ЕВРОПСКА УНИЈА УВОДИ САНКЦИЈЕ СРБИЈИ!

EVROPSKA UNIJA UVODI SANKCIJE SRBIJI!

29 oktobra 2016

srbija-eu-r4r5t5

Pravi razlog za blokiranje pregovora Srbije sa EU nisu sporni odnosi sa Prištinom već hapšenje stranih špijuna u Srbiji, odbijanje da ‘zaratimo’ sa Rusijom i humanitarna pomoć žrtvama rata u Siriji.

Evropska unija blokirala je pregovore o članstvu sa Srbijom, zvanično je potvrđeno u Briselu.

Čak trećina članica Evropske unije blokira nastavak procedure oko otvaranja poglavlja 31 sa Srbijom, koje se odnosi na spoljnu politiku i bezbednost, a među njima prednjače Nemačka, Velika Britanija i zemlje nekadašnjeg Varšavskog pakta – Češka, Mađarska, Bugarska, Poljska i Rumunija – saznaju „Novosti“.

Iz Evropske komisije saopšteno je da je ova blokada uvedena zbog loših odnosa i zastoja u pregovorima Beograda i Prištine, ali pravi razlog za nove evropske sankcije našoj zemlji jeste hapšenje zapadnih špijuna, odbijanje da ‘zaratimo’ s Rusijom, kao i humanitarna pomoć koju smo poslali civilnim žrtvama rata u Siriji.

U saopštenju EU navodi se da su napredak u vladavini prava i dijalogu s Prištinom ključni za nastavak evrointegracija.

– Nema konsenzusa članica da Srbija do kraja meseca otvori nova poglavlja – poručili su iz Evropske unije.

Istina je, međutim, da su evropski zvaničnici zastoj u sprovođenju Briselskog sporazuma iskoristili samo kao izgovor da nam uvedu sankcije. Iza ove odluke krije se zapravo klasična osveta zbog hapšenja funkcionera policije koji su godinama radili za zapadne obaveštajne službe.

Prema njihovim saznanjima, čelnici EU su našim vlastima diplomatskim kanalima poručili da neće biti nastavka dijaloga sa EU sve dok Srbija ne uvede sankcije Rusiji, ne „relaksira“ odnose sa zapadnim obaveštajnim zajednicama, ali i dok ne obustavi humanitarnu misiju slanja pomoći žrtvama rata u Siriji.

– Vašington ne gleda blagonaklono na hapšenje špijuna u vrhu MUP jer je izgubio dragocen izvor informacija, dok je čvrst stav Beograda da ne zavodi sankcije Rusiji trn u oku i SAD i EU. Zasmetalo im je i to što je poslata humanitarna pomoć u Alep, pa su samo čekali dobru priliku da briselski dijalog iskoriste za blokadu Srbije. Naravno, svesno su prenebregli činjenicu da upravo Priština mesecima minira pregovore… – prenosi neimenovani izvor.

Šef diplomatije Ivica Dačić nije želeo da komentariše ova saznanja, ali je istakao da Srbija kao ozbiljna država mora da sačuva nezavisnost.

– Bolje da nema poglavlja nego da budu narušeni nacionalni interesi. Srbija nije i nikada neće biti vreća za udaranje i ultimatume, to moraju svi da znaju – poručio je Dačić.

Analitičar Dragomir Anđelković uveren je da se iza birokratskih obrazloženja kriju politički razlozi.

– Ključ neotvaranja poglavlja jeste i novo uslovljavanje oko Kosova, ali smo ulje na vatru svakako dodali time što nismo oćutali špijunske afere i što smo slali pomoć u Alep. Brisel očekuje da momentalno prekinemo vojnotehničku saradnju s Rusijom – podvlači Anđelković.

ČEKA POGLAVLJE 5

Srbija neće otvoriti novo poglavlje u pregovorima sa EU do kraja meseca, poručeno je juče iz Slovačke koja trenutno predsedava Evropskom savetu. Za sada, kako kažu, nema konsenzusa svih 28 članica Unije o otvaranju poglavlja 5, koje se bavi javnim nabavkama.

(Večernje novosti, Informer)

KOMENTARI41 komentara

 1. Radikal says:

  Joo sto volim sankcije eurobskih debila!!! Samo davaj davaj... Rusi poglavlja.

  • garavi Srbin says:

   Odma Srbija treba uvesti carinu na sve što dolazi iz EU ... Naravno i sve druge mere ukinuti na koje je Srbija pristala ucenom .

  • Milivoje Jozić says:

   Sa ovakvim svetskim vladarima svet će nestati, zajedno sa onima koji misle da je zemlja stvorena samo za njih. Setimo se Hruščovljevih reči u UN pedesetih godina prošlog veka AKO JE SSSR vojnički slabiji od Amerike, mi je nećemo gadjati nego ćemo aktivirati nuklearni potencijal kod nas posle čega ćemo nestati svi.Rusija, Kina i Indija će sprečiti kataklizmu.

 2. Radikal says:

  Dok imamo Ivicu na celu diplomatije, niko nece nas udarati kao vrecu, jer niko nece da udara u vrecu govana.

 3. Gordan says:

  Nadam se da neće doći do ukidanja "bezviznog režima("Šengen")"...?! P.S. Nije valjda ta EU baš toliki kreten ?

  • milovan says:

   Gordan* ti si se izgleda pravo ovajdio na narodnoj nesreci,dok ti je glavna briga sengen.

 4. veliki HRVOser says:

  Aaaaahahahahahaahaa, samo nas blokirajte EUropski mandrili, pre ulazimo u ODKA a onda ćemo vas satrati ruskim raketama, svu decu ćemo vam popaliti a ostavićemo majke da cvile

  • milovan says:

   Mrs,mrs u stenaru budalo,idi leci se.

 5. Neca says:

  Jebes EU

 6. maxa says:

  bravo!

 7. ilija says:

  bolje i sankcije nego srbiju pretvoriti u albaniju onajje ludi sa kim pregovara koji su srbiju ucrnili i srbski naciju

 8. Novorosijskk says:

  Ma ko sisa njih i njihovu EU i njihove sankcije. BOG! CAR! RUSIJA I SRBIJA!

 9. Novorosijskk says:

  Sad se hitno uvezati sa Rusima na svim poljima pa tenkovima na KosMet dok Rusi budu peglali Ukrajinu i Balticku gamad.

 10. Djomla says:

  Jooooj,HVALAA vam ddo neba....samo smo na dobitku....

 11. Istina says:

  to je ODLICNA vest

 12. Ivan Grozni says:

  Joj Eu nemate pojma koliko ste me obradovali.Danas ste mi ovim izjavom ulepsali dan. nema poglavlja, nema EU, Brisel 2030 postaje vecinski muslimanski grad. Pa samo te dve vesti vredi proslaviti

 13. Starina Novak says:

  Jutros nas je ozarilo sunce. Prekinite sve odnose sa đavolima. Štampajte dinare. Povećajte plate i penzije. Dajte kredite za obnovu poljoprivredne i (industrijske u saradnji sa Rusima i Kinezima) proizvodnje. Otvorite se prema anđeoskim zemljama koje ne priznaju vladavinu sotone. U međuvremenu će doći i do raspada đavolske tvorevine pa te sankcije oni mogu okačiti mačku na rep. Do tada - da se trznemo i povratimo vjeru u život.

 14. Mlax says:

  ,,EU,, licemeri neshvataju sta je Srpski inat.Prosto sam ubedjen da Srbija nikada nece uci u ,,EU,, jer ce biti stalno novih uslovljavanja.Srbija treba da saradjuje sa svim zemljama koje hoce partnerski odnos sa nama i nikako drugacije.

 15. cika dule says:

  Sta, drugarica Evropa vise ne da p.... U redu, naci cemo drugu curu koja daje.

 16. dragan says:

  Ovo treba proslaviti svim rapilozivim sredstvima do najmanji krajeva pi Srbiji.

 17. PeraPerić says:

  Hahaha. Koga smo mi to uhapsili?

  • Nikica says:

   Brezočne laži Informera. Evo i potvrde:- Pročitao sam u novinama danas, a to su rekli i poslanici LDP juče u Skupštini, da Srbija nije otvorila poglavlja zbog Rusije. To su bezočne laži - rekao je Dačić novinarima u Jagodini. Kako je naveo, u oktobru nije postignuta saglasnost svih država članica EU da se otvore nova poglavlja, a jedini razlog je izostanak napretka u dijalogu Beograda i Prištine. Ko još veruje tom kupusnom listu?

   • Filip says:

    A Dezinformer laze, ko laze taj krade, ko krade ide u, zatvor..

 18. Rule, Zemun says:

  Najlepša vest koju sam čuo u jako dugo vremena.

 19. Filip says:

  Ne, mi smo.

 20. test says:

  Pa narode,zar zaista verujete u ove vesti dok imate ovu vladu na celu drzave ? Razmislite malo ! Redakcijo, trebalo bi malo da kontrolisete sta objavljujete bez obzira sto je vas cilj sto vise citalaca!

 21. Filip says:

  ...vas Rusija koja nikad nista nije uradila za nas nikad u istoriji, samo nas k***** po potrebi. Drugo, zasto mi stitimo teroriste? Jer smo isti, samo daj krv. A EU bole uvo za tamo neku malu, nebitnu zemljicu. Zaista, ko smo mi pa se busamo?

  • Novorosijskk says:

   Oj filipe filipe, primices ga u dupe. Sta ti je Evropa dala osim bomba i stradanja svakih 30 godina. Ovaj puc ce evropa nestati

  • Kosovac says:

   Oj Filipe Filipe, primićeš ga udupe.

 22. zoki says:

  Evropo duvaj mi ga.

 23. Dzo says:

  Hvala Sv Petki sto bi blagodatna. Radosne vijesti da se konacno oslobodimo EU, IMPERATORSKOG CUDOVISTA.

 24. Boke says:

  E Vučko, gde su tvoji prijatelji... npr nemački ološ? E moj Vučko, razumem da si ponekad morao da pričaš gluposti, ali ti si postao umobolnik... jer samo umobolnik može biti prijatelj sa nemačkim majmunom - majmunicom...

 25. rade sto says:

  Popuse mi kura* iz eu!

 26. Beli Orao says:

  Prava stvar , najzad da proizvodimo sve sami umjesto evropskog smeca koje jedemo a i mladi nam pobjegoše preko grane , zato treba uvesti vize i to odmah! Naj sšto nam se može desiti bi baš to bilo!!!

 27. Neca says:

  Gde su sluge satanine,ovi bede-hrvati?! nema ih danas?! ..hehe

 28. Beli Orao says:

  Prava stvar , najzad da proizvodimo sve sami umjesto evropskog smeca koje jedemo a i mladi nam pobjegoše preko grane , zato treba uvesti vize i to odmah! Naj što nam se može desiti bi baš to bilo!!!

 29. Petar says:

  Informer......

 30. darko says:

  PRICE ZA DECU NECE OTVORITI POGLAVLJE DO KRAJA MESECA PA DO KRAJ IMA 2 DANA OTVORIT CE SLEDECI MESEC 11 KOJI DOLAZI ZA DVA DANA

 31. cika dule says:

  Hej Filipe, olizes mi dupe.

 32. milena nikšić says:

  Pa verujem da će nas kazniti EU zbog toga što ne poštujemo sankcije za Rusiju, i što smo sa Rusijom zajedno slali pomoć narodu Sirije, pa šta oni hoće da zagospodare sa nama, da nas unište, to je njihova želja.Neznam šta Vučić misli, ali što god da uradi sve je lažno.On toliko laže da je ožvalavio do ušiju. Mi ćemo biti sigurni da ćemo ući u Evroazijsku Uniju kada skinemo Vučića, dok je on u vladi nema šanse, on koji je poreklom uostalom znate i vi svi, nema gene drugačije kao Srbi, uvešće on sankcije Rusiji samo da bi bio EUROPEJAC, mi nismo za njihov mentalitet i način življenja, mi smo mnogo kulturniji od njih, samo sada smo siromašni, ali što su dozvolili da nam Nemaćka piše istoriju to treba pitati Vladu i Ministra prosvete.A ova velika laž kojom nas retardirani Vučić danas i juče laže o atentatu nije istina to on iskušava narod da je trebao biti atentat na njega, sada je skriven na sigurnom mestu nezna se gde, sigurno sa nekom trećom ženom, misli da će narod plakati za njim.Nije plakao ni za Đinđićem, pa za njim ni toliko, sve je prodao i prodaće, sve je poklonio OČEVINI Trepču, Gazivode sada je ostao Telekom, zašto bi šiptari pravili granicu i udarili kamen temeljac? pa zašto im Nato i Amerika oprema vojsku, imaju vojsku veću i milion puta bolje opremljenu i spremnu samo da udju u Srbiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *