УДАРНА ВЕСТ: Једна држава повукла признање тзв. Косова

UDARNA VEST: Jedna država povukla priznanje tzv. Kosova

31 oktobra 2017

Vicepremijer i šef srpske diplomatije Ivica Dačić rekao je da je Surinam povukao odluku o priznanju nezavisnosti Kosova.

On je istakao da je dobio obaveštenje o tome od Ministarstva spoljnih poslova te države “posle dugotrajnog rada i mnogih razgovora“.

“Nota o povlačenju odluke i priznanju nezavisnosti Kosova je stigla 30. oktobra. Ova odluka pokazuje da se mora istrajavati, razgovarati sa svima, ako mislimo da Kosovo bude nacionalni interes“, rekao je Dačić.

On je istakao i da je do avgusta 2012. godine više od 80 zemalja priznalo “države Kosovo“, a za vreme njegovog mandata “samo pet“.

“Ovo pokazuje da nije sve gotovo, kao što neko govori. Nisam siguran da će u Prištini objaviti ovu vest. Ovo je veoma važan događaj koji zavređuje posebnu oažnju, a ne da se o tome priča na nekim drugim događajima“, navodi Dačić.

Prema njegovim rečima, ova odluka nije presedan, dešavalo se i ranije, ali ne često.

“U slučaju Kosova to je bilo sa Sao Tome i Principe, posle smene vlasti. Nismo ovo uradili parama – para nema, nismo pritiscima – nemamo čime da pritiskamo, ali moramo da istrajemo. Žao mi je što priznali Kosovo mnogi koji su nam bili prijatelji za vreme Josipa Broza Tita, ali smo se mi više bavili neprijateljima“, istakao je Dačić.

KOMENTARI2 komentara

  1. Ma sta mi naprica! says:

    Povlacenje priznanja(inace vrlo jake i bitne zemlje za ceo svet!!) nije tvoja niti bilo koga iz vlasti zasluga.Svi zdravomisleci ljudi znaju da su se okolnosti u svetu izmenile i da ce se i dalje nezaustivo menjati,svidelo se to nekome ili ne.Vi poltroni i sluge neprijatelja(svi od 2000.godine) nemate smelosti niti kako bi narod rekao m..a za takve poteze i drzavnicke odluke.Vi nikada niste radili za interese SRPSKOG naroda i SRPSKE drzave.Vama titoistima i jugonostalgicarima treba da se STROGO zabrani ucesce u vlasi.Trebalo bi da vam se konfiskuje sva imovina(onako kako su to radili vasi predhodnici i mentori od 44'/45' pa do dana danasnjeg) i da odgovarate pred narodom zbog veleizdaje i pljacke sopstvenog naroda i drzave.Kaze:"Nisam siguran da ce u Pristini objaviti ovu vest".Znaci li to ivice da ova vest nije tacna!??Jer iz dosadasnjeg iskustva siptari saznaju sve vaznije vesti pre SRBA.Od tebe ivice dacicu(kao uostalom i ostalih,nabrajajte sami) narodu se povraca!!

  2. Zaharije Serak says:

    Pa ti nisi bio "prijatelj " Josipa Broza,pa zasto trazis nemoguce.U bilo kojoj normalnoj Drzavi politicar koji je izgubio dio Drzave,a jos uvijek je tu negdje okolo.Sada se pozivati na Josipa,je vise nego bezobrazno,ali sta ocekivati od politicara koji po svaku cijenu zeli da bude to negdje okolo.Zasto napadati i pozivati se na Srbe.Onaj koji zna kako su se stvari odvijale,ne moze biti prevaren gos.Dacicu. E

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *