УДАРНА ВЕСТ! ИНДИЈА БОМБАРДОВАЛА ПАКИСТАН, уследио одговор

UDARNA VEST! INDIJA BOMBARDOVALA PAKISTAN, usledio odgovor

26 februara 2019

Dvanaest indijskih aviona bombardovalo je teroriste u delu Kašmira koji je pod pakistanskom kontrolom. U napadu je u potpunosti uništen kamp za obuku terorističke organizacije Džaiš el Muhamed. Pakistan je kao odgovor podigao vojne avione.

Kako pišu tamošnji mediji, ta akcija može se tumačiti kao odmazda za nedavni teroristički napad kada se bombaš-samoubica detonirao u državi Džamu i Kašmir i tom prilikom usmrtio 45 indijskih vojnika.Agencija ANI javila je da je vazdušni napad izveden oko 3 sata i 30 minuta ujutru po lokalnom vremenu i u njemu je učestvovalo 12 višenamenski aviona „Miraž 2000“. Takođe se navodi da su avioni na kamp bacili nekoliko bombi, od kojih je svaka teška po jednu tonu.

Ranije je portparol pakistanskih oružanih snaga, general-major Asif Gafur saopštio da su avioni indijskog vazduhoplovstva prekršili „liniju kontrole“ u Kašmiru, ali su se „nakon odgovora iz Pakistana“ vratili. Kako navodi RT, Pakistan je nakon napada iz Indije podigao svoju borbenu avijaciju.

Vlasti Pakistana su navele da su indijski avioni tom prilikom izbacili municiju. General Gafur je na svom nalogu na Tviteru objavio i fotografije izbačene municije.

Ministarstvo odbrane Indije za sada nije davalo nikakve zvanične izjave o incidentu.

U državi Džamu i Kašmir aktivni su separatisti koji se zalažu za nezavisnost ili priključenje Pakistanu.

U oblasti Kašmiru nema zvanične granice između Indije i Pakistana — vojske dveju država deli linija kontrole. Nju Delhi okrivljuje pakistanske vlasti za podršku naoružanim separatistima, a Islamabad poriče te optužbe, navodeći da se narod Kašmira samostalno bori za svoja prava.

KOMENTARI6 komentara

 1. joca nn says:

  Tako to radi ozbiljna država, ne zarezuju što ovi imaju NUKE! Nisu oni Srbi pa da spremaju posluženje za teroriste...

  • opet ja says:

   Tako je. samo odlučno i bez milosti. Tako se brane država i narod, a ne kukanjem i moljenjem "prijatelja iz međunarodne zajednice"...

  • Zoran says:

   "Među prvih pet zemalja koje dele mišljenje građana Srbije o Rusiji su žitelji Kazahtstana, Rusije, Indije i Vijetnama. Ove dve poslednje, međutim, među zemljama su koje imaju najpozitivnije mišljenje i o SAD." ________Znaci Indijci vole i Ameriku.

 2. Roy says:

  Pakistanska avijacija je gora od makedonske. Ne mogu se oni suprotstaviti Indiji koja ima 300 komada SU-30, plus MiG-ove 29 i Miraze. O helikopterima da ne govorimo, mornarica 10:1 za Indiju.

 3. rajko says:

  Dobro, malo su se podžaveljali, pa će se i pomiriti. Ali šabana nama više niko ne može vratiti.

  • Gardista says:

   Pa ko ce sad da nam peva, nema niko...pa da znao sam...jedan jedini ne ponovljivi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *