УДАРНА ВЕСТ! КИНА УВЕЛА САНКЦИЈЕ АМЕРИЦИ

UDARNA VEST! KINA UVELA SANKCIJE AMERICI

2 decembra 2019

Kina je suspendovala razmatranje zahteva Sjedinjenih Američkih Država za posetu ratnih brodova i aviona Hongkongu, izjavila je portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova Hua Čunjing.

Peking je, takođe, uveo sankcije za nekoliko nevladinih američkih organizacija, uključujući „Hjumans rajt voč“ (Human Rights Watch), NDI i „Fridom haus“ (Freedom House).Ove mere predstavljaju odgovor na zakon o Hongkongu koji je usvojio Vašington.

„Kada će se ovo završiti zavisi od daljih koraka Sjedinjenih Američkih Država“, naglasila je portparolka.

Ranije je američki predsednik Donald Tramp potpisao dva zakona o Hongkongu — o zaštiti ljudskih prava i demokratije, kao i o zabrani isporučivanja policijske opreme u Hongkong.

Ovim dokumentima se menja zakon o politici Sjedinjenih Američkih Država o Hongkongu iz 1992. godine i predlaže godišnje revidiranje trgovinskih odnosa sa ovim regionom u zavisnosti od stepena njegove autonomije.

Od početka juna u Hongkongu se održavaju masovni protesti izazvani razmatranjem nacrta zakona o izručenju. Na kraju su vlasti učinile ustupke i početkom oktobra ovaj dokument je povučen.

Bez obzira na to, neredi nisu prestali, postali su malobrojniji, ali nasilniji. Za samo šest meseci u Hongkongu je održano više od 900 demonstracija i marševa, a privedeno je gotovo šest hiljada ljudi.

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Samo tako, a i malo jace.

  2. M says:

    Pa,to je u redu s Kineske strane!

  3. Gagi says:

    Dva losa ubise Milosa. Neminovne su sankcije Americi i jos nekima.Za to je potreban dogovor mnogih zemalja na svetu, problem je u tome sto su ameri instalirali svoju infrastrukturu u mnogim drzavama i te svoje placenike izdrzavaju svojom laznom monetom koja nema pokrice. Da bi nas zamlatili i hipnotisali, izmisljaju svakakve nove drustvene procese koji su u funkciji savremenog ropstva. Kinezi su to odavno procitali, kusali su oni neslanu zapadnu corbu Marxa i Lenjina. Osvescen narod danas javno strelja neprijatelje i prodane duse svog naroda. Svaka im cast.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *