УДАРНА ВЕСТ! ХАОС И ПАНИКА! Русија дошла у посед тајне израелске ракете

UDARNA VEST! HAOS I PANIKA! Rusija došla u posed tajne izraelske rakete

7 novembra 2019

Rusija je u Siriji došla u posed modernizovane izraelske rakete klase zemlja-vazduh, koja je bila lansirana iz raketnog sistema „Davidova praćka“, javljaju mediji.

Navodi se da je raketa bila lansirana 23. jula 2018. godine. Sirijske snage su krenule na lice mesta i pronašle praktično neoštećenu raketu. Ona je bila prebačena na rusko-sirijsku vojnu bazu, odakle je bila poslata u Moskvu na dalje istraživanje, piše „Jerusalim post“.Izraelska vojska je pre dve godine dobila sistem „Davidova praćka“, dok je 23. jula 2018. godine bio prvi put upotrebljen — sistem je aktiviran nakon lansiranja iz Sirije dve rakete „Točka“, piše „Mignjuz“.

Prema podacima portala, sistem PVO „Davidova praćka“ nije presreo sirijske rakete koje nisu doletele do Izraela — eksplodirale su na izraelskoj teritoriji. „Davidova praćka“ je lansirala dve rakete, od kojih se jedna sama uništila iznad Golana.

Navodi se da su rakete-presretači „Davidove praćke“ najskuplje na svetu i koristi ih izraelska vojska. Gde su tačno instalirani ovi sistemi — ostaje vojna tajna.

„Davidova praćka“ radi na udaljenosti do 400 kilometara i direktan je konkurent S-400, navodi portal.

KOMENTARI2 komentara

  1. M says:

    Daklen,sad Rusi mogu imati i verziju...praćka S-400!

  2. Evans says:

    Izmisljena vest! ne radi se novoj raketi nego o obicnom patriotu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *