Ljubljana 40,1 miliona evra; Prefabdva doo 36,6 miliona evra; Pivovarna Laško / Union 36,3 miliona evra; Merfin doo 31,8 miliona evra; KD Group dd 29,5 miliona evra; Zvon Ena holding dd 22,2 miliona evra; Kranjska investiciona družba doo 20,2 miliona evra; Center za starejše Lucija 13,1 miliona evra; Maksima Invest dd 10,2 miliona evra; PVN doo Ljubljana 10,1 miliona evra; ETIS doo 6,9 miliona evra; Segrap doo Ljutomer 6,1 miliona evra; Litostroj JEKLA doo 4,9 miliona evra; Hiša 8 doo 4,4 miliona evra; Casino Ljubljana dd 2,9 miliona evra; Ljutomerčan dd 2,2 miliona evra; Rutar Marketing doo 1,5 miliona evra; Petrovič Gorazd 1,4 miliona evra; Cimos Titan doo 1,1 miliona evra; Tridana doo 40,3 miliona evra; Poslovni sistem Mercator dd 27,2 miliona evra; A1 dd 22,4 miliona evra; Loma Center doo 17,9 miliona evra; Gen-I doo 15 miliona evra; DSU doo 14,1 miliona evra; Zvon 2 holding dd 10,1 miliona evra; Gradbinec GIP doo 6,1 miliona evra; Proholding doo 2,2 miliona evra; Baumak doo Ljubljana 2 miliona evra. U Sloveniji su pod istragom i sumnjivi krediti dodjeljivani preko Hipo Leasinga Slovenija, i to: Turizam naložbe doo 33,3 miliona evra; Elgrad doo 6,2 miliona evra; Mostovina dd 2.6 miliona evra; Vegrad dd 41,4 miliona evra; Betonal doo Trebnje 8,7 miliona evra; ATC Kanin Bovec doo 3,5 miliona evra; Energetika Stari Trg doo 2,2 miliona evra; Modri Nepremčnine doo 2,2 miliona evra; MD Investicije doo 23 miliona evra; Casino Ljubljana dd 6,2 miliona evra; TLS doo 5,3 miliona evra; Lokomotiva doo 3.7 miliona evra; B Projekat doo 1,8 miliona evra; Lama dd Dekani 17,1 miliona evra; Alpe Transport doo 1,9 miliona vozila evra; MNS NO 1 doo 4,5 miliona evra; TKBM doo 1,9 miliona vozila evra; Alpos dd 3,6 miliona evra; Niko Transport doo 5 miliona evra; P static doo 1,7 miliona evra; BGS doo 11,5 miliona evra; ST Stupar doo 2,7 miliona evra; Proj Matevž doo Medvode 400 hiljada evra; Tržnica Maribor dd 7,3 miliona evra; Možina Milan SP 1,1 miliona evra; Vignjević Milan SP 100 hiljada evra; Bunderšek Stanislav SP 3,9 miliona evra; Eurotek Trebnje doo 16,1 miliona evra; Prvinšek Andrej SP 1,8 miliona evra; STC Stari Vrh doo 4 miliona evra; Ojsteršek Miran SP 1,3 miliona evra; Petti doo 3,1 milion evra; MID Trans doo 2,1 milion evra; Zemunac Trans doo 1,9 miliona vozila evra; TIB dd Ilirska Bistrica 2,7 miliona evra; Šega Slavko SP 1.6 miliona evra; Lumen Ars doo 1,9 miliona vozila evra; MKT Print dd (Sana investicije doo) 13,6 miliona evra; Dekotan doo 1,9 miliona vozila evra; Veletekstil dd 2,9 miliona evra; Koloniale dd u likvidaciji 2,2 miliona evra; PAAM Log doo 10,3 miliona Tip evra; Livar dd 3,1 milion evra; Ljutomerčan dd 1,8 miliona evra; Zetit doo Ljubljana 2,8 miliona evra; Kotori doo Novo Mesto 2.4 miliona evra; Petrič Branko SP 3,3 miliona evra; FC Panter doo 2.3 miliona evra; Turističko podjetje Portorož dd 15,4 miliona evra; Invest Gradnja doo 1,4 miliona evra; Pivovarna Tara doo u stečaju 200 hiljada evra; Merkur dd 82,6 miliona evra; CIMOS dd 40,2 miliona evra; Kranjska investiciona družba doo 14,9 miliona evra; Počitek užitek doo 14,2 miliona evra; Dosor doo 10,3 miliona Tip evra; Rutar Mebel doo 9,3 miliona evra; CPM dd 4,9 miliona evra; Clark doo 4 miliona evra; Alumar doo 3,4 miliona evra; Semco doo 3,4 miliona evra; Sector Estate doo 2,9 miliona evra; Občina Pivka 2,8 miliona evra; Davidov Hram doo Ljubno 2,2 miliona evra; Hotel Mantova doo 2 miliona evra; Sportina Bled doo 1.6 miliona evra; Spanik doo 1.6 miliona evra; Popović Boro SP Paco Pub okrep 1,5 miliona evra; Aformi doo 1,1 miliona evra; Sirius Maribor doo 700 hiljada evra; Kompas dd 100 hiljada evra; Hofer Trgovine doo 115,8 miliona evra; Mercator dd 56,8 miliona evra; Spar Slovenija doo 36,3 miliona evra; Tramper doo Ilirska Bistrica 2.3 miliona evra;

Tabloid

KOMENTARI14 komentara

 1. Max says:

  Zatvarajte ove pogane izrode i lopove...

 2. LILIT says:

  Znači sve privatne (vlasnici bliski vlasti) firme su LOPOVSKE? To je u Srbiji glavni problem, a niko (VLAST-AV to NE REŠAVA)...

 3. Danko B. Marin says:

  Ubija vesela udovica Ruška Puška,a mucavi ... Politikant koji dobije lalije u zrelim godinama - sigurno ih nije dobio od borbe da drugima bude bolje :)

 4. Prva linija says:

  zasto su jos na slobodi !!!??? zasto nisu uhapseni i po zakonu osudjeni, imovina oduzeta i prodata na licitaciji. Dok lopovi ne budu osudjeni na visegodisnje zatvorske kazne, dok zakon ne bude isti za sve, nemojte slati nikakve pozive za vojnu vezbu, ne pricajte price o spoljasnjoj ugrozenosti jer za ovakvu drzavu i ovu gamad niko od postenog sveta nece da ratuje pa sve da siptari dodju do beograda.

 5. goran says:

  Vucko nikada nije uhapsio nijednog veceg lopova, pa nece ni ove. Oni su zasticeni jer su radili prljave poslove za Zapad. Kad ne budu potrebni, promenice se muzika. Sramota je da vec nisu uhapseni.

  • Batina says:

   Kako, pap prvo bi trebao sebe da uhapsi, a to ne ide.

 6. Miki says:

  Što je više prevara i laži , Sloba nam je miliji i draži .

 7. miroslav says:

  Dok se ne vrati oteto i opljackano nama nema bolje sutra vec samo malo sutra. Od ovog predsed. ne treba nista ocekivati po tom pitanju jer je i on isti takav. Moraju svi pljackasi da odgovaraju za pljacku drzave od 90tih pa do danas, ne politicki vec krivicno.Ali treba menjati citav sistem od ove trulezi. Nama treba jedna ogromna metla da se sve to pocisti. Ovo nakaradno sudstvo nece prstom mrdnuti ako se ne ocisti. Treba ga izvesti na pravi put sa novim ljudima koji imaju svoje ja. Treba prvo metla da odradi svoj posao u ustavnom sudu koji ne sluzi nicemu ovakav kakav je. Da imamo ustavni sud kako treba ne bi nikom palo na pamet pa ni AV da uradi nesto protiv ove Srbije. Ne bi smeo ni da pomisli na gazenje ustava drzave. Za to se ide na robiju. Kod nas vlada banditizam uz pomoc zapadnih nacista koji tu bandu trenutno podrzava dok im budu trebali.

  • Miroslav says:

   Sto vise krades, bolje se kotiras, sav ozbiljan kriminal lociran je u drzavi, nema to ko da rasturi vise, novih ljudi vise nema, postoje samo nove partije, sa starim ljudima, preletacima, ako si mlad, pakuj se, ako si stariji, pakuj decu, to ti je resenje, a revoluciju nema ko da podigne...

 8. DUSKO says:

  Lopovi nehapse lopove !!!

 9. Vesna says:

  Ali zato se hapse babe i dede po pijacama, koji prodaju robu da se prehrane, izbacuju se samohrane majke sa decom na ulicu ...... jadno ....

 10. Pera says:

  Ljudi, dzabe se izivljavamo na forumima. Treba ovo treba ono. Doduse ljudski je, ali samo gubimo mir i pamet. Svi znamo da zapadnu i juznu hemisferu drze jevreji cionisti. jos tamo daleke 1974 savet bezbednosti UN je izglasao rezoluciju da su cionisti fasisti, ali posto je i UN njihov, vec je iduce godine ukinuta. Sve predsednike i premijere, krace receno jevrejske predradnike nauce prvoj demonskoj zapovesti : NESME se hapsiti predhodna garnitura na vlasti, da ne bi novo postavljena to isto dozivela. Svrha : svaka ,,izabrana'' i postavljena vlast mora da se zakune cionistima da ce maksimalno pljackati i unistavati svoj narod. Jos ih oni upravo nauceni kako se to radi, sto smo videli iz ovog clanka. Filipinski predsednik je upravo ovo rekao, da mu rotsildi salju teroriste jer je zabranio sve rotsildove banke na Filipinima. Isto su uradili Islandjani i sada su jedina drzava bez lopova. Orban je isto uradio, ali lako moze biti da je to foliranje, jer bi popio metak. Putin takodje je pozatvarao rotsildove banke. Mi kao narod nismo direktno krivi sta nam se dogadja, ali sve ove vucibatine na vlasti od 2000 godine su nazalost Srbi. Znaci da imamo neki gnoj u dnk, jer mnogo lako prodajemo dusu djavolu za male pare i vlast. Da imamo vere, molili bi se svaki dan Bogu da nam oprosti pa bi mozda dobili i mi na dar jednog Putina. Ko sumnja u ovo, nek se pita zasto su jevreji u evropi napali samo pravoslavne drzave; Nas, Ukrajinu, Grcku ?

  • Dusko says:

   Svaka ti cast za komentar.

 11. milena nikšić says:

  Pročitala sam sve komentare, i svaki je istinit i bolan, nma nam spasa dok se ne digne kuka i motika.Pitam se samo jedno NATO nas je bombardovao, jer žele da nas unište, sada 2000 g, imamo plaćenike predsednike i premijere, zašto našu decu koji su vojnici šalju da ratuju po tudjim zemljama ako nismo u NATO, roditelji ne dajte decu da vam ubijaju drugi u korist NATO, a Vučić govori da smo neutralni, zašto laže, zašto nam onda decu šalje za NATO da ratuju i ubijaju tudju decu koja nam nisu kriva niti su nas ubijali.Nedajte decu narod neće u EU niti u NATO, mi želimo da bude mir, a mira nema .Sromašni smo, gladnai smo, posla imaju samo oni iz sns koji se bolje dodvori Vučiću.Mnogo bih vam pisala, ali uvek se svodi na jedno te isto <3

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *