УДАРНА ВЕСТ – Колона КФОР-ових возила ушла на север Косова! ШТА СЕ ТО СПРЕМА?

UDARNA VEST – Kolona KFOR-ovih vozila ušla na sever Kosova! ŠTA SE TO SPREMA?

13 decembra 2018

Više od 45 vozila Kfora ušlo je na sever Kosova i Metohije, nešto pre 10 časova. Kreću se u koloni i, prema informacijama sa terena, idu u pravcu Leposavića.

Pored borbenih vozila, pripadnici Kfora nose i opremu za blokade i pravljenje barijera, poput građevinskih mašina, bagera, kolutova žica, prenosi RTS.Pokreti Kfora na severu dolaze u trenutku već podignutih tenzija nakon poteza koje Priština povlači mimo EU, a posebno uoči namere da sutra donese odluku o formiranju kosovske vojske, uz otvorenu podršku zapadnih centara političke i vojne moći.

Komandant združenih snaga NATO u Napulju, admiral Džejms Fogo, juče je rekao da je formiranje vojske nešto o čemu „suvereno odlučuje“Priština.

U tom kontekstu, prisustvo Kfora na severu, posebno sastav i oprema vozila, ukazuje na strahovanje od moguće reakcije Srbije.

KOMENTARI7 komentara

 1. deda mraz says:

  to znaci okupacija severa a siptari sutra proglasavaju svoju vojsku i zavrsena prica i onda cej postepeno da osvajaju sever.Ovaj nas predsenik sto ne postuje ustav svoje zemlje morace kad tad odgovarati za izdaju i on i svi oni majmuni sto sede u skupstini.

 2. deda mraz says:

  Gde su sad komunisticke jajare vucic,seselj,draskovic,dacic,ceda jovanovic jer se zvanicno zaokruzuje otimanje dela zemlje i nigde nikoga i vidi se iz aviona da su prodali Kosovo niko bre ne sme da zucne.Strasno ali nadam se da cej kad tad Srbi doci na vlast u Srbiji i ovaj sljam osuditi za veleizdaju zemlje.

  • trikornjanin says:

   nisu oni komunisticke jajare, nemoj da vredjas komuniste

 3. Stop says:

  Ciljje zauzimanje Gazivoda !! A ovo ostalo je samo parada ...

 4. Paor says:

  Onog trenutka kada su prekršili Rezoluciju 1255 i Ustav Srbije kao i tzv kosova Kfor je izgubio legitimitet un i postao paravojna formacija sa šiptarcima. Jer suprotno svom zadatku da razoružava i miri on naoružana i progoni.

  • BorisLav says:

   Kfor i Nato su sotonska vojska koja sluzi sotoni za uspostavljanje Novog Svetskog Poretka i trona u Jerusalimu na kojem ce biti sotona.

 5. Aleks says:

  Pa zauzece sever pripremit teren da preuzme kosovska vojska ....neko vreme če delovati zajedno i onda če se pomalo maknit. Srbija nesme da napadne Kfor a posle če biti več kasno a uvek če biti koji Kforovc prisutan ako krene srbska vojska da se opravda Nato napad branili Kfor. I ode sever. Pa onda kreču neredi na jugu srbije manjinska prava albanski jezik itd tako se veslaju magarci...odvajanje juga ...dokle više

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *