УДАРНА ВЕСТ! КИНЕСКИ ДРОН ОБОРЕН НАД ЛИБИЈОМ

UDARNA VEST! KINESKI DRON OBOREN NAD LIBIJOM

3 avgusta 2019

Snage Vlade nacionalnog jedinstva saopštile su da je u oblasti libijskog grada Misrate uništena bespilotna letelica Nacionalne libijske armije pod vođstvom Halife Haftara, saopštila je komanda operacije „Vulkan gneva“ koju predvodi Vlada nacionalnog jedinstva.

„Naše snage na južnom frontu, koje pripadaju jedinicama centralne vojne oblasti, jutros su uspešno oborile borbenu bespilotnu letelicu s raketama „Ving lung“, koje su isporučene Haftaru iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. On je pokušao da napadne ciljeve u oblasti grada Misrata“, navedeno je u saopštenju.Oružane formacije lojalne Vladi nacionalnog jedinstva u Tripoliju objavile su nakon toga početak operacije „Vulkan gneva“. U Tripoliju je u borbama, prema zvaničnim podacima, poginulo više od hiljadu ljudi, dok je više od pet i po hiljada ljudi ranjeno.

Posle svrgavanja i ubistva libijskog lidera Muamera el Gadafija 2011. godine, Libija je praktično prestala da funkcioniše kao jedinstvena država. Sada u toj zemlji caruje dvovlašće.

Na istoku zaseda parlament koji je izabrao narod, a na zapadu, u prestonici Tripoliju, upravlja Vlada nacionalnog jedinstva, koja je formirana uz podršku Ujedinjenih nacija i Evropske unije. Na čelu te vlade je Fajaz Saradž. Vlasti istočnog dela zemlje deluju nezavisno od Tripolija i sarađuju s Libijskom nacionalnom armijom.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *