УДАРНА ВЕСТ! Лукашенко наредио војсци да прати НАТО и да смири нереде у Минску

UDARNA VEST! Lukašenko naredio vojsci da prati NATO i da smiri nerede u Minsku

19 avgusta 2020

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko naložio je Ministarstvu odbrane da prati kretanje trupa NATO-a u Poljskoj i Litvaniji i da se ne „stidi“ da pošalje svoje jedinice u njihovom smeru.

„Ministarstvo odbrane treba da obrati posebnu pažnju na kretanje snaga NATO-a na teritoriji Poljske i Litvanije. Treba da pratimo kuda se kreću i šta smeraju. Međutim, u ovom trenutku vidimo njihove planove. To nas posebno ne zabrinjava, ali neke činjenice, posebno u smeru Grodna, nas teraju na razmišljanje“, rekao je Lukašenko.On je izjavio da „obavezno treba preduzeti mere i ne stideti se izvoditi našu vojsku, tehniku u pravcu njihovog kretanja“.

„Moramo kontrolisati to pitanje. Posebno u Grodnu (zapadna Belorusija). Jer postoji veća želja da se tamo destabilizuje situacija, nego u Minsku“, dodao je beloruski predsednik.

„Zveckati gusenicama na granici sa Belorusijom, održavati vojne vežbe je kontraproduktivno. Oni to treba da znaju i da odgovaraju, ako se nešto desi“, rekao je Lukašenko.

Ruski predsednik je naložio Pograničnom komitetu da pojačaju zaštitu granice, kako u zemlju ne bi ušli „militanti i oružje“, kao i sredstva za finansiranje protesta.

Što se tiče samih demonstranata, on je naredio MUP da okonča nerede, posebno u Minsku.

„U Minsku više ne sme biti nikakvih nereda. Ljudi su umorni i žele mir“, zaključio je Lukašenko.

KOMENTARI5 komentara

 1. Gagi says:

  Nije potrebno angazovati MUP da sredi te proteste, potrebno je okupiti patriotski raspolozen narod i podeliti im malo deblje motke. Onda je to unutrasnja stvar, narod je sam branio svoju decu i imovinu od neke razularene bande i podivljalih narkomana.

 2. Pavle says:

  Brate BAĆKO, samo mirno i seci u korenu gamad !

 3. mialnm says:

  Recimo otvoreno! Postala je mantra koja se stalno ponavlja, u Bjelorusiji, Rusiji i Kini se narušavaju ljudska prava i zato mi na zapadu moramo pomoći opoziciju pa i oružjem. Po količini medijskog "rušenja ljudskijeh prava" čudo jedno da uopšte više je neko i živ u tim zemljama! Prestalo se je pisati o Parizu i Washingtonu tema br. 1 Minsk! Dokle će biti na prvom mjestu? Dotle dok se ne pohapse plačeničke bitange koje misle da će takvim načinom plačene od strane zapada postići nešto! Pitajte Vuka i jednog i drugog kako su prošli i imate naravoučenije :)

 4. Zorana says:

  Sad moras kad si 3as_ao. Sad navijam za tebe iako nisi zasluzio.

 5. Rasputin says:

  Lukašenko je divna meka duša, trebalo je da iznajmi Kim Džong Un-a da ovaj te plaćenika postrelja protiv avionskim topom jer tako bukvalno nestaju posmrtni ostatci i nema leševa, on je to apsolvirao u svojoj deželi. Živela Bela, a bogami i Rusija!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *