УДАРНА ВЕСТ – ИТАЛИЈА УСТАЈЕ ПРОТИВ ЦЕЛОГ ЗАПАДА: Мртве бебе у Кувајту, Гадафијева „вијагра“ за војску, Асадов гас и сада Мадуро који “отима децу”! ДОСТА ЈЕ БИЛО ЛАЖИ!

УДАРНА ВЕСТ – ИТАЛИЈА УСТАЈЕ ПРОТИВ ЦЕЛОГ ЗАПАДА: Мртве бебе у Кувајту, Гадафијева „вијагра“ за војску, Асадов гас и сада Мадуро који “отима децу”! ДОСТА ЈЕ БИЛО ЛАЖИ!

3 фебруара 2019

Сви се сећају лажи о томе како су ирачки војници убијали бебе у инкубаторима у Кувајту, како је Гадафи делио „вијагру“ војницима да силују демоностранте и извештај о десетак тешких напада на сиријске цивиле сарином, хлором и другим бојним отровима које је наводно учинила војска Башара Ал Асада. Сада је на реду Николас Мадуро.

Деца заробљена од стране “тиранина Мадура” је последња у низу лажних вести мејнстрим медија с циљем дискредитовања Николаса Мадура и његове владе. Тако се могућност оружане интервенције у Венецуели чини “прихватљивијом”, јер ће вратити народу људска права која су им погажена.У критично време у којој се удар опозиције путем илегалног самопроглашења Хуана Гаијдоа за привременог председника Венецуеле мора привести крају, вести о деци ухваћеној од стране снага сигурности Каракаса су врло погодне. Заправо, одмах су се прошириле светом. Изгледа да ниједан новинар није следио здрав разум и проверио изворе.

Важно је да “чудовиште Мадуро” буде на насловници, да се опише као “нови Хитлер”, који ће бити свргнут, без обзира на цену.

Мрачна оптужница против Мадура није потврђена ниоткуда. Ове врло озбиљне оптужбе су покренуте на темељу погрешних реконструкција које су међународним медијима дали његови противници.

Из исте венецуеланске опозиције поричу ове вести. Новинарка Патриција Полео, која је дуго живела у Мајамију, објашњава како је вест о отмици деце објавио опозициони заступник, али не постоји ниједна мајка ни отац који траже своју децу.

“Нико није пријавио хапшења или отмице“, каже Патриција Полео.

Упркос томе, Мариа Корина Мачадо, припадница најтврђег профашистичког крила опозиције, не пропушта прилику да нападне владу, тврдећи да су деца од само 12 година у притвору и да су отета из њихових домова.

Можда за кратку успомену, али се не сећамо речи осуде или огорчених чланака када је у априлу 2017. венецуеланска јавна телевизија нападнута тешким оружјем, а уз њу је био вртић за децу запослених, уз озбиљан ризик за њихову сигурност.

“У згради коју су заузели венецуелански терористи и фашисти постоји дечји вртић у којем родитељи националне телевизије могу оставити своју децу. Велико достигнуће Боливарске револуције и социјалних права јадно је изгубљено”, пише италијански портал Antidiplomatico.

Лажне вести. То је једина дефиниција за ове оптужбе. Међутим, у време пост-истине истинитост вести није ни важна, него слање поруке. У овом случају, тиранин Мадуро мора бити оборен, чак и уз спољашњу интервенцију у Венецуели.

Алфред де Заyас, посебни изасланик УН у Венецуели, отворено говори о кампањи која подсећа на кампању из 2003. године о фантомском оружју за масовно уништење у Ираку, након које је уследила америчка инвазија на блискоисточну земљу.

Новинар Марио Силва путем Твитера подсећа да је опозиција у својим покушајима државног удара користила децу као топовско месо за злогласне ‘гуаримбасе’, насилне протесте због којих Венецуела крвари од 2014.

Новинарка Лаила Тајелдина, која је поновила да је реч о лажним вестима, подсећа да Венецуела није Израел нити Сједињене Државе у којима су деца стварно затворена, и то без икакве кривице.

Искориштавање деце служи увек као оправдање за следећи рат. Овога пута за победу америчког империјализма против Венецуеле. Свим средствима и кориштењем чак и најгорих средстава пропаганде.

(logicno. com/ L’Antidiplomatico)

KOMENTARI5 коментара

 1. Vladimir Monomah says:

  Onog časa kad anglonacisti uzmu najveće svjetsko(potvrđeno) naftonosno polje na ovom šaru ispred obala Venecuele, nastaviće sa štampanjem dolara a time i vladanjem(s pozicija sile i fašizma) planetom a sve sto su Rusija,Kina i šačica drugih drzava radile pašće u vodu. Ne znam da li je Kremlj ove činjenice svjestan ali ako padne slobodarska Venecuela ostatku svijeta nema providna dana! Da upravo tako, jer sudbina slobodarskog svjeta ne resava se u Siriji,Libiji,Ukrajini ili Kosovu već u Venecueli. Anglonacistima ova nafta je očajnički potrebna ne samo zbog profita vec zbog nastavljanja preuređivanja planete po svom(čitaj naci) planu,jer su im gore navedene drzave poremetile tajming a time i planove(svoj skromni doprinos oduzimanju vremena zlobcima dala je i moja otadzbina-avaj-po koju cijenu) I spremni su na sve dakle i da bace nuklearnu (ako procijene da gube bitku). Iza Madura treba sabrati,veliki front onih kojima je međunarodno pravo i sloboda jos uvjek orijentir , Nisam optimista da li Rusija i Kina imaju kapaciteta za to jer Venecuela je geografski daleko i prostorno ogromna! Ostaje nada a njima neka je Gospod u pomoći, ako zlobci uzmu vlast tamo zivot kakav poznajemo raspace se!

  • Miraš says:

   Zlobci, ma koliko da prete, ne smeju da zarate u Venecueli jer izgubiće dragoceno vreme. Zato idu tako prosto prostački da odrede svog v.d. predsednika Venecuele i još traže da se ponove predsednički izbori, a tada bi njihovu lutku Huana gologuzana sasvim ustoličili. Odbrana Venecuele ide na tom nivou iznutra - da lutak Gvajdo bude eliminisan i iz nacionalnog parlamenta Venecuele na vanrednim parlamentarnim izborima, a naravno da ne bude ni predsednik Venecuele. Kad to Venecuela postigne, onda biće rizično da li će tada u očaju SAD zaratiti protiv Venecuele. Kako će da se odbrani Venecuela, moraće joj dati na raspolaganje neko najsavremenije naoružanje.

 2. Miraš says:

  Austrija i Grčka su se izjasnile da neće priznati Huana Gvajdo (gologuzana) za v.d. predsednika Venecuele.

 3. Velika Metla says:

  Ви,господо жабари,имате америчку војну базу Авиано на својој територији! С тога сте окупирани као и свако онај на чијој земљи има нека непозвана страна земља војну базу! А и чланица сте наци-нато пљачкашке хорде! Према томе.........,мала је вајда од вашег бусања у груди!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u