УДАРНА ВЕСТ! ЕВРОПСКИ СУД ЗА ЉУДСКА ПРАВА ПРЕСУДИО: Тежак ударац за Хрватску! УСТАШЕ БЕСНЕ ПО ЦЕЛОЈ ХРВАТСКОЈ

UDARNA VEST! EVROPSKI SUD ZA LJUDSKA PRAVA PRESUDIO: Težak udarac za Hrvatsku! USTAŠE BESNE PO CELOJ HRVATSKOJ

29 januara 2019

Evropski sud za ljudska prava odbio je žalbu nekadašnjeg fudbalera Josipa Šimunića, koji je tužio državu Hrvatsku jer je osuđen zbog ustaškog pokliča „Za dom spremni“ 2013. godine.

Prekršajni sud u Zagrebu osudio je Šimunića zbog uzvikivanja ustaške parole „Za dom spremni“ posle jedne utakmice na Maksimiru 2013. godine, a tu presudu potvrdio je i Visoki prekršajni sud.

Ipak, Šimunić je odlučio da tuži državu Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu, objašnjavajući da je „Za dom spremni“ stari hrvatski pozdrav, kao i da mu se ograničava sloboda govora.Šestočlano sudsko veće odbacilo je njegovu tužbu po nekoliko osnova i zaključilo da je „Šimunić kao poznati fudbaler i uzor mnogim navijačima morao biti svestan mogućeg negativnog uticaja tog provokativnog uzvika na ponašanje publike i morao se od toga suzdržati“.

Sud je zaključio da je „ustaški pokret nastao iz fašizma, te da je utemeljen na rasnoj mržnji i stoga simbolizuje mržnju prema ljudima utemeljenu na različitoj religiji ili etničkom poreklu“, kao i da je uzvikivanje „Za dom spremni“ „manifestacija rasističke ideologije“.

KOMENTARI7 komentara

 1. petrovgrad says:

  Ustaštvo bez Hitlera je blago rečeno epp ili blago rečeno sviranje k...

  • milorad says:

   grešiš ustaše su mnogo opasne i dan danas, samo drže niak profil džukele, medjutim sad su detektovani pobiće ih mašina ko miševe, oni nisu predvidjeni i netrea da postoje u današnjem svetu opasniji su za novi svetski poredak nego što mogu da zamisle, jedini razlog tolerancije je bio napad na nas, sad su nepotrebni i opasni za režime na zapadu.

 2. Budi Bog s nama says:

  Pa da, eto postoji sud i to u Evropi koji zna šta se događalo u istoj. Hrvati su nastali kao manifestacija rasističke ideologije. Nastali su milošću Srba, ali onda je ispalo da smo stvorili monstruma koji bi da kolje sopstvenog roditelja.

 3. QQ-LELE says:

  Hrvati su celu svoju istoriju ukrali. I ime ustaša isto. U Pančevu postoji na tamiskom keju spomenik gde pise da su mađarske ustaše 1914 godine pobili stanovnike sela Borca....

 4. Morlak says:

  Cijela istorija hr je virtuelna, sem Jasenovca, Gradiške i svih tih stratišta.Ništa nauka, umetnost, kultura, slikarstvo... Ta činjenica pokazuje misiju njihovog kreiranja od Katoličke evrope i zločinačkog delovanja protiv naroda od koga su i formirani.Kleptomanska groznica grabljenja svega što je Srbsko trese ih upravo jer nemaju identitet zasebne nacije (I osnovci uče da svaki narod ima zaseban jezik, a oni se služe Srbskim.) Monstruoznost dolazi upravo iz činjenice da su oni toga svesni, a da im je podstrekač Evropa,od početka.

 5. draganznas says:

  a,kad vidite te ustase jos one naj okorelije videte da su to sve srbi pokatoliceni,koji su izgubili sve svoje svu svest,i kad pljuju srbe pljuju sami sebe,svoje mame tate ,babe i dede,i tako dalje unazad. to su propali abortusi nasi i to je to.

  • Budi Bog s nama says:

   Da, realno kada pogledaš na hrvata ili lojalnog stanovnika hrvatske, to je u stvari samo zombirani srbin, tj srbin bez mozga koji sluša svog gazdu koji ga je zombirao tj. samog sotonu. Zapravo sasvim normalnom čoveku se daje zombi otrov da bi postao pravi pravcati i lojalni hrvat. Neka im se Bog smiluje i obrati ih.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *