УДАРНА ВЕСТ: Интерпол одбацио захтев Србије

UDARNA VEST: Interpol odbacio zahtev Srbije

19 novembra 2018

U utorak se definitivno raspravlja o zahtevu Prištine za članstvo, a nakon toga će uslediti glasanje, i to u dva kruga.

Predsedavajući Interpola odbacio je zahtev Srbije i pet zemalja-članica da Generalna skupština glasa o skidanju sa dnevnog reda izjašnjavanje o članstvu takozvanog Kosova u ovoj instituciji, saznaje Sputnjik od diplomatskih izvora u Dubaiju, gde se održava zasedanje.Tako je predsedavajući na početku sednice odbio da uvrsti u dnevni red zahtev koji su uz Srbiju podržali i Kina, Španija, Kipar, Argentina i Surinam.

Zbog takve odluke vrha Generalne skupštine, članice neće imati priliku da se izjasne o stavljanju zahteva takozvanog Kosova na dnevni red, pošto se isključivo glasalo o dnevnom redu u celini, onako kako ga je predložio Izvršni komitet.

O tački koja se odnosi na odlučivanje o kosovskom članstvu prethodno se glasalo samo na sednici Izvršnog komiteta, i tu je bio odnos 7:6 za stavljanje na dnevni red.

U utorak se, dakle, definitivno raspravlja o zahtevu Prištine, a nakon toga će uslediti glasanje, i to u dva kruga. Potrebnaje dvotrećinska većina da Kosovo prođe, a za to će imati dve prilike.

Naime, ako ne uspe iz prve, onda će imati još jedno glasanje, a ako ni tada ne bude imalo potrebnu većinu, onda se predlog odbacuje.

(Sputnjik)

KOMENTARI2 komentara

  1. ARTILJERAC says:

    To je sve zasluga dramosera koji ide na predstave gde su mesta numerisana a da prethodno nije shvatio da predstavu neće gledati....

  2. milorad says:

    mislim da će kosovo a POP.ŠI na tom glasanje, sem ako ne našteluju glasove tj. SLAŽU.Staljin je lepo rekao:"ne odlučuju izbore oni koji glasaju nego oni koji broje glasove":) Tu se mislim krije prevara koja se sprema, i to će biti veliki skandal koji će možda razbiti tu organizaciju na radost mafija svuda u svetu i normalno i na kosovu.Prosto je neverovatno da DEKLARISNI KRIMINALCI sa kosova ulaze u interpol,sama ta situacija je tragikomična:)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *