УДАРНА ВЕСТ! КИМОВЕ ТРУПЕ СТИЖУ У УКРАЈИНУ

UDARNA VEST! KIMOVE TRUPE STIŽU U UKRAJINU

27 juna 2024

Severna Koreja će poslati vojne inženjerske snage u Donjecku oblast već u julu 2024. godine, tvrdi južnokorejska TV mreža TV Čosun.

Prema izveštaju TV Čosun-a od 21. juna, pozivajući se na južnokorejskog vladinog zvaničnika, Južna Koreja očekuje da će Severna Koreja rasporediti veliki broj inženjerskih snaga u Donjecku oblast kako bi pomogla u obnovi infrastrukture u Donjecku.Izveštaj navodi da severnokorejska vojska ima 10 inženjerskih brigada, a TV Čosun procenjuje da bi raspoređivanje tri ili četiri ovih brigada u delove Ukrajine pod kontrolom Rusije moglo doneti Severnoj Koreji do 115 miliona američkih dolara godišnje.

Institut za proučavanje rata (ISW) ukazuje da Rusija stvara koaliciju prijateljskih država sa istorijski bliskim vezama sa Sovjetskim Savezom, kao što su Severna Koreja i Vijetnam, kako bi podržala osnovu alternativnog svetskog poretka.

Iako ISW nije zabeležio nikakve izveštaje koji sugerišu da severnokorejski vojni personal namerava da se angažuje u borbenim operacijama u Ukrajini, primećeno je da bi severnokorejska inženjerska podrška mogla omogućiti ruskim borbenim snagama da se fokusiraju na operacije na prvoj liniji i pomogne u proširenju vojne infrastrukture i odbrambenih utvrđenja u okupiranim delovima Ukrajine.

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je da sporazum između Rusije i Severne Koreje pokazuje rastuću koherentnost između autoritarnih država i naglasio važnost da demokratije govore jednim glasom.

Bajdenova administracija je izjavila da Putinov sastanak sa Kim Džong Unom pokazuje želju Moskve da izgradi koaliciju sa Severnom Korejom, Iranom, Sirijom i, donekle, Kinom. Sporazum koji su potpisali Putin i severnokorejski lider Kim Džong Un 19. juna obavezuje obe strane da pruže neposrednu vojnu pomoć jedna drugoj u slučaju oružane agresije na jednu od njih.

KOMENTARI8 komentara

 1. Velika Metla says:

  Satanista StoKaBerg je lajnuo sledeće "i naglasio važnost da demokratije govore jednim glasom." SAMO u diktaturama se čuje jedan glas, a da su američki satanisti diktatori, pljačkaši, lupeži, lažovi, ubice, teroristi....., je jasno svakome ko travu ne pase.

 2. milorad5 says:

  da u pravu si samo u diktaturama se čuje jedan glas...korejske inženjerijske brigade će verovatno raditi u pozadini neophodne poslove i to će osloboditi RUSKU inženjeriju za front,..ne verujem da će rusi pustiti korejce ni blizu borbene linije,a nije ni potrebno i samo bi napravilo probleme tamo gde problema NE SME DA BUDE,jer se skupo plaćaju..ako je ovo uopšte tačna vest jer to prde ovi iz j.koreje,a oni su već par puta ceo CK s.koreje zajedno sa gneralštabom "streljali PvO topovima" po "naredjenju kima":)... koliko je njima verovati,zaista je potreban oprez na sve što oni izjave zvanično ili poluzvanično itd.itd..mnogo bre svi oni iz NATO pakta lažu a sad su ga baš do kraja usral. ne verujem im nijedno slovo a kamoli celu rečenicu...

 3. Zeka says:

  Naravno. Komunisti su prirodni saveznici u svakoj borbi protiv nacizma.

 4. Čitalac says:

  Kako stvari stoje ceo će svet iz ovih ili onih razloga slati nekakve njegove trupe u Ukrajinu. Naćiće se opravdanja za takovo nešto.

 5. Protokoli hrvackih ludaka says:

  EU će biti podeljena na okupacione zone pod Rusijom, S.Korejom, Kinom i Srbijom. Ovi tupavci misle da Rusiji niko neće imati interes asistirati u ratu, haha.

  • Pravda says:

   A, di ce ondak ustasine?

   • Protokoli hrvackih ludaka says:

    Pod srpsku okupacionu zonu 😁 😉

   • RASPUCHIN says:

    Tek će onda i zauvjek u "lijepu svoju" a majčinu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *