УДАРНА ВЕСТ: Хитан састанак и договор руског и египатског врха МАТИРАО ЗАПАД!

UDARNA VEST: Hitan sastanak i dogovor ruskog i egipatskog vrha MATIRAO ZAPAD!

29 maja 2017

Egipatski predsednik Abdel Fatah al Sisi primio je danas u Kairu ruske ministre spoljnih poslova i odbrane na razgovore koji su se odnosili na borbu protiv terorizma, kao i na bilateralnu saradnju, saopšteno je iz kabineta egipatskog predsednika.

Poseta šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova i ministra odbrane Sergeja Šojgua, planirana odavno, deo je redovnih konsultacija između dve savezničke zemlje.

Sisi i ruski ministri složili su se o značaju ujedinjenja međunarodnih napora u borbi protiv terorizma i nastavku saradnje u toj oblasti između dve zemlje, navodi se u saopštenju.

Oni su takođe razgovarali o situaciji u Siriji i u Libiji, dve zemlje razorene unutrašnjim sukobima gde je grupacija Islamska država posebno aktivna.

Egipat, koji se suočio s talasom ekstremističkih napada od svrgavanja islamističkog predsednika Mohameda Morsija 2013. godine, izvršio je napade na džihadističke kampove u susednoj Libiji, nekoliko sati posle novog napada na Kopte u Egiptu, za koji je odgovornost preuzela Islamska država.

Al Sisi je tokom razgovora naglasio želju Kaira da konsoliduje partnerstvo s Rusijom u oblasti ekonomije, trgovine i industrije, navodi se u saopštenju.

Moskva je prekinula sve letove za Egipat nakon bombaškog napada na ruski avion u kome je poginulo 224 ljudi u oktobru 2015. godine na poletanju iz letovališta Šarm el Šeika na Sinajskom poluostrvu.

Lavrov se takođe sastao s generalnim sekretarom Arapske lige Ahmedom Abdulom Geitom. Njih dvojica su naglasili potrebu da se ozbiljno radi na nalaženju političkih rešenja za krize i oružane sukobe u arapskom svetu, navodi se u saopštenju te organizacije.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Konan says:

    Gde je toma nikolic da im uruci orden zasluge 45 Stepeni tomovace , ostalo na polici jos par kom. Brze tomo prodje vreme, a ordenje osta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *