УДАРНА ВЕСТ – ХАОС НА ПОМОЛУ: Канада Америци изручује директорку „Хуавеја“! ЧЕКА СЕ РЕКАЦИЈА КИНЕ

UDARNA VEST – HAOS NA POMOLU: Kanada Americi izručuje direktorku „Huaveja“! ČEKA SE REKACIJA KINE

2 marta 2019

Kanadski ministar pravosuđa zvanično je počeo proces izručenja SAD Meng Vandžou, finansijske direktorke kompanije „Huavej“.

Meng je 1. decembra uhapšena u Vankuveru na američki zahtev.

Mesec dana nakon što je američko pravosuđe objavilo dug popis tačaka optužnice protiv „Huaveja“ i finansijske direktorke, „zvaničnici kanadskog ministarstva pravosuđa izdali su sudski nalog čime zvanično počinje proces izručenja“, saopštila je kanadska vlada, piše „Si biz“.Američko ministarstvo pravosuđa optužuje „Huavej“ i njegovu finansijsku direktorku da su zaobišli američke sankcije Iranu, ali i da su preko dve podružnica ukrali industrijsku tajnu američke telekomunikacijske kompanije T-Mobajla.

Advokati koji zastupaju Mengovu izrazili su razočaranje i ocenili da su američke optužbe politički motivisane.

„Naša klijentkinja tvrdi da je nedužna i da je američki sudski proces i izručenje zloupotreba procesnog prava“, naveli su.

Kanadska vlada odbacila je kineski zahtev da Mengova bude oslobođena i tvrdi da nema uticaja na pravosuđe.

Meng Vandžou, ćerka osnivača „Huaveja“ Rena Džengfeja, uhapšena 1. decembra, puštena je uz kauciju sredinom decembra u Vankuveru, gde poseduje dve rezidencije.

Odnosi Kine i Kanade zahladneli su nakon njenog hapšenja i Kina je uhapsila dvoje kanadskih državljana, a trećeg osudila na smrtnu kaznu zbog krijumčarenja droge.

(Sputnjik)

KOMENTARI3 komentara

  1. Velika Metla says:

    Naplatiće njima kosooki to,i to mnogostruko! Neće znati odakle im puca po leđima! Kao i onoga nacistu američkog što je bombardovao kinesku ambasadu u Beogradu,kad su ga s čekićem stukli,i napravili mleveno meso od njega! To je JEDINI način kako se treba prema zapadnjacima,pogotovo amerikancima,odnositi! SVE ostalo je gubljenje vremena,i skroz prazno trabunjanje!

  2. A akoM says:

    USA ima pravo trgovati kako hoće i s kim hoće!I Huawei (Kina)ima isto pravo trgovati kako hoće i s kim hoće!I što sad USA hoće silom(montiranim sudskim procesom)to rješavati?!?Jesu li oni normalni?!?To je vrijeme prošlo!

  3. milorad2 says:

    ovo su koroporativni ratovi, leteće glave zbog ovoga sigurno, pogotovo kada se uzme u obzir OBILJE, veoma profesionalnih plaćenih ubica koji operišu po svetu.Mislim da će otac od ove kineskinje da se osveti ali onima koji su ovo i pokrenuli a ne nekom sitnom birokrati, jer će mu ćerku verovatno osuditi na dugogodišnju robiju a od njega tražiti mnogo para :)Bolje mu je da te pare potroši da overi one koji bi da ga upropaste :)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *