УДАРНА ВЕСТ – ИТАЛИЈА УСТАЈЕ ПРОТИВ ЦЕЛОГ ЗАПАДА: Мртве бебе у Кувајту, Гадафијева „вијагра“ за војску, Асадов гас и сада Мадуро који “отима децу”! ДОСТА ЈЕ БИЛО ЛАЖИ!

UDARNA VEST – ITALIJA USTAJE PROTIV CELOG ZAPADA: Mrtve bebe u Kuvajtu, Gadafijeva „vijagra“ za vojsku, Asadov gas i sada Maduro koji “otima decu”! DOSTA JE BILO LAŽI!

3 februara 2019

Svi se sećaju laži o tome kako su irački vojnici ubijali bebe u inkubatorima u Kuvajtu, kako je Gadafi delio „vijagru“ vojnicima da siluju demonostrante i izveštaj o desetak teških napada na sirijske civile sarinom, hlorom i drugim bojnim otrovima koje je navodno učinila vojska Bašara Al Asada. Sada je na redu Nikolas Maduro.

Deca zarobljena od strane “tiranina Madura” je poslednja u nizu lažnih vesti mejnstrim medija s ciljem diskreditovanja Nikolasa Madura i njegove vlade. Tako se mogućnost oružane intervencije u Venecueli čini “prihvatljivijom”, jer će vratiti narodu ljudska prava koja su im pogažena.U kritično vreme u kojoj se udar opozicije putem ilegalnog samoproglašenja Huana Gaijdoa za privremenog predsednika Venecuele mora privesti kraju, vesti o deci uhvaćenoj od strane snaga sigurnosti Karakasa su vrlo pogodne. Zapravo, odmah su se proširile svetom. Izgleda da nijedan novinar nije sledio zdrav razum i proverio izvore.

Važno je da “čudovište Maduro” bude na naslovnici, da se opiše kao “novi Hitler”, koji će biti svrgnut, bez obzira na cenu.

Mračna optužnica protiv Madura nije potvrđena niotkuda. Ove vrlo ozbiljne optužbe su pokrenute na temelju pogrešnih rekonstrukcija koje su međunarodnim medijima dali njegovi protivnici.

Iz iste venecuelanske opozicije poriču ove vesti. Novinarka Patricija Poleo, koja je dugo živela u Majamiju, objašnjava kako je vest o otmici dece objavio opozicioni zastupnik, ali ne postoji nijedna majka ni otac koji traže svoju decu.

“Niko nije prijavio hapšenja ili otmice“, kaže Patricija Poleo.

Uprkos tome, Maria Korina Mačado, pripadnica najtvrđeg profašističkog krila opozicije, ne propušta priliku da napadne vladu, tvrdeći da su deca od samo 12 godina u pritvoru i da su oteta iz njihovih domova.

Možda za kratku uspomenu, ali se ne sećamo reči osude ili ogorčenih članaka kada je u aprilu 2017. venecuelanska javna televizija napadnuta teškim oružjem, a uz nju je bio vrtić za decu zaposlenih, uz ozbiljan rizik za njihovu sigurnost.

“U zgradi koju su zauzeli venecuelanski teroristi i fašisti postoji dečji vrtić u kojem roditelji nacionalne televizije mogu ostaviti svoju decu. Veliko dostignuće Bolivarske revolucije i socijalnih prava jadno je izgubljeno”, piše italijanski portal Antidiplomatico.

Lažne vesti. To je jedina definicija za ove optužbe. Međutim, u vreme post-istine istinitost vesti nije ni važna, nego slanje poruke. U ovom slučaju, tiranin Maduro mora biti oboren, čak i uz spoljašnju intervenciju u Venecueli.

Alfred de Zayas, posebni izaslanik UN u Venecueli, otvoreno govori o kampanji koja podseća na kampanju iz 2003. godine o fantomskom oružju za masovno uništenje u Iraku, nakon koje je usledila američka invazija na bliskoistočnu zemlju.

Novinar Mario Silva putem Tvitera podseća da je opozicija u svojim pokušajima državnog udara koristila decu kao topovsko meso za zloglasne ‘guarimbase’, nasilne proteste zbog kojih Venecuela krvari od 2014.

Novinarka Laila Tajeldina, koja je ponovila da je reč o lažnim vestima, podseća da Venecuela nije Izrael niti Sjedinjene Države u kojima su deca stvarno zatvorena, i to bez ikakve krivice.

Iskorištavanje dece služi uvek kao opravdanje za sledeći rat. Ovoga puta za pobedu američkog imperijalizma protiv Venecuele. Svim sredstvima i korištenjem čak i najgorih sredstava propagande.

(logicno. com/ L’Antidiplomatico)

KOMENTARI5 komentara

 1. Vladimir Monomah says:

  Onog časa kad anglonacisti uzmu najveće svjetsko(potvrđeno) naftonosno polje na ovom šaru ispred obala Venecuele, nastaviće sa štampanjem dolara a time i vladanjem(s pozicija sile i fašizma) planetom a sve sto su Rusija,Kina i šačica drugih drzava radile pašće u vodu. Ne znam da li je Kremlj ove činjenice svjestan ali ako padne slobodarska Venecuela ostatku svijeta nema providna dana! Da upravo tako, jer sudbina slobodarskog svjeta ne resava se u Siriji,Libiji,Ukrajini ili Kosovu već u Venecueli. Anglonacistima ova nafta je očajnički potrebna ne samo zbog profita vec zbog nastavljanja preuređivanja planete po svom(čitaj naci) planu,jer su im gore navedene drzave poremetile tajming a time i planove(svoj skromni doprinos oduzimanju vremena zlobcima dala je i moja otadzbina-avaj-po koju cijenu) I spremni su na sve dakle i da bace nuklearnu (ako procijene da gube bitku). Iza Madura treba sabrati,veliki front onih kojima je međunarodno pravo i sloboda jos uvjek orijentir , Nisam optimista da li Rusija i Kina imaju kapaciteta za to jer Venecuela je geografski daleko i prostorno ogromna! Ostaje nada a njima neka je Gospod u pomoći, ako zlobci uzmu vlast tamo zivot kakav poznajemo raspace se!

  • Miraš says:

   Zlobci, ma koliko da prete, ne smeju da zarate u Venecueli jer izgubiće dragoceno vreme. Zato idu tako prosto prostački da odrede svog v.d. predsednika Venecuele i još traže da se ponove predsednički izbori, a tada bi njihovu lutku Huana gologuzana sasvim ustoličili. Odbrana Venecuele ide na tom nivou iznutra - da lutak Gvajdo bude eliminisan i iz nacionalnog parlamenta Venecuele na vanrednim parlamentarnim izborima, a naravno da ne bude ni predsednik Venecuele. Kad to Venecuela postigne, onda biće rizično da li će tada u očaju SAD zaratiti protiv Venecuele. Kako će da se odbrani Venecuela, moraće joj dati na raspolaganje neko najsavremenije naoružanje.

 2. Dragan says:

  VIVA ITALIA

 3. Miraš says:

  Austrija i Grčka su se izjasnile da neće priznati Huana Gvajdo (gologuzana) za v.d. predsednika Venecuele.

 4. Velika Metla says:

  Vi,gospodo žabari,imate američku vojnu bazu Aviano na svojoj teritoriji! S toga ste okupirani kao i svako onaj na čijoj zemlji ima neka nepozvana strana zemlja vojnu bazu! A i članica ste naci-nato pljačkaške horde! Prema tome.........,mala je vajda od vašeg busanja u grudi!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *