УДАРНА ВЕСТ – ЕВРОПСКА УНИЈА ТРАЖИ ОД СРБИЈЕ: Уведите санкције Русији или ништа од ЕУ!

UDARNA VEST – EVROPSKA UNIJA TRAŽI OD SRBIJE: Uvedite sankcije Rusiji ili ništa od EU!

31 oktobra 2016

610173_plakat-sa-putinovim-likom-medju-srpskim-zastavama-foto-ap-14589006508_f

Pregovori Srbije i Evropske unije o članstvu biće odblokirani tek kada se vlast u Beogradu pridruži sankcijama EU i SAD protiv Rusije! Ovo je glavni uslov koji je ove nedelje saopšten našim vlastima.

Evropski čelnici su, tvrde upućeni, maksimalno pooštrili raniji ultimatum i sada traže da, umesto najkasnije do 31. decembra, sankcije Moskvi uvedemo odmah, kao i da momentalno potpuno prekinemo vojno-tehničku saradnju sa Rusijom.

– Sve dok se to ne desi, dijalog Beograda i EU ostaće blokiran! Sve te priče o Kosovu i problemima sa Briselskim sporazumom su samo maska, dimna zavesa za javnost – rekao je za „Informer“ jedan od ministara koji je insistirao na anonimnosti.

Prema rečima naših sagovornika, u Briselu je procenjeno da je „Srbija otišla predaleko u savezu sa Rusijom“ i da zato mora bez odlaganja potpuno da usaglasi svoju spoljnu politiku sa EU. Kap koja je prelila čašu, kako se tvrdi, bila je poseta sekretara Saveta bezbednosti Rusije Nikolaja Patruševa Beogradu i zvanična potvrda da će Srbiji biti isporučeno najmodernije rusko naoružanje.

– Ako ne uvede blokadu Putinu, Srbija će ostati blokirana! Stavljeno nam je do znanja da u tom slučaju za nas najverovatnije neće biti novca iz pretpristupnih fondova! EU, ali pre svega SAD, na taj način hoće da nateraju Beograd da se odrekne Moskve, ali i da izazovu nestabilnost u zemlji. Zapadnjaci dobro znaju da je Srbija većinski ubedljivo rusofilska zemlja i da bi Srbi sigurno burno reagovali na zaoštravanje odnosa sa Rusijom… – prenosi naš sagovornik.

Šef diplomatije Ivica Dačić kaže da su sve ucene i pretnje Srbiji apsolutno neprihvatljive. On naglašava da će Srbija imati obavezu da se pridržava zajedničke spoljne politike EU, ali tek kad postane punopravna članica, što se neće desiti pre 2020. godine. Iako juče nije hteo direktno da nam potvrdi da EU traži sankcije Rusiji da bi odblokirala pregovore, Dačić ističe da Srbija to nikada i nipošto neće učiniti.

– Ne terajte nas da sami sebi zabijamo nož u srce. Borimo se svim silama da Kosovo ne bude član UN, a Srbija to ne može sama. Kosovo će biti u UN ako Rusija i Kina ne ulože veto. Pa zar je moguće da neko ozbiljan misli da treba da uvedemo sankcije onom ko će staviti veto na prijem Kosova u UN?! Taj onda misli ili da smo glupi ili da radimo protiv interesa Srbije – rekao je Dačić i pozvao zapadne sile da pokažu elementarno razumevanje za Srbe i Srbiju.

– Da vas pitam, da li će SAD, Francuska i Britanija uložiti veto na prijem Kosova u UN?! Neće! Ljudi, uključite zdrav razum. Ako su nekima šefovi negde van Srbije, meni nisu, kao ni ovoj vladi. Mi radimo samo u interesu Srbije! – kategoričan je Dačić.

Putin: Bombardovanje Srbije – bezakonje SAD

Ruski predsednik Vladimir Vladimirovič Putin upozorio je da su Sjedinjene Američke Države više puta upotrebljavale vojnu silu u svetu, zaobilazeći Povelju UN.

– Ujedinjene nacije su stvorene nakon Drugog svetskog rata, kada je postojao određeni raspored snaga. Posle raspada SSSR, SAD su odlučile da više nije potrebno ni sa kim da se dogovaraju o važnim pitanjima, što je rezultiralo bombardovanjem Srbije 1999. godine, a onda su usledili Avganistan, Irak, Libija i Sirija… – rekao je Putin na plenarnoj sednici međunarodnog diskusionog kluba „Valdaj“ u Sočiju.

Putin je istovremeno poručio Amerikancima da prekinu s lažnim optužbama protiv Rusije jer će u protivnom „biti borbe“:

– Sve ima svoje granice. Ako SAD ne prekinu neosnovano da krive Rusiju za svaki napad na civile u Siriji, naši odnosi će se mnogo pogoršati. Ako hoće borbu, dobiće je! Mi se ne plašimo nikoga.

Stalna opstrukcija

Dušan Proroković iz Centra za strateške alternative smatra da EU koristi svaku priliku da blokira Srbiju.

– Stalno se nalaze novi izgovori za opstruisanje. Koliko im je bila sporna poseta šefa ruskih tajnih službi Nikolaja Patruševa, toliko će im biti problematičan i najavljeni dolazak ruskog premijera Dmitrija Medvedeva u Beograd… – naglašava Proroković.

Na drugoj strani, ministarka za evrointegracije Jadranka Joksimović tvrdi da EU ne traži da uvedemo sankcije Moskvi, već da nastavak pregovora sa Evropom zavisi samo od implementacije Briselskog sporazuma.

KOMENTARI23 komentara

 1. ilija says:

  CEDO uvodi sankcije rusiji i idi u .uniju imas sansu hhhhhhhhhh

 2. Neca says:

  Putuj evropo i jebi se materi,bas ..hehe

 3. Mlax says:

  Za nas idealan scenario je blokada puta ka ,,EU,,.Nastaviti ovim tempom do 2020 i do tada ce ,,EU,,balon eksplodirati.Britanija nam je jasno pokazala kojim putem treba da idemo.Tokom citave istorije Britanci su uvek donosili ispravne odluke,sledimo ih Srbija van ,,EU,,.

 4. mustafa strasni says:

  Pa, nek nam je sa srecom savez sa postenim ljudima.

 5. Ivan Grozni says:

  Dacic nama prica ko ce uloziti veto u UN. Pa mi to znamo. Reci to Vucicu , Zorani Joksimovicki. kao ministar spoljnih poslova, sedni i kao sto je Island napisi fesistickoj Evropi da Srbi nisu za ulazak u EU pod ovim uslovima. Za dva sata ce te zvati da vide kako mogu da poprave stvari. Ali ti nemas ono sto treba drzavniku. MUDA. Svi ste vi tete Perse i sve sto radite saznaju u inostranstvu pre nego sto zavrsite sednicu na kojoj se odluka donosi. Vasa Vlada je sastavljena od naj gorih u zemlji Srbiji.

 6. oskar vajld says:

  Nisu oni Perse, nego furundzije, oni koji ga primaju u d...

 7. opet ja says:

  Odlično! Jednim potezom dve muve-i prekid ulaska u EU i pad Vučića jer se njegova politika bazira na pridruživanju EU.

 8. ! says:

  Pa onda ništa!

 9. Ajduk S says:

  Super, da bi Acika nastavio svoju politiku ka Eu nek ide tati Fazliju pa da zajedno uvode veliku aljbaniju u Eu! Sjasi bolesniku!

 10. 369 ppp says:

  Srbijanci ..., imate apsolutnu podršku svekolikog HRVATSKOG naroda na vašem mogučem putu prema Euro azijskoj uniji i potpunom odbacivanju zajednice civiliziranih naroda iliti EU. ......., Ali.., vi ste kao i obično kukavne piččkice i pokolebat čete se. Ako imate imalo nacionalne svjesnosti i ako vam je ostala , makar trunka ponosa , izaći ćete na ulice u stotinama tisuća i tražiti referendum...... Ali svi ,a poglavito MI HRVATI smo vas ponizili do crne zemlje i sumnjam da imate i mrvu hrabrosti za to. Kukavice ste bili (kao što svi znamo) , a izgleda da vam se to do sada uvuklo i u genetski kod. Europa se malo pomalo konsolodira i nema šanse da ne opstane, Amerika poslije izbora počinje sa "strojevim korakom" prema rusima koji troše zadnje rezerve i njenim poltronima(a tu ste apsolutno i vi),sankcije su dugotrajan proces ,ali i najučinkovitiji . HRVATSKA je jasno i glasno odabrala saveznike bez držanja fige u đepu ,a hrvat je uvijek vjeran , dok vi niste ""nit v rit nit mimo "", pa vas svi hebu kako hoče i imate više gazdi nego je HRVAT imao ikada . Vučić to osjeća i zna i zato nema muda , baš kao i svi ostali srbijanci. Da ponovim: Kukavice ste od uvijek , isto ste i sada , čak štoviše usavršili ste kukavičluk...........

  • ? says:

   @369 ppp. Hrčak, ko ti drma kavez?

 11. Milena says:

  Reče furundžija. Nasmeja me od srca.E da mi je tvoj mozak da odmorim...aha....toliko gluposti na jednom mestu.

 12. ‚1‚čuj says:

  SLAŽEM SE SA 369, SAMO ŠTO SE TIČE "KUKAVIČNOSTI" I NEINERTOSTI, KARAKTERISTIKAMA PO KOJIMA SU SRBI POZNATI, ZATO NAS ZAPAD I KARA. U BEOGRADU IAM VIŠE UNUTRAŠNJIH NEPRIJATELJA NEGO VAN. JEDNA TREĆINA SRBA SU IZDAJNICI,PLAĆENICI ZAPADNIH VLADA. TO JE NOVA GENERACIJA DRUGOSRBIJANACA, ALI, NI VI HRVATI NISTE BOLJI, ČAK STE I GORI. ŠTA ZAMIŠLJATE, GDE SE VI NALAZITE? NDH JE BLA ZA VAS DRŽAVA, SADA IMATE SUVERENITET KAO PAS NA LANCU. URUŠENISTE SOPSTVENOM MORALNOŠĆU, KAO I SRBI, KAO I CEO BALKAN. JAD,BEDA SAMI BRABONJCI ZAPADA. NE ZANOSITE SE SUVERENITETOM JER GA ZA SADA IMATE MNOGO MANJE OD SRBIJE. U OSTALOM SETITE SE VAŠE ISTORIJE , NA ČOJIJ STE STRANI UVEK BILI I POD KIM STE BILI VEČITO. NIKAD NISTE IMALI SUVERENITETA.A O KUKAVIČLUKU NE TREBA TROŠITI REČI.

  • 369 ppp says:

   Bome , o nama HRVATIMA se svašta može reć ,ali da smo kukavice i nevjerni prijatelju NIKADA...., bili sa dobrim ili lošim i u dobru i u zlu uvijek vjerni po svaku cijenu. To jako dobro zna i Rus i Amerikanac i Nijemac, Francuz i svi ostali.................a što reći o vama svrbijancima ? Bezsramno otimačko pleme u rangu barbara sistoka čiji su vladari najveće Europske oco i brato ubojice ,a koji se kroz cijelu povijest šlepaju iza tuđih pobjeda......pljuc..........

   • ? says:

    @369 ppp. Na kojim si to drogama, hajde podeli malo nije u redu da je samo tebi lepo!

   • 13 DBLE says:

    Hajde hrčak oladi malo. U legiji stranaca sam poznavao nekoliko Hrvata, svi su bili neki Špuncevi, prali su gaće francuskim oficirima koji su bili u službi u Legiji. Čak i tvoj heroj Gotovina je bio mlađi vodnik i bio je šofer i Špunc od komandanta drugog padobranskog puka Legije stranaca. Da ne govorim o vašem domovinskom ratu, bežali ste po Slavoniji, da ni sa Pincgauerom nismo mogli da vas stignemo. A u BiH da ni ne govorim, da vam nije bilo onih usranih srbski političara sa Pala da pusti hrvatsku regularnu vojsku kroz naše linije i da Srbi nisu prihvatili vaše civile, ni jedan Hrvat ne bi ostao živ u srednjoj Bosni. Istina da ima bagre među nama Srbima, to je sve uvezeni ološ koji su nam doneli vaš bravar i ustaška kamarila ali ćemo mi to sa vremenom da očistimo iz Srbije! Na mesto da budeš zahvalan Srbima što si sa našom zaslugom dobio PTSP i zbog toga imaš dobru mirovinu, ti se ljutiš.

 13. gospa says:

  bolje sa Rusima nego sa fasistima i diktatura- sa eu- demokratijom obrisati dupe- smrt diktatorima

  • 369 ppp says:

   Daj malo tiše......, Ako te putin čuje da vičeš : SMRT DIKTATORIMA...., ima da ti ostavi zolju blizu kuće ko Vučiću.......

   • ! says:

    Hajde hrčak čitaj i peni! SINU TISUĆLJETNE KULTURE Ti ne znade mreti kraj slomljenog mača, Na poljima rodnim, braneći ih časno Kitio si cvećem svakog osvajača, Pevajuć’ mu himne, bestidno i glasno. Slobodu si večno, zakržljala raso, Ček’o da donesu tuđi bajoneti, Po gorama svojim tuđa stada pas’o, Jer dostojno ne znaš za Slobodu mreti. Pokaži mi redom Viteze tvog roda, Što balčakom s ruku slomiše ti lance, Gde je Karađorđe tvojega naroda, Pokaži mi tvoje termopilske klance. S tuđinskom si kamom puzio po blatu, S krvološtvom zvera, pogane hijene, Da bi mučki udar s leđa dao Bratu, I ubio porod u utrobi žene. Još bezbrojna groblja zatravio nisi, A krvavu kamu u nedrima skrivaš, Sa vešala starih novi konop visi, U sumraku uma novog gazdu snivaš. Branio si zemlju od nejači naše, Iz kolevke pio krv nevine dece, Pod znamenje srama uz ime ustaše, Stavio si Hrista, Slobodu i Svece. U bezumlju gledaš ko će nove kame, Oštrije i ljuće opet da ti skuje, Čiju li ćeš pušku obesit’ o rame, Ko najbolje ume da ti komanduje.

    • 369 ppp says:

     jel ti to onaj srbijanec Jovan Dučić kojemu je HRVAT opalio sestru? E sad , ima još jedan JOVAN ,a ON kaže ovako .: Hrvat se ne bori da što otme kome, Čuva sveti plamen na ognjištu svome. I dok tako čini u najteži dan' I Bog je i pravda na njegovoj stran'. A kuda će Srbin - zar on da se dade Putu, na kom nema ni Boga ni pravde?......JOVAN JOVANOVIĆ ZMAJ......Doviđenja i laku noć zemljo četničkih pobegulja , pasulja , rakije i opanaka......

 14. Mario says:

  Al su ga tek sad najebali EU ! Ne samo da ce izgubiti balkanske zemlje koje ce biti pod Srpskom cizmom a evropa pod Ruskom !!!

 15. Mario says:

  Srbija i Rep. Srpska su super sile na balkanu aktuelno ! Kosovo je pitanje dana povratiti i srpske zemlje u hr. ! A rusija Velesila sto da ti pricam vise !!!

 16. Damira Vukicevic says:

  Marsss!!!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *