УДАРНА ВЕСТ! МИЛО ЂУКАНОВИЋ ПОТПИСАО ЗАКОНЕ

UDARNA VEST! MILO ĐUKANOVIĆ POTPISAO ZAKONE

25 januara 2021

Crnogorski predsednik Milo Đukanović potpisao je danas ponovo izglasane zakone u parlamentu, među kojima je i Zakon o slobodi veroispovesti, ali i pozvao na pokretanje procedure za ocenu njihove ustavnosti.

„Potpisao sam Ukaze o proglašenju zakona nakon što ih je Skupština ponovo izglasala 20. januara 2021. godine“, napisao je Đukanović na Tviteru, prenosi RTCG.Poručio je da su ostale dileme zbog kojih je zakone vratio u skupštinsku proceduru na ponovno odlučivanje.

​Nada se, kaže, da su, nakon potpisivanja zakona i njihovog objavljivanja u Službenom listu, čime oni tek postaju deo pravnog sistema Crne Gore, stvoreni uslovi za pokretanje procedure od bilo kojeg subjekta u društvu za ocenu njihove ustavnosti.

„Verujem da će Ustavni sud, kao jedina nadležna instanca, dati odgovor na ovo pitanje na nezavisan i profesionalan način“, naveo je Đukanović.

KOMENTARI2 komentara

  1. deda mraz says:

    Hahaha kako izigrava naivnu francusku sobaricu,pa zuri mu se da ovih pet komunistickh sudija proglase ovo neustavno.Ovo je tragi komedija jer zakon koji je skupstina donijela vecinom i predsjednik potpisao da ovi komunisticki metuzalemi jer su svi preko 60 godina nesta gledaju i odlucuju.Ako ga odbiju skupstina treba proglasiti vanredno stanje i ove hostaple.e sve pohapsiti.

  2. Gagi says:

    Nema tu neke velike price, Srbima je trebalo sedamdeset godina da se probude ali se jos nisu rasanili. Neki jos dremaju i buncaju a okupatori nastavljaju svoj davno zapoceti projekat rasrbljivanja Balkana. Izborima bitka nije dobijena i zavrsena, sada ce podmukli neprijatelji tiho i nevidljivo anestezirati narod dok ne ugase probudjenu narodnu energiju. To ide ovim pravnim i zkonskim postupcima kojima obicno nema kraja jer se pokazalo da je pravda uvek nedostizna. Nikada nije bilo i nema pobede bez maca i eliminisanja neprijatelja, svaka druga prica je nebuloza i zamajavanje. Upravo su tako postupili komunisticki dedovi i ocevi danasnjih vladara, brutalno i bez skrupula su uklonili svoje politicke i ideoloske protivnike da bi imali "svoju" drzavu gde ce raditi sta pozele. A Srbi, oni jos dremaju i krmeljaju, cekaju da im "savesni" komunisti i okupatori vrate drzavu na ustavnom posluzavniku. Sada nema nikakve zurbe, mogu ovi zakoni da se prolongiraju i pravda trazi decenijama, oni koji su se borili za narodnu pravdu su postigli svoj cilj, dobili su drzavnu apanazu i deo narodnog kolaca. Narodu hitno treba povecati porez i troskove zivota,treba ovi novi narodni borci da se udostoje vecim vilama i pristojnijim zivotom. Nije valjda narod ocekivao da ce ovi "novi" konfiskovati svojim kolegama otetu narodnu imovinu i tim kapitalom servisirati drzavu. U medjuvremenu ce se narod zaludjivati kako borba protiv Mila tek predstoji, on im ustvari cini uslugu jer u njemu imaju strasnog narodnog protivnika i svrhu svog rada. Jahace Milo i mamuzati jos dugo iscrpljenu narodnu kobilu ako ovi "novi" zaista ne preduzmu nesto ozbiljno i konkretno za spas naroda. Licno u to sumnjam jer su za ovo vreme vec pokazali slabost u obracunu sa sposobnim neprijateljem, osim toga, nije ni ova sadasnja situacija bas toliko losa. Ima narod vremena da ceka, nije nista toliko hitno, bitno je da mi sada imamo vlast pa cemo polako da ispravimo nepravdu kada stignemo. UVEK je, ali bas UVEK sve isto, SAMO je vazno da se zajasi narodna grbaca.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *