УДАРНА ВЕСТ – ЕВРОПСКА УНИЈА бесна на Србију! СТИЖУ УКОРИ!

UDARNA VEST – EVROPSKA UNIJA besna na Srbiju! STIŽU UKORI!

24 decembra 2016

zastava-eu-srbija_308297630

Posle dogovora o nabavci vojne opreme iz Rusije, iz Evropske unije podsećaju Srbiju na obaveze. Plan da se hitno otvori poglavlje o spoljnoj politici da bi se Beograd ucenjivao.

Nabavka šest „migova 29“ ojačaće bez sumnje odbranu srpskog neba, ali u odnosima Beograda sa Evropskom unijom može da dođe do – naoblačenja. Naši diplomatski izvori iz Brisela navode, naime, da EU ne gleda blagonaklono na posao veka za našu avijaciju, jer se procenjuje da će se na krilima ruskih aviona ojačati i politička linija Srbija – Rusija.

Iz sedišta NATO alijanse su suzdržani u oceni ovog aranžmana i za „Novosti“ kratko poručuju:

– To je bilateralno pitanje Rusije i Srbije.

Portparol visoke predstavnice EU Maja Kocijančič nije direktno odgovorila na pitanje „Novosti“ da li bi kupovina ruskog oružja mogla da predstavlja problem za proces evropskih integracija, ali je ponovila koji su naši zadaci:

– Očekujemo da Srbija postupa u skladu sa svojom evropskom posvećenošću prema regionalnoj stabilnosti i stabilizaciji.

Ipak, do sada je više puta istaknuto u zaključcima Evropskog saveta da Srbija svoju spoljnu i bezbednosnu politiku mora da uskladi sa EU do kraja pristupnog procesa.

– Od Srbije još nećemo tražiti da se direktno i odmah distancira od Moskve, ali to će, kako pristupni proces odmiče, sve više predstavljati problem u evropskim integracijama vaše zemlje – ističe za „Novosti“ izvor iz vrha EU.

Ova tema doći će na dnevni red kada bude otvoreno poglavlje 31, koje se bavi spoljnom, bezbednosnom i odbrambenom politikom. „Novosti“ saznaju da u Briselu nastoje da ono bude otvoreno sledeće godine, da bi Srbiju mogli da uslovljavaju tokom celog preostalog perioda pristupnog procesa.

Šef diplomatije i potpredsednik Vlade Ivica Dačić kaže da Srbija ostaje posvećena nastavku pregovora sa EU, ali i razvoju prijateljskih odnosa sa vodećim akterima međunarodne politike:

– Svojim postupcima Srbija nikoga ne izaziva i ne predstavlja opasnost po druge.

Nabavkom „migova“, tenkova i borbenih vozila, vojni aranžman sa Rusijom neće biti završen. Prema saznanjima „Novosti“, sledeća tema o kojoj će pregovarati delegacije dveju država biće kupovina PVO sistema za Vojsku Srbije. Naša zemlja zainteresovana je za rakete „buk“ ili „tunguska“, koje po svojim performansama više odgovaraju našoj zemlji i zadacima VS. Ruska strana načelno je saglasna, ali postoji razilaženje oko cene. Ovo pitanje biće rešeno krajem sledeće godine, posle pojačanja „migovima“ i tenkovima.

U Vojsci navode da je dogovor o nabavci aviona dobra vest, ali i da predstoji puno posla oko prijema i načina njihovog korišćenja.

Remont i modernizacija šest ruskih i četiri naša „miga 29“ biće najvažniji deo ove faze. Ugovorom će biti definisana oprema, naoružanje i delovi koji će pratiti letelice. Pomoćnik ministra odbrane Nenad Miloradović izjavio je juče će avioni dobiti radare dometa 120 km u otkrivanju cilja veličine lovca i da će biti naoružani raketama vazduh-vazduh sa aktivnim radarskim samonavođenjem. Ovako „osveženi“ avioni služiće još najmanje 14 godina i biće na nivou švedskih „gripena“ kakve poseduje Mađarska.

VUČIĆ I ŠOJGU 20 MINUTA U ČETIRI OKA

VUČIĆ i Sergej Šojgu, ministar odbrane Rusije, u Moskvi su dvadeset minuta razgovarali u četiri oka. Dogovoreno je, između ostalog, da ruski ministar odbrane u martu poseti Beograd, što bi trebalo da bude uvertira za dolazak premijera Ruske Federacije Dmitrija Medvedeva.

(Večernje novosti)

KOMENTARI9 komentara

 1. Gojko says:

  Potreso sam se necu moci da spavam veceras hahaha

  • Tomislav says:

   Nemoj tako, cuvaj svoje zivce 😂

 2. bata surda says:

  Ne nam kako sam do sada funkcionsao bez BUK-a, svaka mi cast.

  • milovan says:

   Da si kojim slucajem imao BUK 1999-te,ojacan Pancirom mirno bi spavao. Ovako dobio si po tintari.

  • Gama says:

   a kako funkcionises vec 17 godina bez nato bombi smlato otpadnicka? crkni od zlobe, ali migovi ce stici uz bozju pomoc.

 3. Mare says:

  Tolko sam se potreso da cu pojedem burek za dorucak. Hahaha

 4. Pera says:

  Hoćete malo čokolade?! Hoćete da se obrazujete po programu nacionalnih manjina?! Hoćete li da malo da umuknete?! Dosta vaših dvostrukih standarda. Evropa je poslednje mesto izopačene elite koja za zabavu shvata gry parade, noći veštica, zombije itd... Putuj Evropo!!!

 5. punca says:

  EU je PRVA dobila ukore Migrante i to zbog LONDONA , sada dobija Srbija . Sve se raspada do 2026 , to je plan NWO!!! EU-Balkan-Amerika. SVE U SVEMU SVIMA SE CRNO PISE na Planeti zemlje!

 6. dusko says:

  I OPET NE MOGU CUDOM DA SE NACUDIM GDE NAS UPORNO VODI AV U PROPALU EU !!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *